Ουκρανία: Δημόσια «ανταρσία» Ρώσων στρατιωτών - Αρνούνται να πολεμήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον ρωσικό στρατό είναι το βίντεο που δημοσίευσαν ρώσοι στρατιώτες από το μέτωπο της Ουκρανίας. Από τη μία η κάθε άλλο παρά ένθερμη υποστήριξη των νέων της Ρωσίας στον πόλεμο και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα της μάχης φαίνεται πως οδηγούν σε φαινόμενα ανταρσίας.

Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες μαζί με αυτόν που παρουσιάζεται ως διοικητής τους καταγγέλλουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους να γίνουν βορά της πολεμικής μηχανής, χωρίς εκπαίδευση ή εξοπλισμό.

Τι καταγγέλλουν

Το βίντεο που δημοσιεύει η Telegraph

δείχνει αρκετούς στρατιώτες να στέκονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, με κάποιον από αυτούς να διαβάζει την καταγγελία τους.

Τέσσερις ώρες ο μέσος όρος ζωής στο ουκρανικό μέτωπο

Ο επικεφαλής λέει πως οι άνδρες μεταφέρθηκαν πριν κάποιες ημέρες από το Μπέλγκοροντ της Ρωσίας -όπου είχαν αναλάβει να υποστηρίξουν την άμυνα προς τα σύνορα με την Ουκρανία έτσι ώστε να «χτυπήσουν» χωριά στο Ντονιέτσκ χωρίς καμία εκπαίδευση, εξοπλισμό ή επίσημες εντολές.

Όπως τόνισε, δεν διαθέτουν μέσα επικοινωνίας ή χάρτες και οι ίδιοι δεν έχουν δεσμούς με τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Έτσι, δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν στα εδάφη, όπως γράφει η Telegraph.

«Αυτά είναι βλακείες. Οι στρατιώτες πεθαίνουν. Αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν μείνει από τη διμοιρία μου», λέει ο ίδιος στο βίντεο, αναφερόμενος στους άνδρες που στέκονται πίσω του.

Ο αξιωματικός, που στο βίντεο συστήνεται ως διοικητής των στρατιωτών, υπογραμμίζει ότι η ομάδα αρνείται να πολεμήσει ως τμήμα των αυτονομιστικών δυνάμεων του Ντονιέτσκ. Στην περίπτωση ικανοποίησης των αιτημάτων τους και εφόσον αναγνωριστούν ως τμήμα του ρωσικού στρατού, οι στρατιώτες θα υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων.

Τέλος, ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, δήλωσε την Πέμπτη πως συναντήθηκε με τους συγγενείς των στρατιωτών, τους οποίους «προσπάθησε να ηρεμήσει».

Δείτε το βίντεο
Keywords
Τυχαία Θέματα