Πανελλήνια αποδοχή

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά τη βράβευσή τους από τον ΠΣΑΤ ως κορυφαίοι της χρονιάς πήραν έναν ακόμα «τίτλο» στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για τους κορυφαίους της χρονιάς.

Σε μια ψηφοφορία που κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν περίπου 35.000 μοναδικοί χρήστες! Αριθμός που

δείχνει την απήχηση του ελληνικού στίβου στην ελληνική κοινωνία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος νικητής στους άνδρες. Ο κατά κοινή ομολογία κορυφαίος άλτης του κόσμου έκανε εξαιρετική σεζόν και κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 35 χιλιόμετρα βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

Το Ράλι Ντακάρ στο όριο!

Ο αδυσώπητος αγώνας του μηχανοκίνητου σπορ, φημισμένος για τη μεγάλη επικινδυνότητα και τον αριθμό θυμάτων, το Ράλι Ντακάρ που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στα Εμιράτα, φαίνεται ότι δεν άρχισε με το… δεξί. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη ειδική διαδρομή, ο ισπανός αναβάτης μοτοσικλέτας Κάρλες Φάλκον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, αφού είχε μία άσχημη πτώση κοντά στο τέλος του δεύτερου σκέλους της στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει η οργάνωση, η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που όταν έφθασε ο γιατρός στο σημείο της πτώσης ο αναβάτης δεν είχε σφυγμό! Τον παρέλαβε ένα ιατρικό ελικόπτερο, το πλήρωμα του οποίου φρόντισε τον τραυματισμένο μοτοσικλετιστή γιατί η όλη κατάσταση  κρίθηκε σοβαρή.

Ο Βεζένκοφ και η καλή του απόδοση

Υστερα από κάμποσο καιρό ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε χρόνο συμμετοχής σε αγώνα των Κινγκς και είχε μάλιστα αξιοπρόσεκτη παρουσία. Επαιξε σχεδόν 21 λεπτά κόντρα στους Πέλικανς και τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους με 4/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, ενώ μάζεψε και δύο ριμπάουντ. Το κακό είναι ότι αυτή η εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι Πέλικανς έκαναν… πάρτι μέσα στο Σακραμέντο νικώντας με 133-100, με τον Σι Τζέι Μακ Κόλουμ να σκοράρει 30 πόντους.

Μεγάλη νίκη, εξάλλου, πέτυχαν και οι Λέικερς στο ντέρμπι του Λος Αντζελες. Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να σκοράρει 25 πόντους και τον Αντονι Ντέιβις να καταγράφει 22 πόντους και 10 ριμπάουντ επικράτησαν των Κλίπερς με 106-103.

Ενα σπάνιο επίτευγμα

Συνεχίζω με θέμα μπασκετικό. Μπορεί στο ΝΒΑ το τριπλ νταμπλ να είναι αρκετά συνηθισμένο επίτευγμα, στο ελληνικό πρωτάθλημα ωστόσο αποτελεί περίπου… κοσμοϊστορικό γεγονός. Είναι χαρακτηριστικό πως το τριπλ νταμπλ που σημείωσε την Κυριακή ο Λόντον Περάντες του Κολοσσού στον αγώνα με το Λαύριο (16π., 11ρ., 13ασ.) ήταν μόλις το 10ο στην ιστορία της Basket League, από το 1992 δηλαδή, οπότε ανέλαβε τη διοργάνωσή της ο ΕΣΑΚΕ. Και το πρώτο που έγινε μέσα στον Ιανουάριο. Ο προηγούμενος παίκτης που σημείωσε τριπλ νταμπλ τον Γενάρη ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας, όταν ως παίκτης του ΠΑΟΚ κατέγραψε 18π., 14ρ., 10κοψ. σε έναν αγώνα με το Περιστέρι τον Ιανουάριο του 1991, όταν ακόμα το πρωτάθλημα της Α1 διοργανωνόταν από την ΕΟΚ.

Παρουσία-έκπληξη

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που βρέθηκε προχθές το μεσημέρι στη Νέα Φιλαδέλφεια για να τιμήσει τον Θωμά Μαύρο στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, ήταν και ένας άνθρωπος που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά η παρουσία του συγκίνησε τον παλαίμαχο αστέρα της Ενωσης. Ο λόγος για τον υποστράτηγο ΕΑ Γεώργιο Μαυρεπή, ο οποίος ήταν διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο και υπήρξε διοικητής στρατοπέδου κατά τη θητεία του Θωμά Μαύρου. Είναι φίλος της ΑΕΚ και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, με τους δύο άντρες να ποζάρουν μάλιστα συγκινημένοι στον φακό.

Τα σουτ ενός παλιού γνώριμου

Ο Σέρτζι Κανός ο οποίος πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού για ένα εξάμηνο και τώρα αγωνίζεται με τη Βαλένθια στη La Liga, φημίζεται για τα καλά του χτυπήματα, κυρίως με το δεξί πόδι. Οπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του, ωστόσο, όταν ήταν στην Μπρέντφορντ του απαγόρευαν να σουτάρει. Οπως τόνισε ο Ισπανός, στα επτά χρόνια που βρισκόταν στην αγγλική ομάδα, ο προπονητής δεν ήθελε να δοκιμάζει σουτ έξω από την περιοχή, καθώς αυτό δεν άρμοζε στο στυλ παιχνιδιού που εφάρμοζε. Υπό τις οδηγίες του Μπαράχα στη Βαλένθια ο Κανός παραδέχεται ότι έχει την ελευθερία να σουτάρει καθώς υπάρχει εμπιστοσύνη στα πόδια του.

Δεν τον θέλει

Στην Τουρκία επέμεναν και χθες πως ο Αντριου Γκραβιγιόν είναι ένας από τους αμυντικούς που απασχολούν έντονα τον Παναθηναϊκό και τον Φατίχ Τερίμ. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό της Αντάνα Ντεμίρσπορ ο οποίος θέλει να φύγει λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων προς το πρόσωπό του από την ομάδα της Τουρκίας. Αλλά οι γείτονες αυτή τη φορά φαίνεται πως δεν έχουν καλή πληροφόρηση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ενδιαφερθεί για τον Γκραβιγιόν και δύσκολα θα το κάνει. Είναι έτοιμος να κλείσει άλλους στόπερ και μάλιστα δύο και δεν υπάρχει το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη σε αυτή την κλειστή λίστα. Οπως δεν υπήρξε και το όνομα του Μαρκάο, γιατί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς και δεν αγωνίζεται. Οι Πράσινοι θα πάρουν παίκτες ενεργούς. Που θα έρχονται από συμμετοχές.

Το ρεκόρ του Μουνάφο

Iστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο γράφει ο Χουάν Μουνάφο που στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τις 317 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα και έγινε ο πέμπτος ξένος σε συμμετοχές, αφήνοντας πίσω τον Ντανιέλ Μπατίστα. Ο αρχηγός των Αρκάδων βάζει πλέον πλώρη για την τέταρτη θέση και τον Ματίας Ιγκλέσιας, που έχει 332. Στην πρώτη τριάδα της σχετικής λίστας βρίσκονται οι Τόνι Σαβέβφσκι με 357, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 375 και Κριστόφ Βαζέχα με 390. Ο 35χρονος άσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009 για τον Πανθρακικό ενώ έχει και δύο θητείες στον Πλατανιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα