Παρουσίες στο ΟΕΕ

Παρουσίες στο ΟΕΕ

Είχαν εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο και δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που είτε έτρεξαν να ψηφίσουν (μεγάλο γαρ το ΟΕΕ και ισχυρό) είτε έτρεξαν για δημόσιες σχέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε και φωτό πάνω από την κάλπη, ενώ εκεί βρέθηκαν επίσης ο Παύλος Χρηστίδης και η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ,

ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά. Τα αποτελέσματα έχουν, προφανώς, συμβολική σημασία, όπως επίσης και οι συνεργασίες για το προεδρείο.

Αλλη εικόνα, άλλο κόμμα

Μπορεί η έρευνα της GPO («Παραπολιτικά») να μην προμηνύει τίποτα το θετικό για την αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί στο «Κόκκινο» οι εργαζόμενοι να έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια της εργασιακής τους αυτονομίας, μπορεί τα εκτός κειμένου του Στέφανου Κασσελάκη να δημιουργούν σούσουρο και εντός του κομματικού μηχανισμού, όμως η επικοινωνία μένει επικοινωνία. Ετσι, μπροστά στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του γραφείου του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη συντονίστρια των think tanks, Διάνα Βουτυράκου, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε για τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που πήρε παράταση.

Μονοψήφια στα αριστερά

Τρία μονοψήφια ποσοστά, πάντως, σ’ αυτήν την έρευνα αξίζουν σχολιασμό: το πρώτο είναι το μονοψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που δείχνει εμφανώς πως η αξιωματική αντιπολίτευση πληγώθηκε από τη διάσπαση – και πως το ξεκαθάρισμα δεν έφερε ανάκαμψη των ποσοστών, στη λογική «τώρα που έφυγαν τα ξερά». Το δεύτερο μονοψήφιο ενδιαφέρον είναι το άμα τη εμφανίσει 2,5% της Νέας Αριστεράς, που ενδεχομένως είναι μεγαλύτερο με βάση τις απαντήσεις για τις ευρωεκλογές. Το τρίτο είναι το στάσιμο μονοψήφιο του ΚΚΕ: 8,9% τον Νοέμβριο, 8,9% και τον Δεκέμβριο, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει.

Εθιμα ταφής

Μια καμπάνια της εταιρείας ρούχων Zara συζητήθηκε πολύ στα σόσιαλ μίντια – και όχι για καλό: ένα μαύρο τζάκετ διαφημίζεται μπροστά από κούκλες – αγάλματα αμπαλαρισμένα με λευκά πανιά, θραύσματα και πέτρες. Ο τρόπος που έχουν δεθεί οι κούκλες θυμίζουν έντονα τα μουσουλμανικά έθιμα ταφής, που αυτό το διάστημα αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που έρχονται από τη Γάζα. Ηταν ηθελημένη η ομοιότητα ή όχι; Πάντως μετά την απειλή για μποϊκοτάρισμα και τις κατηγορίες για εμπαιγμό από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε Ευρώπη και ΗΠΑ η εταιρεία απέσυρε τις σχετικές φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα