Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Δραματικές ώρες στη Γάζα - Τουλάχιστον 71 νεκροί από τους νέους βομβαρδισμούς

Δραματική είναι κάθε ώρα που περνά στην πολιορκημένη από το Ισραήλ Γάζα μετά τον πόλεμο που κήρυξε το Τελ Αβίβ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, χωρίς να δίνονται άλλες λεπτομέρειες. Το πέρασμα στη Ράφα παραμένει κλειστό.

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τους  2.837 (ανάμεσά τους τουλάχιστον 1.000

παιδιά), ενώ ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι νερό, ηλεκτρισμός και καύσιμα υπάρχουν μόνο για τις επόμενες 24 ώρες. Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16/10 ότι στη Γάζα κρατούνται 199 όμηροι, με τη Χαμάς να υποστηρίζει ότι αυτοί είναι 250.

Το Τελ Αβίβ αποφάσισε να εκκενώσει 28 περιοχές στο βόρειο Ισραήλ έτσι ώστε ο στρατός να έχει περισσότερη ελευθερία να δράσει κατά της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, ενώ κλειστά παραμένουν τα σύνορα με τον Λίβανο και έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη».

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει σχέδιο για «ανθρωπιστική εκεχειρία» που έχει κατατεθεί από τη Βραζιλία.

 Δείτε live εικόναΔείτε όλες τις εξελίξεις στο in12:30 Νεκρή μια Γαλλοϊσραλινή – Στους 20 πλέον οι Γάλλοι πολίτες που έχουν σκοτωθεί

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας ανακοίνωσε τον θάνατο μιας Γαλλοϊσραηλινής, της Σελίν Μπεν Νταβίντ-Ναγκάρ, η τύχη της οποίας αγνοείτο μετά την αιφνιδιαστική και άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Με αυτήν ανέρχεται σε 20 ο αριθμός των Γάλλων πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα.

«Η Σελίν Μπεν Νταβίντ-Ναγκάρ, Γαλλοϊσραηλινή πολίτης, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Το μαθαίνουμε σήμερα (χθες, Δευτέρα) μετά την ταυτοποίηση σορών. Αυτή είχε ένα βρέφος έξι μηνών και έναν σύζυγο, ο οποίος την αναζητούσε παντού εδώ και δέκα μέρες. Οι σκέψεις μας στρέφονται στην οικογένειά της και τους συγγενείς της», ανέφερε το Crif σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) χθες το βράδυ.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση σήμερα το πρωί.

Ο απολογισμός των Γάλλων πολιτών που έπεσαν θύμα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ ανερχόταν ως την Κυριακή σε 19 νεκρούς και 13 αγνοούμενους, σύμφωνα με δήλωση την ίδια μέρα της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών Κατρίν Κολονά στο πέρας επίσκεψής της στο Ισραήλ.

Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος και στον πόλεμο που πυροδότησε αυτή. Περίπου 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα στα ισραηλινά πλήγματα που έγιναν σε αντίποινα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

12:22 Ανατροπές στη γεωπολιτική σκακιέρα φέρνει ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς

Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς φέρνει αλλαγές στην γεωπολιτική ισορροπία, καθώς πλέον η παραδοσιακή Δύση φαίνεται να βρίσκεται υπό πίεση, ενώ κερδισμένες φαίνεται να είναι η Ρωσία και η Κίνα, σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:15 Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δικαστούν για τα «εγκλήματά τους κατά των Παλαιστινίων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση την Τρίτη, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ.

12:10 Οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να καλύπτουν όσα γίνονται στη Γάζα

Όπως ανακοίνωσαν οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, συνεχίζουν να εργάζονται στη Γάζα παρά τις δυσκολίες σύνδεσης στο ίντερνετ λόγω και των διακοπών ρεύματος.

12:01 Η στιγμή που ο ισραηλινός στρατός σκοτώνει τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «εξολόθρευσαν» τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο εδώ

11:55 Πάνω από χίλια νεκρά παιδιά στη Γάζα – Κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται ένα

Τουλάχιστον 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η οργάνωση Defense for Children International (DCI) δήλωσε ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει ένα παιδί από την Παλαιστίνη περίπου κάθε 15 λεπτά από τότε που οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιθέσεις τους».

«Οι επιπτώσεις αυτού του πολέμου δεν θα επηρεάσουν μόνο τα θύματα που έχουμε χάσει, μερικά από τα οποία είναι ακόμη παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους, και όχι μόνο τις κατοικημένες περιοχές που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας σπιτιών, αλλά ο ψυχολογικός αντίκτυπος σε εμάς τους πολίτες και τα παιδιά μας θα είναι καταστροφικός», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αμπού Ρουκμπέχ, επικεφαλής ερευνητής πεδίου στη Γάζα στο παράρτημα της DCI στην Παλαιστίνη.

Πάνω από χίλια παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

11:44 Οι IDF συνεχίζουν να πλήττουν θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν να πλήττουν θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο μετά το νέο χτύπημα της λιβανέζικης οργάνωσης.

11:40 Καταδίκη Μακρόν για το βίντεο της Χαμάς με την όμηρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε σήμερα «την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους», αφού είδε το βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

«Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς», πρόσθετει η γαλλική προεδρία.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συνομίλησε την Κυριακή «με τις οικογένειες των οποίων συγγενείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν, μεταξύ των οποίων αυτή της Μία Σεμ», αναφέρει επίσης.

11:32 Οι νεκροί στη Γάζα αυξήθηκαν σε 2.837

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει ανέλθει σε 2.837 μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς που συγκλόνισαν τη νότια πλευρά της Λωρίδας.

Στιγμιότυπο μετά τον βομβαρδισμό στην Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα

11:24 Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ

Φωτογραφίες από την επίθεση της Χεζμπολάχ στη Μετούλα στο βόρειο Ισραήλ έδωσαν στην δημοσιότητα λογαριασμοί που σχετίζονται με τη Χαμάς στο Χ (πρώην  Twitter).

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις σποραδικές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Η Μετούλα στο βόρειο Ισραήλ είναι μια από τις περιοχές που έχουν εκκενωθεί υπό τον φόβο της λιβανέζικης Χεζμπολάχ

11:19 Δυτική Όχθη: 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε μετά από συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη μετά από συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Οκτώ ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Στη Νάμπλους, 72χρονος που είχε πυροβοληθεί από τον ισραηλινό στρατό την περασμένη Παρασκευή κατέληξε.

11:12 Επίθεση της Χεζμπολάχ στη Μετούλα – Ανταλλαγές πυρών με τις IDF

Σε νέα επίθεση στο βόρειο Ισραήλ, στη Μετούλα, προχώρησε η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με αναφορές, τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Οι IDF ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

11:09 Ισραηλινός στρατός: «Παγκόσμιο ζήτημα» το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά την επέμβαση

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα» για διεθνή συζήτηση.

«Έχουμε όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ισραήλ θα καταλάβει πλήρως το έδαφος αυτό.

«Το υπουργικό συμβούλιο συζητά επίσης πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό… Αυτό είναι επίσης παγκόσμιο ζήτημα, πώς θα είναι η κατάσταση στην περιοχή αυτή», δήλωσε.

11:02 Συνάντηση Σολτς και βασιλιά Αμπντάλα – «Κανένας πρόσφυγας στην Ιορδανία, κανένας πρόσφυγας στην Αίγυπτο»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς ζήτησε σήμερα να αποφευχθεί μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να μην επέμβουν στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισράηλ και τη Χαμάς.

«Προειδοποιώ ρητά τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να μην επέμβουν στη σύγκρουση», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα και του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας καταφέρθηκε εναντίον της προσπάθειας να ωθηθούν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στην Αίγυπτο ή την Ιορδανία, προσθέτοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί στο εσωτερικό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

10:53 Επίθεση σε μέλη της UNICEF στην Ιταλία επειδή συγκέντρωναν χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια για την Παλαιστίνη

Τραμπούκος στο Μιλάνο επιτέθηκε σε μέλη της UNICEF επειδή συγκέντρωναν χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια για την Παλαιστίνη.

«Πες Παλαιστίνη άλλη μια φορά, θα σκοτώσω γαμώτο», τους φώναζε, ενώ επιχείρησε να κουτουλήσει τον έναν και να κλωτσήσει τον άλλο.

Δείτε το βίντεο:

10:49 Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου

Ο Αζίζ Ντβέικ, πρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους.

Δείτε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο:

10:45 Πόλεις στη Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς

Σοκάρουν οι εικόνες στη Γάζα, πριν και μετά τους βομβαρδισμούς που παρουσιάζει το Sky News.

Πόλη Μπέιτ Χανούν στη βορειοανατολική Γάζα

Η περιοχή Ριμάλ στην πόλη της Γάζας

10:38 Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς το πέρασμα της Ράφα

Τα κομβόι που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας και τα οποία βρίσκονταν στην αλ Αρίς, περιφερειακή πρωτεύουσα του Βόρειου Σινά στην Αίγυπτο, άρχισαν να κατευθύνονται σήμερα προς τη Ράφα, το συνοριακό πέρασμα προς τον παλαιστινιακό θύλακα, αν και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την είσοδο της εκεί.

Αυτόπτης μάρτυρας και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου δήλωσαν από την πλευρά τους στο Reuters ότι φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια έφτασαν ήδη στη Ράφα.

«Φτάσαμε στον τερματικό σταθμό και τώρα περιμένουμε το επόμενο στάδιο», δήλωσε ο Χέμπα Ρασίντ, επικεφαλής της αιγυπτιακής μη κυβερνητικής οργάνωσης Mersal, την ώρα που περίπου 160 φορτηγά βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί από την αλ Αρίς προς τη Ράφα, σύμφωνα με άλλους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Νταλίκες περιμένουν να πάρουν την άδεια για να περάσουν από το πέρασμα της Ράφα

Άγνωστο πότε και αν θα ανοίξει το πέρασμα

«Δεν μας έχουν ενημερώσει πότε θα μπορέσουμε να περάσουμε» στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά «μας ζήτησαν να αναχωρήσουμε προς τη Ράφα», που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της αλ Αρίς, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Φορτία με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες από διάφορες χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Η Αίγυπτος έχει στείλει δεκάδες φορτηγά. Οι εκκλήσεις για βοήθεια αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και η ΕΕ ανακοίνωσε ήδη μια αερογέφυρα προς την Αίγυπτο για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους 2,4 εκατ. Παλαιστίνιους που βρίσκονται στη Γάζα, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά.

Μέχρι στιγμής, έπειτα από τέσσερις βομβαρδισμούς εναντίον του περάσματος της Ράφα σε διάστημα 10 ημερών πολέμου και την «πλήρη πολιορκία» που επιβάλλει το Ισραήλ, δεν έχει εισέλθει στη Γάζα – όπου η φτώχεια είναι ενδημική εδώ και δεκαετίες – καμία βοήθεια.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Αίγυπτο να επιτρέψει στους Αμερικανούς να φύγουν από τη Γάζα, όμως το Κάιρο απαντά ότι κανείς δεν θα βγει από τον θύλακα αν πρώτα δεν περάσει βοήθεια.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν συζήτησαν τηλεφωνικά για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα, με την αιγυπτιακή προεδρία να τη χαρακτηρίζει «προτεραιότητα».

«Θα λέγαμε ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία για την είσοδο βοήθειας και την έξοδο των αλλοδαπών», δήλωσε ο αξιωματούχος της Ερυθράς Ημισελήνου που κατευθύνεται και ο ίδιος στη Ράφα.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Μάρτιν Γκρίφιθς αναμένεται σήμερα στο Κάιρο με στόχο «να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις» για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

10:31 Ο άνδρας με το γαϊδούρι που σώζει τους Παλαιστινίους από τη δίψα

Ο 34χρονος Τζαμίλ αλ-Καρούμπι συνήθιζε να πουλάει λαχανικά με το γαϊδουράκι του, τον Άλμοντ, τώρα κυκλοφορεί στους δρόμους και προσφέρει νερό στους διψασμένους και πολιορκημένους στη Γάζα.

Ο Τζαμίλ και ο γαϊδαράκος Άλμοντ δίνουν τη μάχη με τη δίψα στην πρώτη γραμμή

Η έλλειψη καθαρού νερού βασανίζει τους πολιορκημένους στη Γάζα

10:24 IDF: Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός – το βίντεο με τον όμηρο είναι ψυχολογική τρομοκρατία

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι διευκρίνισε την Τρίτη ότι «δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός. Συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου».

Όσον αφορά το βίντεο με την όμηρο που δημοσίευσε η Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας, ο Χαγκάρι είπε ότι πρόκειται για «ψυχολογική τρομοκρατία».

10:15 Ο Τραμπ εξαγγέλλει ότι θα απελαύνει μετανάστες που υποστηρίζουν τη Χαμάς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (2017-2021), Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη πως εάν εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα οποιουδήποτε δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

10:07 Συνέλαβαν Παλαιστίνια τραγουδίστρια στο Ισραήλ

Η ισραηλινή Αστυνομία συνέλαβε την Παλαιστίνια τραγουδίστρια Νταλάλ Αμπού Άμνεχ.

09:55 Συγκλονίζουν οι εικόνες μετά τους βομβαρδισμούς στη νότια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εικόνες γροθιά στο στομάχι.

Φωτογραφία από τα ερείπια της Καν Γιουνίς μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Πολίτες επιχειρούν να ανασύρουν τραυματίες από τα βομβαρδισμένα κτίρια στην Καν Γιουνίς

Συγκλονιστική φωτογραφία από την Καν Γιουνίς μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Συγγενείς θρηνούν τους αγαπημένους τους στο τοπικό νοσοκομείο

Σοροί νεκρών στο νοσοκομείο της Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα

Διασώστες και κάτοικοι επιχειρούν να απεγκλωβίσουν αμάχους στη βομβαρδισμένη Καν Γιουνίς στη νότια Γάζα

09:47 Βίντεο από τη Ράφα μετά τον βομβαρδισμό σπιτιού

Τουλάχιστον 71 είναι οι νεκροί μετά τους βομβαρδισμούς στη νότια Γάζα, στη Ράφα (όπου βομβαρδίστηκε σπίτι), στην Καν Γιουνίς και στην Ντέιρ αλ- Μπαλάχ.

09:40Έφτασαν στην Κύπρο οι πρώτοι Αμερικανοί υπήκοοι από το Ισραήλ

Δεκάδες Αμερικανοί πολίτες από το Ισραήλ έφτασαν στην Κύπρο δια θαλάσσης νωρίς την Τρίτη εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Περίπου 159 άτομα επέβαιναν στο πολυτελές πλοίο Rhapsody of the Seas, το οποίο αναχώρησε από τη Χάιφα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ξεκίνησαν οι απομακρύνσεις Αμερικανών υπηκόων από το Ισραήλ προς την Κύπρο, δια θαλάσσης

09:32 Κοινή προσέγγιση για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς «ψάχνουν» οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι είναι ύψιστης σημασίας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποκτήσει κοινή θέση για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:20 Iσραηλινός στρατός: Tέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν σε προσπάθεια διείσδυσης από τον Λίβανο

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αποτράπηκε απόπειρα διείσδυσης μαχητών από τον Λίβανο στο Ισράηλ. Μάλιστα, οι IDF έδωσα στη δημοσιότητα βίντεο όπου φαίνεται ο θάνατος των μαχητών.

Προσοχή, σκληρές εικόνες.

09:12 Ο στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα έφτασε στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα έφτασε στο Ισραήλ.

Ανάρτηση για την επίσκεψη Κουρίλα στο Ισραήλ έκαναν και οι IDF.

09:10 IDF: Η επίσκεψη Μπάιντεν δεν θα περιπλέξει ούτε θα καθυστερήσει πιθανή χερσαία εισβολή στη Γάζα

Την ώρα που οι New York Times υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ θα καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων για τα διεθνή ΜΜΕ, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους δήλωσε στον Τζον Βάους του CNN ότι πιστεύει ότι ο Μπάιντεν υποστηρίζει την εκστρατεία του Ισραήλ για την ήττα της Χαμάς.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επίσκεψη Μπάιντεν δεν θα περιπλέξει ούτε θα καθυστερήσει πιθανή χερσαία εισβολή στη Γάζα.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος είπε επίσης ότι ‘η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί’ και αυτός ακριβώς είναι ο στρατιωτικός μας στόχος», δήλωσε ο Κονρίκους.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ την Τετάρτη.

09:00 Για «προληπτική δράση» μιλάει το Ιράν – Η ισχυρότερη δήλωσή του μέχρι σήμερα

Για «προληπτική δράση» από τη μεριά του Ιράν για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς μίλησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, στην ισχυρότερη δήλωση που έχει κάνει η ιρανική διπλωματία μετά το ξέσπασμα της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το Al Jazeera ο ίδιος είπε ότι οι ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν δεν θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να κάνει αυτό που θέλει στη Γάζα. Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία έχει εμπλακεί σε μάχες με το Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων για περισσότερο από μια εβδομάδα τώρα.

08:52 Η Ιαπωνία θα δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Η Ιαπωνία θα παράσχει βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αμάχους στη Γάζα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιόκο Καμικάουα.

08:45 Ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γερμανία «ανήσυχος» για τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γερμανία, ο Λέιθ Αράφε, επέκρινε χθες Δευτέρα τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις γερμανικές αρχές στις δημόσιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, που χαρακτήρισε «υπερβολικούς».

«Είμαι βαθιά ανήσυχος για την υπερβολική αντίδραση σε ειρηνική αντιπολεμική διαδήλωση χθες στο Βερολίνο», ανέφερε ανακοίνωση της πρεσβείας. Το σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη» είναι κάλεσμα να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσθεσε.

«Είναι λυπηρό το γεγονός πως τέτοιες εκκλήσεις περιορίζονται κατά τρόπο που αντίκειται στις αξίες των ελεύθερων κοινωνιών», πρόσθεσε ο κ. Αράφε.

Γερμανοπαλαιστίνιος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, τού είπε πως αισθάνεται σαν να του στερούν το δικαίωμα να θρηνήσει στη Γερμανία, συμπλήρωσε ο πρεσβευτής.

Την Κυριακή, επιτράπηκε να γίνει αγρυπνία στην Πότσνταμερ Πλατς, πολυσύχναστη πλατεία της πρωτεύουσας.

Άλλες οργανώσεις αξιοποίησαν την ευκαιρία για καλέσουν και αυτές σε συγκέντρωση και στην πλατεία μαζεύτηκαν περίπου χίλιοι άνθρωποι. Αρκετοί ανέμιζαν σημαίες της Παλαιστίνης και κράταγαν πανό και πλακάτ που επέκριναν το Ισραήλ. Η ένταση ανέβηκε. Η Αστυνομία θεώρησε παράνομη τη διαδήλωση, επενέβη και άδειασε την πλατεία.

Μετά την 7η Οκτωβρίου έχουν γίνει αρκετές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στο Βερολίνο, συμπεριλαμβανομένων συγκεντρώσεων στις οποίες ακούστηκαν συνθήματα επιδοκιμασίας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που θεωρείται «τρομοκρατική» οργάνωση από το Ισραήλ και τους συμμάχους του στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

08:38 Ο Τζάστιν Τριντό ζήτησε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος στη Γάζα

«Ο Καναδάς ζητά ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση και έναν ανθρωπιστικό διάδρομο, ώστε να μπορεί να παραδίδεται στους αμάχους στη Γάζα βασική βοήθεια, όπως τρόφιμα, καύσιμα και νερό. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό», δήλωσε ο ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

08:30 Σε απολογία από την Μπάγερν Μονάχου κλήθηκε ο Μαζράουι λόγω της στήριξής του στην Παλαιστίνη

Η Μπάγερν Μονάχου κάλεσε σε απολογία τον Μαροκινό διεθνή ποδοσφαιριστή Νουσαΐρ Μαζράουι λόγω της στήριξής του, με δηλώσεις του, στην Παλαιστίνη.

Μάλιστα, η βαυαρική ομάδα εξέφρασε τη στήριξή της στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

08:22 Νεκρός ο Οσάμα Μαζίνι – Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το χτύπημα που προκάλεσε τον θάνατο του Οσάμα Μαζίνι, ηγετικού στελέχους της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε για το ποιος ήταν ο Οσάμα Μαζίνι εδώ

08:12 Νέο βίντεο από βομβαρδισμό των IDF σε εγκαταστάσεις της Χαμάς

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας χτύπησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς και μια τράπεζα που υποστηρίζουν ότι χρηματοδοτούσε τις δραστηριότητες της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Overnight, IDF fighter jets struck:
A Hamas military headquarters and neutralized a Hamas military operative.

A bank utilized to fund Hamas terrorist activity in Gaza. pic.twitter.com/fBC76MZa4P

Israel Defense Forces (@IDF) October 17, 2023

08:03 Το Ισραήλ εναντίον «ανήθικων» δηλώσεων «ορισμένων μελών» της ισπανικής κυβέρνησης

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

07:52 «Τίποτα συγκεκριμένο» για την ανθρωπιστική βοήθεια – Τι δήλωσε ο Μπλίνκεν

Ο Άλαν Φίσερ του Al Jazeera, σε ρεπορτάζ από τη Δυτική Ιερουσαλήμ, λέει ότι δεν υπήρξε «τίποτα συγκεκριμένο» μετά τις συνομιλίες του Άντονι Μπλίνκεν με τους Ισραηλινούς ηγέτες σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και τις ασφαλείς ζώνες για τους αμάχους.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε «πολύωρες συνομιλίες» με το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, τον πρόεδρο, αλλά και τον πρωθυπουργό, αλλά, στο τέλος, παραδέχθηκε ότι δεν βγήκε κάτι συγκεκριμένο.

Ο Μπλίνκεν είπε: «Θα κοιτάξουμε να βρούμε τρόπους για την παροχή βοήθειας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για βοήθεια στη Γάζα. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η βοήθεια θα φτάσει.

07:42 71 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Γάζα

Ο αριθμός των νεκρών από τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη νότια Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 71, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic.

Πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν γυναίκες και παιδιά.

Ιατρική πηγή ανέφερε επίσης ότι εκατοντάδες τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών που είχαν στόχο σπίτια στη Ράφα και την Καν Γιουνίς.

سقوط شهداء وجرحى معظمهم أطفال في قصف إسرائيلي استهدف منزلاً في #رفح جنوبي القطاع#فيديو pic.twitter.com/YRXeRVESzy

— الجزيرة فلسطين (@AJA_Palestine) October 17, 2023

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε περισσότερα από 200 πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας «με στόχο τη Χαμάς» σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

07:37 Γιατί η γενικευμένη ανάφλεξη δεν είναι σίγουρο στοίχημα στη Μέση Ανατολή

Γιατί ο πόλεμος Ισραηλινών και Παλαιστινίων δεν θα γίνει απαραίτητα μεγαλύτερος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

07:35 Σύγκριση που τρομάζει

Μετά τις 7 Οκτωβρίου, η ισραηλινή αεροπορία έχει ρίξει τόσες βόμβες στη Γάζα που ισοδυναμούν με το ένα τέταρτο μιας πυρηνικής βόμβας, υποστηρίζει το Middle East Eye.

Since 7 October, the Israeli air force has dropped the equivalent of a quarter of a nuclear bomb on Gaza.

What you need to know 10 days into the Israel-Palestine warhttps://t.co/H1Ls0zQUrj

— Middle East Eye (@MiddleEastEye) October 17, 2023

07:25 New York Times: Η επίσκεψη Μπάιντεν μπορεί να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Οι New York Times εκτιμούν ότι η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ θα θα καθυστερήσει τη χερσαία επέμβαση για τουλάχιστον 24 ώρες.

President Biden plans to visit Israel on Wednesday, U.S. Secretary of State Antony Blinken said. https://t.co/3AZjpqvZt9

— The New York Times (@nytimes) October 17, 2023


Ο εκπρόσωπος των IDF για τον ξένο Τύπο, Τζόναθαν Κονρίκους, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον χρόνο της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης, λέγοντας: «Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», σύμφωνα με τη Haaretz.

Ο Κονρίκους πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του Ισραήλ που καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αποτελεί σημαντικό στρατηγικό ρίσκο από ισραηλινή άποψη, αλλά δήλωσε ότι αποσκοπεί στη διασφάλιση της ζωής των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν έχουμε καμία απολύτως επιθυμία να σκοτώσουμε ή να βλάψουμε μη μαχητές», υποστήριξε.

07:16 Συγκινητικό βίντεο από τη Γάζα

Παλαιστίνιος γιατρός παρηγορεί κοριτσάκι, το σπίτι του οποίου βομβαρδίστηκε από ισραηλινά αεροσκάφη. Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

A Palestinian doctor consoles a little girl whose house has been bombed by lsraeli warplanes. pic.twitter.com/d4wiQ7sOjK

TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) October 16, 2023

07:10 Τι γνωρίζουμε για τη συμφωνία ΗΠΑ – Ισραήλ για την ανθρωπιστική βοήθεια

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα συνεργαστούν για την κατάρτιση σχεδίου προκειμένου να επιτραπεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Κατόπιν αιτήματός μας, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ (…) θα καταρτίσουν σχέδιο που θα επιτρέψει η ανθρωπιστική βοήθεια δωρητριών χωρών και πολυμερών οργανισμών να φθάσει στους άμαχους της (Λωρίδας της) Γάζας», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν έπειτα από μαραθώνιες – σχεδόν εννιάωρες – συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την πέμπτη ημέρα ασταμάτητων διπλωματικών επαφών στην περιοχή.

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια παραμένουν «κολλημένα» στη Ράφα

Σύμφωνα με τον κ. Μπλίνκεν είπε πως η αμερικανική και η ισραηλινή κυβέρνηση μοιράζονται την ανησυχία πως η Χαμάς θα προχωρήσει στην κατάσχεση ή την καταστροφή της βοήθειας που θα μπει στον θύλακα ή θα εμποδίσει τη διανομή της σε αυτούς που τη χρειάζονται.

«Αν η Χαμάς εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσής της, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το καταδικάσουμε» και «θα εργαστούμε για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να επαναληφθεί» κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Μπλίνκεν.

Η Ουάσινγκτον έχει αναπτύξει αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο και στέλνει ακόμα ένα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων σκοπός είναι να έχει αποτρεπτικό ρόλο, όχι να αποτελέσει πρόκληση.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ακόμη ένα αμερικανικό πλοίο, το USS Bataan, κατευθύνεται προς το Ισραήλ μεταφέροντας μονάδα των πεζοναυτών και συνολικά 2.000 μέλη του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού. Δεν του ανατέθηκε συγκεκριμένη αποστολή, αλλά μπορεί να διαδραματίσει ρόλο αν αποφασιστεί εκκένωση.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ έθεσαν σε επιφυλακή άλλους περίπου 2.000 στρατιωτικούς, ώστε να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν μέσα σε 24 ώρες –αντί για 96, ως είθισται– στην περιοχή σε περίπτωση ανάγκης.

07:05 Ανθρωπιστική βοήθεια συνεχίζει να φτάνει στο πέρασμα της Ράφα που παραμένει κλειστό

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα που παραμένει κλειστό από τη μεριά της Γάζας εξαιτίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic, άλλο ένα κομβόι έφτασε πριν λίγη ώρα στη Ράφα και περιμένει να του δοθεί άδεια να μπει στην πολιορκημένη Γάζα.

07:00 Συνεχίστηκαν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Αυξάνονται τα θύματα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στη Ράφα στη νότια Γάζα, όπως αναφέρουν οι Times of Gaza.

Breaking: 28 Palestinians killed, dozens injured in an lsraeli air attack targeting Rafah, southern Gaza Strip. pic.twitter.com/ieVQnwFr8W

TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) October 17, 2023

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε άλλη αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στην Ντέιρ αλ-Μπαλάχ στη Γάζα.

Breaking: 7 Palestinians killed, 12 others injured in an lsraeli airstrike targeting a house in Deir al-Balah, Gaza. pic.twitter.com/BUjDAxh20t

TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) October 17, 2023

06:52 «Το Ισραήλ είναι σε πόλεμο και θα επικρατήσει»

Επιστολή προς τους στρατιώτες, τους διοικητές και τους εφέδρους έστειλε ο αρχηγός των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, Αντιστράτηγος Χερζί Χαλεβί, σύμφωνα με ανάρτηση των IDF στο Twitter.

A meaningful letter from the IDF Chief of the General Staff, LTG Herzi Halevi, to fellow soldiers, commanders and reservists: pic.twitter.com/aV4YXBznMt

Israel Defense Forces (@IDF) October 17, 2023

06:44 Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απορρίφθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από τη Ρωσία και προέβλεπε να ζητηθεί η κήρυξη «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Το ΣΑ θα συνεδριάσει ξανά εκτάκτως απόψε, αυτή τη φορά για να εκφραστεί για δεύτερο σχέδιο απόφασης, που καταρτίστηκε και διανεμήθηκε από τη Βραζιλία.

Το ρωσικό σχέδιο απόφασης εγκρίθηκε από πέντε κράτη μέλη –συμπεριλαμβανομένης, πέραν της Ρωσίας, της Κίνας–, απορρίφθηκε από άλλα τέσσερα (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιαπωνία), ενώ έξι κράτη απείχαν, ανάμεσά τους η Βραζιλία.

Η συνεδρίαση διήρκεσε τρεις ώρες και δεν τη διέκοψε η ανακοίνωση από το Τελ Αβίβ διά στόματος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πως αύριο Τετάρτη θα επισκεφθεί το Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ένδειξη συμμαχικής αλληλεγγύης.

Τα 15 κράτη μέλη αναμένεται να εκφραστούν σήμερα για το νέο σχέδιο απόφασης, που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία, η οποία ασκεί την προεδρία του ΣΑ τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η συνεδρίαση θα αρχίσει περί τις 22:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 01:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:38 Στο Ισραήλ ο επικεφαλής της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ

Απροειδοποίητο ταξίδι στο Ισραήλ έκανε ο Στρατηγός και επικεφαλής της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ, Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ενώ θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του ισραηλινού στρατού για να συζητήσουν πώς η Αμερική θα στηρίξει στρατιωτικά το Τελ Αβίβ.

CENTCOM Commander Arrives in #Israel

Tel Aviv, Israel – Gen. Michael “Erik” Kurilla, commander, U.S. Central Command, has arrived in Tel Aviv, Israel to conduct high level meetings with Israel’s military leadership, including Lt. Gen. Herzi Halevi, Chief of Defense, to gain a…

— Nadia Bilbassy Charters ناديا البلبيسي (@nadia_bilbassy) October 17, 2023


Στο Ισραήλ παραμένει και ο Άντονι Μπλίνκεν, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να πραγματοποιεί συνάντηση σχεδόν οκτώ ωρών με το πολεμικό συμβούλιο της χώρας. Την Τετάρτη 18/10 αναμένεται στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν.

06:35 Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες του Ισραήλ εκτοπίστηκαν εξαιτίας του πολέμου με τη Χαμάς

Σχεδόν 500.000 Ισραηλινοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας τους μέσα σε δέκα ημέρες, αφότου άρχισαν οι επιθέσεις της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε δημοσιογράφους σήμερα.

«Περίπου μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί εκτοπίστηκαν» εντός συνόρων του Ισραήλ, είπε. «Εκκενώσαμε όλο το νότιο Ισραήλ όλες τις κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησης (…) Κάναμε το ίδιο στον βορρά όπου 20 κοινότητες κοντά στα σύνορα (σ.σ. με τον Λίβανο) εκκενώθηκαν», διευκρίνισε.

06:30 Παρακολουθήστε live τις εξελίξεις από το in

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις από το Ισραήλ και τη Γάζα. Δείτε πώς κάλυψε το in ό,τι συνέβη τις προηγούμενες 24 ώρες εδώ.

Keywords
ισραηλ, γαζα, ωρες, νεκροι, λωρίδα της γάζας, new york times, διακοπες ρευματος, sky news, new york, al jazeera, ηπα, στρατος, οηε, live, γαλλια, μπεν, twitter, ρωσία, dci, συλληψεις, νέα, ρητά, αιγυπτος, unicef, sky, news, reuters, κυπρος, rhapsody, york, times, μμε, cnn, δραση, ιαπωνια, διαδηλωσεις, τραπεζες, fighter, military, fund, israel, october, συγκεκριμένο, air, nuclear, bomb, president, wednesday, https, nytimes, haaretz, girl, house, uss, staff, ελλαδα, central, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, συνταγμα live, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τραπεζα της ανατολης, νεκρος διαδηλωτης, νεα κυβερνηση, νεκρος συνταγμα, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εσπα 2021, ξανα, october, μια ημερα, βιντεο, ρητά, χωρες, ρωσία, αδεια, αστυνομια, βερολινο, βραζιλια, γερμανια, γνωση, εικονες, ηγετης, ηπα, ηττα, θανατος, θητεια, ιερουσαλημ, ιορδανια, ιραν, ισπανια, ιταλια, κινα, μιλανο, μμε, οηε, πιεση, σημαιες, τηλεοραση, τυχη, φτωχεια, φωτογραφιες, φωτογραφια, ωρα, cnn, news, reuters, rhapsody, times, unicef, αζιζ, αμερικη, ανθρωπινα δικαιωματα, βοηθεια, βομβες, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, γροθια, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δυναμη, δειτε, διψα, δηλωση, δηλωσεις, δοθει, δωσει, διαδικτυο, δυτικη οχθη, δυτικη, δοθηκε, εγκληματα, εδαφος, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, ελευθερια, ελλειψη, εβδομαδα, εξι, επτα, επιθυμια, ζωη, ζητα, ζωης, ζωνες, ιδια, ιδιο, ιντερνετ, οικο, ισορροπια, καναδας, κυβερνηση, κτιρια, λαχανικα, λεπτομερειες, λωρίδα της γάζας, μηκος, μπεν, νερο, ομαδα, οσαμα, οικογενεια, οκτω, ομηροι, οχθη, παιδι, παιδια, παλαιστινη, παρουσιαση, πεμπτη, πηγη, πλοιο, πρωι, ρισκο, ρολο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, συζυγο, σισι, συγκεντρωση, συλληψη, σκεψεις, σπιτι, σπιτια, συνθηματα, σχεδιο, υπουργειο υγειας, τραγουδιστρια, τριτη, υπουργειο εξωτερικων, φαταχ, φτανει, φορα, φορτηγα, χεζμπολαχ, air, al jazeera, bomb, sky, central, dci, δικαιωμα, δικαιωματα, ερωτησεις, fighter, fund, girl, haaretz, house, ηγετες, https, χωρα, υπουργειο, israel, εισβολη, κλειστο, κυριακη, λευκο, μια φορα, military, μοιαζει, new york times, new york, νοσοκομειο, nuclear, ομαδες, ομηρο, πηγες, sky news, σκοτωσω, σκοτωνει, staff, ταξιδι, τραπεζα, ουασινγκτον, θεσεις, υγειας, uss, wednesday, york
Τυχαία Θέματα