Πρόβα Mundobasket κόντρα στις ΗΠΑ για την Εθνική στη λαμπερή «Etihad Arena»

Μια εβδομάδα απομένει για το πρώτο τζάμπολ στο Mundobasket και η Εθνική δίνει ένα ακόμα, το προτελευταίο της συγκεκριμένα, φιλικό προετοιμασίας κόντρα στις ΗΠΑ απόψε (18/8 και ώρα 19:00).

Το φιλικό αυτό διεξάγεται στην υπέρλαμπρη «Etihad Arena» η οποία φιλοξενεί το τουρνουά του Αμπού Ντάμπι με τη Γερμανία να είναι η τρίτη ομάδα που συμμετέχει.

Όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες θα είναι στη διάθεση του κόουτς Ιτούδη με μοναδικό… αστερίσκο στον Κώστα Πανανικολάου. Ο αρχηγός της Εθνικής απουσίαζε λόγω

της γέννησης του δεύτερου παιδιού του και έφτασε στα ΗΑΕ μόλις το βράδυ της Πέμπτης (17/8) για αυτό και είναι αμφίβολος.

Το προαπαιτούμενο για το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής είναι να διαπιστωθεί πρόοδο σε διάφορους τομείς που δουλεύονται εδώ και μέρες στις προπονήσεις. Τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό που εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ σίγουρα το ματς θα κάνει καλό και στην ομοιογένεια του συνόλου η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των αγώνων.

 Το ματς κόντρα στις ΗΠΑ θα είναι επίσης πρόβα ενόψει της επίσημης κόντρας των δύο ομάδων που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου στη Μανίλα των Φιλιππίνων και σε συνδυασμό με το φιλικό κόντρα στους Γερμανούς, θα είναι τα τελικά κριτήρια του Ιτούδη για τους τελευταίους δύο που θα κόψει για να ανακοινωθεί και επίσημα η 12άδα της Εθνικής.

Οι ΗΠΑ μπορεί να μην… γεμίζουν το μάτι από πλευράς ονομάτων καθώς απουσιάζουν όλοι οι superstars του ΝΒΑ, αλλά όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι πολύ υψηλού επιπέδου και κυρίως είναι νεαροί σε ηλικία και έχουν τεράστιο κίνητρο και δίψα για διάκριση στο Mundobasket. Στα 3 φιλικά που έχει δώσει η Team USA είναι σαρωτική και μετρά 3 νίκες επί των Πουέρτο Ρίκο (117-74), Σλοβενίας (92-62) και Ισπανίας (98-88).

Το μεγαλύτερο ατού των Αμερικανών, βρίσκεται στον πάγκο καθώς βρίσκονται εκεί τρεις εξαιρετικοί προπονητές. Πρόκειται για τους Στιβ Κερ, Έρικ Σπόελστρα και Τάιρον Λου, άπαντες πρωταθλητές ΝΒΑ με Γουόριορς, Χιτ και Καβαλίερς αντίστοιχα.

Αναλυτικά το ρόστερ των ΗΠΑ:

Πάολο Μπανκέρο (F) Ορλάντο Μάτζικ
Μάικαλ Μπρίτζες (G/F) Μπρούκλιν Νετς
Τζέιλεν Μπράνσον (G) Νιου Γιορκ Νικς
Άντονι Έντουαρντς (G/F) Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Ταϊρίς Χάλιμπερτον (G) Ιντιάνα Πέισερς
Τζος Χαρτ (G/F) Νιου Γιορκ Νικς
Μπράντον Ίνγκραμ (F) Νιου Ορλίνς Πέλικανς
Τζάρεν Τζάκσον (C) Μέμφις Γκρίζλις
Κάμερον Τζόνσον (F) Μπρούκλιν Νετς
Γουόκερ Κέσλερ (C) Γιούτα Τζαζ
Μπόμπι Πόρτις (PF) Μιλγουόκι Μπακς
Όστιν Ριβς (SG) Λος Άντζελες Λέικερς

Keywords
Τυχαία Θέματα