Ψάχνει νέες κορυφές!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τα πάντα και μάλιστα πολλές φορές, αλλά θέλει να κερδίσει κι άλλα. Και μετά τη νίκη του στο Μάστερς του Παρισιού οριοθέτησε τον επόμενο στόχο του: να γίνει ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Πρώτος στη σχετική λίστα αυτή τη στιγμή είναι ο Αμερικανός Τζίμι Κόνορς με 109, με τον Νόλε να  έχει 97. «Εχω όμως και μερικά χρόνια τένις μπροστά μου, οπότε γιατί να μην προσπαθήσω να πάρω κι αυτό το ρεκόρ», είπε στο Παρίσι. Τι συμπεραίνω; Πως θα βλέπουμε μεγάλο διάστημα ακόμη τον Τζόκοβιτς με μια ρακέτα στο χέρι.

Πρόβλημα για τον Ρουντ Γκούλιτ

Εκανα μια βόλτα στο Διαδίκτυο και τι είδα; Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μίλαν και την Ολλανδία, Ρουντ Γκούλιτ, καταγγέλθηκε από τα παιδιά του για μη καταβολή διατροφής μετά το διαζύγιό του με τη σύζυγό του. Mπορεί να έχουν μεγαλώσει, αλλά οι Κουίνσι και Σεγιέν Ντιλ (32 και 29 ετών αντίστοιχα), υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους δεν έχει πληρώσει διατροφή από το 2017, συσσωρεύοντας χρέος περίπου 500 χιλιάδων ευρώ. Ο Γκούλιτ έπρεπε να πληρώνει 7.200 ευρώ τον μήνα, αλλά ο παλαίμαχος ολλανδός άσος  λέει ότι μετά την ενηλικίωση των παιδιών του θα έπρεπε να σταματήσει αυτόματα η διατροφή.

Η χαλάρωση έφερε… προπόνηση!

Μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, οι παίκτες των Ασπρόμαυρων   περίμεναν ότι χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα τους έδινε ρεπό. Αντί για ρεπό, όμως, το πρόγραμμα είχε κανονικά προπόνηση το απόγευμα και ο λόγος ήταν η χαλάρωση που έδειξαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γκολ. Ο ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πως σε διαφορετική περίπτωση αυτή η νοοτροπία μπορεί να κοστίσει στην ομάδα του και με τον τρόπο του θέλησε να περάσει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του. Εκείνοι από την πλευρά τους, όμως έμαθα, έδειξαν και με τις αντιδράσεις τους πως κατάλαβαν ότι το δίκιο ήταν με το μέρος του προπονητή.

Πήγαν στο CAS οι Ρώσοι

Οπως διαπίστωσα, το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) ανέφερε χθες προσφυγή που κατέθεσε η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) κατά της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αναστείλει τη συμμετοχή της. «Στην προσφυγή της προς το CAS, η ROC ζητά να ακυρωθεί η αμφισβητούμενη απόφαση και να αποκατασταθεί ως NOC αναγνωρισμένη από τη ΔΟΕ, επωφελούμενη από όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια που παρέχονται από τον Ολυμπιακό Χάρτη», ανέφερε η CAS σε ανακοίνωσή της. Θυμίζω ότι η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή «τελεί σε αναστολή, με άμεση ισχύ από τις 12 Οκτωβρίου για την αναγνώριση περιφερειακών ενώσεων από τέσσερις περιοχές που προσαρτήθηκαν από την Ουκρανία», όπως δήλωσε η ΔΟΕ.

Το μήνυμα του Ιβάν

Δεν μιλάει σχεδόν ποτέ ο Γιοβάνοβιτς για μεταγραφές. Πόσο μάλλον όταν απομένουν δύο μήνες για να ανοίξει η συγκεκριμένη περίοδος. Για να αναφέρθηκε, λοιπόν, μετά το παιχνίδι με τη Λαμία και να είπε πως η ομάδα του θα πάρει παίκτη στην άμυνα τον Ιανουάριο, σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον, πως τον πιέζει πάρα πολύ η συγκεκριμένη κατάσταση, να αναγκάζεται δηλαδή πολλές φορές να κάνει αλχημείες ώστε να βρει λύσεις στα μετόπισθεν. Και δεύτερον πως έχει γίνει ήδη η προεργασία και ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει μεταγραφή στις αρχές του νέου έτους. Ο (υπεύθυνους για τις κινήσεις) Γιάννης Παπαδημητρίου έχει ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις. Αν αυτή τη φορά καταφέρουν οι Πράσινοι να κάνουν μεταγραφή γρήγορα, ασφαλώς και θα φανεί.

Αποχωρεί μετά τους Ολυμπιακούς

Η θητεία του Στιβ Κερ στον πάγκο της Εθνικής ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί μετά τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δήλωσε ο ίδιος ο προπονητής στο Athletic. «Για μένα είναι ένας κύκλος δύο ετών. Ο Πόποβιτς κοούτσαρε την ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα είναι η δική μου σειρά να παραδώσω τη σκυτάλη», είπε χαρακτηριστικά ο Κερ δίνοντας ουσιαστικά την είδηση…

Σοβαρό θέμα για τον Μακ Κόλουμ

Με πρόβλημα στον πνεύμονα διαγνώσθηκε ο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ και αυτό ανακοινώθηκε από τους Νιου Ορλεανς Πέλικανς. Μάλιστα, η ομάδα της Νέας Ορλεάνης ενημέρωσε πως ο παίκτης διαγνώσθηκε με μικρό πνευμοθώρακα στον δεξιό του πνεύμονα ύστερα από ιατρικές εξετάσεις. Ενημερώθηκα ότι ο άσος θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξέταση, με τους Πέλικανς να αναφέρουν πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μετά την ολοκλήρωσή της. Σε έξι αγώνες την εφετινή σεζόν στο NBA, ο Μακ Κόλουμ μετρά 21,7 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ.

Ξιφασκία και μόδα

Το περασμένο Σάββατο γνωστός σχεδιαστής παρουσίασε τη νέα του συλλογή στην 33η Athens Fashion Week. Τι έκανε εντύπωση σε άνθρωπό μου που βρέθηκε στην εκδήλωση; Η συμμετοχή της ομάδας ξιφασκίας της ΑΕΚ στο σόου. Οι αθλητές των Κιτρινόμαυρων, όπως μου είπαν,  παρουσίασαν τη νέα συλλογή η οποία είναι εμπνευσμένη από τη γεωμετρία και τη γραμμική αισθητική της ξιφασκίας, με τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων να είναι ιδιαίτερα θετικές. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για κάτι διαφορετικό και σίγουρα ενδιαφέρον.

Οδεύουν προς τιμωρία

Παραπεμπτική βαθμολογία έλαβαν από το μέλος της Επιτροπής της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο, οι Τσαγκαράκης και Φωτιάς (VAR) για τις αποφάσεις τους στο παιχνίδι της Κηφισιάς με την ΑΕΚ. Η φάση για την οποία φαίνεται πως παραπέμπονται κατά κύριο λόγο είναι εκείνη του 88′ όταν ο Γκαρσία ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση. Ο Μάνταλος ήταν παρατηρητής στο συγκεκριμένο ματς και όλα δείχνουν πως οδηγεί σε τιμωρία τους δύο διαιτητές.

Μια μεγάλη αγκαλιά

Πολύ ωραίες στιγμές διαδραματίστηκαν στα Λιόσια στο πρόσφατο ματς της ΑΕΚ με την Καρδίτσα για την Basket League. Ο μικρός Ηλίας, που έχει γεννηθεί με Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου Ι, βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του στο κλειστό για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα, με τη Βασίλισσα να του παραδίδει μια φανέλα μέσω του αρχηγού της, Δημήτρη Φλιώνη. Ο μικρός δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, με την ΑΕΚ να του προσφέρει ένα αξέχαστο απόγευμα που ασφαλώς θα το θυμάται για καιρό.

Keywords
ολυμπιακοί αγώνες, χρεος, ΠΑΟΚ, ολυμπιακος, γκολ, roc, δοε, συμμετοχή, ισχύ, λαμια, σημαίνει, παναθηναικος, ηπα, nba, ξιφασκία, νέα, athens, fashion, ΑΕΚ, κεδ, συγκεκριμένο, basket, league, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, διατροφη, δοε, ηπα, θεμα, θητεια, ολλανδια, περιοδος, προγραμμα, basket, nba, αγωνες, αισθητικη, αλχημειες, αμυνα, βαθμολογια, βρισκεται, γκολ, γινει, διαστημα, δικη, διαδικτυο, ευρω, ειπαν, ειπε, εξετασεις, εξι, επρεπε, ετων, ζητα, η δικη, καρδιτσα, κεδ, κηφισιας, κυκλος, κυπελλο, λιοσια, λογο, μηνες, μιλαν, μικρο, νικη, νοοτροπια, τζοκοβιτς, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολυμπιακη, ολλανδος, ουσιαστικα, παιδια, παρισι, ρεπο, σαββατο, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζυγο, σειρα, συμμετοχή, σοου, τιμωρια, ισχύ, φορα, χερι, χαρα, athens, δικαιωματα, δικιο, fashion, γεωμετρια, ιδιαιτερα, κλειστο, league, μπροστα, παιχνιδι, πληροφοριες, roc, σημαίνει
Τυχαία Θέματα