Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στα δυτικότερα τμήματα του Αιγαίου και στα ανοικτά του Ιονίου, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, καθώς και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα
από 2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 17 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 9 έως 15 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι στα βόρεια και ανατολικά κυρίως τμήματα σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις και στην έξοδο του Πατραϊκού θυελλώδεις.

Το Σάββατο στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοιανατολικοί 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα