Σαμαράς: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα»

«Δύο χρόνια τώρα, δύο αντιπάλους είχα: το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά, έβαλε λουκέτα, έριξε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και την Αριστερά, που έδιωχνε επενδύσεις, έδιωχνε τουρίστες, έκλεινε επιχειρήσεις, χάιδευε κουκουλοφόρους», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρώτο, το παλεύω ζητώντας πιεστικά από την πρώτη στιγμή μέτρα Ανάπτυξης, πιέζοντας

για μέτρα Ανάπτυξης. Και ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση. Το δεύτερο, το παλεύω ζητώντας ολοκληρωμένη πολιτική Ασφάλειας για τους πολίτες και ολοκληρωμένη πολιτική για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Παπανδρέου έφυγε. Τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ο κ. Βενιζέλος, έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω Πρωθυπουργός. Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω Πρωθυπουργός με κάθε τίμημα θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο και θα ’βγαινα μετά με 60%, πάνω, όμως, στα ερείπια που θα άφηναν πίσω τους. Γιατί δεν ήταν μόνο ο κ. Παπανδρέου που πήρε την καταστροφική απόφαση για δημοψήφισμα τότε. Πρώτος τον στήριξε δημόσια τότε και ο κ Βενιζέλος. Δεν το έκανα. Γιατί βάζω την πατρίδα μου πάνω απ’ όλα».

Στη συνέχεια, ανέπτυξε το σχέδιό του για έξοδο της χώρας από την κρίση:

«Πέντε λέξεις μόνο:Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια.

» Πρώτο, Ανάκαμψη Δηλαδή, να σταματήσει η ύφεση.

Πώς θα γίνει αυτό; Με αξιοποίηση των 15 δισεκατομμυρίων ΕΣΠΑ που κάθονται όταν η ελληνική οικονομία έχει παραλύσει.

» Πως θα γίνει αυτό; Με χτύπημα της γραφειοκρατίας! Κι έχουμε παρουσιάσει το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα και για το σπάσιμο της γραφειοκρατίας και για την άμεση παράκαμψή της από τον πρώτο μήνα.

Με εξασφάλιση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα. Που θα έλθει μετά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, από επάνοδο των καταθέσεων.

Για να επιστρέψουν οι καταθέσεις έχουμε προτείνει την αμνήστευσή τους. Γιατί μέχρι τώρα, έδιωξαν τις καταθέσεις.

Αυτό που προτείνουμε έγινε στην Ιταλία και στο Βέλγιο με θεαματικά αποτελέσματα. Το ίδιο θα συμβεί και εδώ.

Και επιστροφή των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες. Γιατί τώρα κλείνουν επιχειρήσεις επειδή το κράτος τους χρωστάει… Όλα αυτά μαζί μπορούν να μας βγάλουν από την ύφεση μέσα σε ένα χρόνο. Να σώσουν θέσεις εργασίας που τώρα κινδυνεύουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

-- Δεύτερο Κοινωνική συνοχή: μέτρα για διόρθωση κάποιων ακραίων αδικιών. Όπως η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, τα επιδόματα των πολυτέκνων και η εξισωτική στους κτηνοτρόφους. Ακόμα μέτρα για τους δανειολήπτες, να μην ξεπερνά η δόση τους για το στεγαστικό το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Μέτρα και για τους ομολογιούχους. Και τέλος να μη γίνουν άλλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Για τα περισσότερα απ’ αυτά μας ζητούν ισοδύναμα μέτρα. Τα βρήκαμε!. Τα περισσότερα άμεσης χρήσης…

Η κοινωνική συνοχή πρέπει να αποκατασταθεί. Μένουμε αυστηρά προσηλωμένοι στους στόχους για μείωσ

Keywords
Τυχαία Θέματα