Σεφ ετοιμάζει γεύμα στην στρατόσφαιρα – Το «χρυσό» εισιτήριο και η διαστημική κάψουλα

Γεύμα στην άκρη του διαστήματος προσφέρει ο σεφ Ράσμους Μουνκ, που στοχεύει να οδηγήσει τη δανέζικη γαστρονομία σε μια νέα διάσταση.

«Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί πάνω στο διαστημικό σκάφος Neptune της Space Perspective, όπου έξι επιβάτες θα επανακαθορίσουν τη γαστρονομία απολαμβάνοντας το γεύμα μιας ολόκληρης ζωής παρατηρώντας την ανατολή του ηλίου στην καμπύλη του πλανήτη μας», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το εστιατόριο Αλχημιστής, βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν.

Το εστιατόριο αυτό αποτελεί μέρος της νέας γαστρονομικής σκηνής στη Δανία, η οποία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ανύπαρκτη πριν από δύο δεκαετίες και που πλέον εγκωμιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο για την εφευρετικότητά της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rasmus Munk (@rasmusmunkalchemist)

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Καταβάλλοντας το ποσό των 495.000 δολαρίων ανά εισιτήριο (453.000 ευρώ), οι έξι τουρίστες θα επιβιβαστούν για έξι ώρες σε μια διαστημική κάψουλα με συμπίεση, η οποία θα υψωθεί στην στρατόσφαιρα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας χάρη στο SpaceBalloon, που προωθείται με κυψέλες υδρογόνου.

Ο 32χρονος Ράσμους Μουνκ, που δηλώνει παθιασμένος θαυμαστής του διαστήματος, θα συμμετάσχει στο ταξίδι.

Expect the unexpected at Alchemist. Here, chef Rasmus Munk blends gastronomy, drama, art, and spectacular visuals. Diners are invited to transcend space and time through a holistic dining experience augmented by performers, installations and architecture.https://t.co/0mE3GzvOHT pic.twitter.com/szFTrMPJgO

— Tock (@tock) May 20, 2022

Το μενού

Υποσχέθηκε ένα μενού εμπνευσμένο «από τον ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος τα τελευταία 60 χρόνια στην ιστορία της Ανθρωπότητας και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία μας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο».

Μοναδικός περιορισμός, δεν θα μπορεί να «πυρπολήσει» τα εδέσματα, σερβίροντάς τα φλαμπέ. Πολλά στοιχεία θα προετοιμαστούν στην κουζίνα του σκάφους απ΄ όπου θα απογειωθεί η κάψουλα, διευκρίνισε ο Αλχημιστής, με το πέμπτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2023, σύμφωνα με τον οδηγό World’s Best 50 Restaurants.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rasmus Munk (@rasmusmunkalchemist)

Keywords
Τυχαία Θέματα