Στα 81 δισ. ευρώ η συμμετοχή του IIF στο PSI

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή, επαναλαμβάνει πως τα μέλη της υποστηρίζουν σθεναρά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής και χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνεται και η εθελοντική ανταλλαγή του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συμμετέχουν στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η Ελλάδα με κινητές αξίες ύψους 81 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 39,3% των 206 δισ. ευρώ του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Το ποσό αυτό αναφέρεται στα ομολόγα των: Ageas, Allianz, Alpha Bank, AXA, Banque Postale, BBVA, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Credit Agricole, Credit Foncier, DekaBank, Deutsche Bank, Dexia, Emporiki Bank of Greece, Eurobank EFG, Generali, Greylock Capital Management, Groupama, HSBC, ING, Intesa San Paolo, KBC, Marfin Popular Bank, Metlife, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Unicredit.

Την ίδια στιγμή, τα ομόλογα ύψους 18 με19 δισ. ευρώ που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ανέφεραν ειδικοί στο Reuters.

«Το κοινό κεφάλαιο (των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης) θα συμμετάσχει στο PSI», είπε ένας από τους αξιωματούχους, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αυξάνονται οι πιέσεις στα Ταμεία -πέντε προς το παρόν- που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο PSI με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να κατηγορεί τις διοικήσεις τους ότι για συνδικαλιστικούς λόγους «παίρνουν στο λαιμό τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους».
Keywords
Τυχαία Θέματα