Στη τελική ευθεία για τη νέα δανειακή σύμβαση

Στόχος των συζητήσεων ήταν η οριστικοποίηση των μέτρων που θα περιλαμβάνει το προμνημόνιο -μεταξύ αυτών και οι όροι της συμφωνίας για τα εργασιακά- τα οποία θα εγκρίνουν ο πρωθυπουργός με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη το πρωί.

Μετά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να επικυρώσει τη συμφωνία, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και διάγγελμα του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.

Το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή
σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή, προκειμένου τη Δευτέρα να εκδοθεί η προκήρυξη ενδιαφέροντος προς τους ομολογιούχους για τη συμμετοχή τους στο PSI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτουν την 15η Φεβρουαρίου ως διορία, για να συμφωνηθεί το πακέτο μέτρων στην Ελλάδα και να υιοθετηθεί μετέπειτα και από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η ημερομηνία αυτή προκύπτει από την ανάγκη να διεκπεραιωθεί το πολύπλοκο σχέδιο περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI) έως τις 20 Μαρτίου, οπότε και λήγουν ομόλογα τα οποία πρέπει να αποπληρώσει το ελληνικό δημόσιο.

Για να μπορέσουν να εκταμιευτούν τα αναγκαία ποσά απαιτείται εξάλλου και επικύρωση του σχεδίου διάσωσης από τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Φιλανδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα