Στο σφυρί τα... σεντόνια του Χίτλερ

Ειδικότερα, ένα μονό λευκό σεντόνι, μαζί με την μαξιλαροθήκη, με κεντημένο πάνω του έναν αετό σκαρφαλωμένο σε μια σβάστικα, πρόκειται να πωληθεί στη νοτιοδυτική αγγλική πόλη του Μπρίστολ την Τρίτη.

Θα ακολουθήσει και άλλο σεντόνι, λίγες ημέρες αργότερα.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρίσκει κανείς προσωπικά αντικείμενα του Χίτλερ, όπως τα σεντόνια του με τα σύμβολα και το μονόγραμμα του, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτά πωλούνται» αναφέρει ο Μάλκολμ Κλάριντζ, ειδικός στις πωλήσεις μέσω δημοπρασιών ειδών που σχετίζονται με το στρατό.

Τα κλινοσκεπάσματα

είχαν αγοραστεί στη Γερμανία, από έναν ιδιώτη συλλέκτη, αρκετά χρόνια πριν.

«Λίγο μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν, η οικονόμος τους Άννι Γουίντερ αφαίρεσε πολλά από τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να τα σώσει, όπως είχε πει, από τους πλιατσικολόγους» σημειώνει ο κ. Κλάριτζ.

«Τα τελευταία χρόνια πολλά από τα αντικείμενα αυτά εμφανίστηκαν στις αγορές δημοπρασιών, ιδιαίτερα στη Γερμανία ύστερα από διαφορετική και άγνωστή πορεία».

«Εκτιμούμε ότι από τα κλινοσκεπάσματα του Χίτλερ θα έχουμε ένα συνολικό εισόδημα της τάξης των 2.000 έως 3.000 λιρών και ήδη πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον» συμπληρώνει ο κ. Κλάριτζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα