Συνεχίζονται το βράδυ οι διαπραγματεύσεις για το PSI

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι τα κράτη-πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να δεχθούν την απομείωση του ελληνικού χρέους , όπως οι ιδιωτικές τράπεζες.

Χωρίς να αναφέρεται σε αριθμούς, ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι, έπειτα από ενδεχόμενη συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ανάμεσα στην Αθήνα και τις ιδιωτικές τράπεζες

για την απομείωση κατά 50% του ελληνικού χρέους, τα κράτη "θα πρέπει να εξετάσουν εάν είναι αναγκαία μία κρατική βοήθεια" διότι ο στόχος της μείωσης του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος στο 120% του ΑΕΠ, δεν θα έχει "πλήρως επιτευχθεί" μόνο με την απομείωση του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιωτικές τράπεζες.

Επίσης, ο κ. Γιούνκερ θέτει τη συμφωνία των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση σε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ως απαράβατο όρο για την εκταμίευση νέας οικονομικής βοήθειας.

Ενώ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε από το Νταβός, πως δεν περιμένει "μια χρεοκοπία της Ελλάδας". Το επίπεδο του χρέους της Ελλάδας το 2020, δεν πρέπει να ξεπερνά το 120% του ΑΕΠ της χώρας, πρόσθεσε ο υπουργός.

Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι "είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία, αν όχι σήμερα (Παρασκευή), τότε αναμφίβολα αυτό το Σαββατοκύριακο".

Πρόοδο στις διαδικασίες για την απομείωση του ελληνικού χρέους βλέπει και ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ Γ. Άκερμαν λέγοντας, από το Νταβός, ότι επίκειται μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές της, καθώς οι τράπεζες είναι έτοιμες να δεχθούν «απώλειες σχεδόν 70%».

Keywords
Τυχαία Θέματα