ΣΥΡΙΖΑ για διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών: Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει άμεσα εξηγήσεις

«Ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό» χαρακτηρίζει τη διάρρηξη του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών –που αποκάλυψε το in– ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο να «ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και τι είδους, καθώς και αν παραβιάστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η είδηση της διάρρηξης του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών,

το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, σε κάθε περίπτωση».

«Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα»

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποκτά όμως, ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο φόντο της σκανδαλώδους διαρροής προσωπικών δεδομένων και της παράνομης χρήσης τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της ίδιας της ΝΔ».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι στον λίγο χρόνο που απομένει για τη διενέργεια των ευρωεκλογών «το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και τι είδους, καθώς και αν παραβιάστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία».

Καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της «αριστείας» της».

Στιγμιότυπο από τη διάρρηξη

Πώς συνέβη η περίεργη διάρρηξη

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του in, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊστάμενου της διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

Την ανησυχία για τη διάρρηξη αυτή αυξάνει το γεγονός ότι σημειώθηκε την ημέρα που παραδόθηκε στις Αρχές το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, το λεγόμενο email gate.

Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13.30 και 14.30 όταν ο διευθυντής συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Σταδίου και κάλεσε την ιδιαιτέρα του να του μεταφέρει κάποια έγγραφα από το δικό του γραφείο.

Η υπάλληλος όταν επέστρεψε στο γραφείο διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή αν και την είχε κλειδώσει φεύγοντας, ενώ ήταν εμφανή και τα σημάδια διάρρηξης στην κλειδαριά, στο πόμολο και σε άλλα σημεία της πόρτας όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το in.

Keywords
Τυχαία Θέματα