Τα χιόνια θα επιμείνουν στα ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας

Ειδικότερα για το Σάββατο προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 ως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 8 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο,
μέτριοι νοτιοανατολικοί στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με βροχή από το απόγευμα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με χιονόπτωση κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 2 ως 3 βαθμούς.

Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στη βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα αρχικά θα συνεχιστούν οι καιρικές συνθήκες της Κυριακής, αλλά βαθμιαία στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΔ 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Δ-ΒΔ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγα τοπικά φαινόμενα (χιονόβροχο ή χιόνι). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην Ήπειρο, τη Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία θα χιονίσει και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη η μέρα θα είναι αρκετά κρύα, αλλά τα καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Keywords
Τυχαία Θέματα