Τετ-α-τετ Μώραλη και Σταϊκούρα

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, συζητήθηκαν τα θέματα του Δήμου Πειραιά που αφορούν το υπουργείο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε ότι «συναντήθηκα

σήμερα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα μαζί με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας θέσαμε το σύνολο των ζητημάτων του Δήμου Πειραιά που αφορούν το υπουργείο, καθώς και θέματα για την πιο εύκολη πρόσβαση στο μεγάλο λιμάνι της χώρας για εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο, όπως το διαχρονικό αίτημα για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο ως το λιμάνι. Ηταν μια απολύτως χρήσιμη και θετική συνάντηση και υπήρξε δέσμευση από τον υπουργό ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στη συνεργασία μας».

Κρίσιμη απόφαση για Folli-Follie

Απόφαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή που αναμένεται να εκδώσουν οι δικαστές του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ενώπιον του οποίου συζητήθηκε χθες η αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος με βάση το οποίο έχει διαταχθεί η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli-Follie.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, η πλειοψηφία των μελών του δικαστικού συμβουλίου αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων έκρινε ότι αν δεν αποδεσμευτούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, επί της ουσίας η συμφωνία εξυγίανσης κινδυνεύει να καταστεί άνευ αντικειμένου, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση κάνουν λόγο και για «προφανή κίνδυνο παύσης πληρωμών» εκ μέρους της Folli-Follie. Η απόφαση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών αναμένεται με ενδιαφέρον πρωτίστως από τη διοίκηση της εταιρείας και τους εργαζομένους.

H πρώτη ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου

Ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου για μεταβιβάσεις ακινήτων με λίγα κλικ ενεργοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2024 και την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφιακή μεταγραφή ακινήτου. Πρόκειται για αγοραπωλησία ακινήτου 100 τ.μ. στην περιοχή Επανομή, στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο η μεταγραφή του στο υποθηκοφυλακείο ή το Κτηματολόγιο θα μπορούσε να καθυστερήσει έως και 10 μήνες. Τώρα με τον ηλεκτρονικό φάκελο η μεταγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο έγινε μέσα σε μια ημέρα.

Αποζημιώσεις για «Daniel»

Προκαταβολή 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ. Η Ελλάδα είχε υποβάλει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Νοεμβρίου του 2023 και είχε ζητήσει προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αντιμετώπιση των καταστροφών στη Θεσσαλία. Η χώρα μας υπολόγισε τη συνολική ζημιά σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ελλάδα, η πιο βελτιωμένη οικονομία»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γιατί είναι η πιο βελτιωμένη οικονομία στον κόσμο. Δεν το λέω εγώ! Δεν το λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Το λέει ο Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί Μπιλ Κλίντον, βασικός οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρος του Harvard και διακεκριμένος οικονομολόγος» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Σάμερς στην εκδήλωση του Economist.

«Αραγε και ο Λάρι Σάμερς «συνωμοτεί» υπέρ της Ελλάδας; Οπως «συνωμοτούν» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης; Η ελληνική οικονομία προχωρεί μπροστά και αυτό προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη αμηχανία στα κόμματα της αντιπολίτευσης!» σημείωσε ο Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα