Θετικά αντιδρούν οι αγορές στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Θετικά δείχνουν να ανταποκρίνονται οι αγορές στη συμφωνία για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, ως βήμα αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Ήδη, από τη νύχτα η αισιοδοξία για μία συμφωνία ανέβασε τις τιμές των μετοχών στη Wall Street και η κούρσα ανόδου συνεχίστηκε το πρωί στις ασιατικές αγορές.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

Οι προσδοκίες για επίλυση των προβλημάτων αντιστάθμισαν μάλιστα

τις ανησυχίες για τη μεγάλη άνοδο που έχει σημειώσει το γεν.

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 2% στις 8.926,54 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,2% στις 762,79 μονάδες.

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη εξέφρασε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιουν Αζούμι, τονίζοντας ότι η χώρα του θα ωφεληθεί από μια σταθερή Ευρώπη.

Μιλώντας στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υποθέσεων του ιαπωνικού κοινοβουλίου, ο Αζούμι είπε ότι η απόφαση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

Θετικός είναι ο αντίκτυπος και στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σημερινή συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά σε μια «σημαντική συμφωνία» για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ και για να προστατευθεί η ευρωζώνη.

Με ανταποκρίσεις και αναλύσεις, επισημαίνονται επίσης οι «συνεχείς παροτρύνσεις» της κυβέρνησης Ομπάμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για να δράσουν «γρήγορα και αποφασιστικά» υπογραμμίζοντας ότι η παράταση της αβεβαιότητας θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης και στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλούνται ΜΜΕ, εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τη συμφωνία.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IFF)., του φορέα που εκπροσωπεί τις τράπεζες, χαιρετίζοντας «τη συμφωνία για ένα σχέδιο μέτρων που στοχεύουν τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα