Θρίαμβος και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Στην έδρα των «πετεινών», το ιστορικό «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός. Και ο αγώνας συγκλονιστικός, με άγρια ομορφιά, θέαμα και συγκινήσεις μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς, στη συνέχεια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σταφυλίδη που σηκώνει μπόλικη κουβέντα γιατί ήταν τουλάχιστον αυστηρή, η Τότεναμ μείωσε, πίεσε, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση και έτσι η ομάδα των Ζαγοράκη-Βρύζα-Μπόλονι, πέτυχε την πρόκρισή
της στις «32» καλύτερες ομάδες του Europa League , πριν από την τελευταία αγωνιστική. Κάτι το εκπληκτικό, κάτι που ελάχιστοι ανέμεναν. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρούμπιν Καζάν νίκησε 4-1 τη Σάμροκ και η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: ΠΑΟΚ 11, Ρούμπιν 10, Τότεναμ 7, Σάμροκ Ρόβερς 0.

Μόλις στο 5', ο Γεωργιάδης ξεχύθηκε από το αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Στο 13', ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά σε αντεπίθεση και ενώ Τότεναμ τα είχε χαμένα! Ο Πάμπλο Γκαρσία άνοιξε στον Γεωργιάδη, ωραία χαμηλή πάσα και ο Αθανασιάδης από κοντά το 0-2. Ο ΠΑΟΚ είχε αυτοπεποίθηση, έπαιζε ωραίο ποδοσφαιρο και σε εκείνο το σημείο του ματς έδειχνε πιο πιθανό ένα τρίτο γκολ παρά η μείωση του σκορ. Αλλά...

Στο 38' ο Χαλκιάς έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ, δημουργήθηκε σύγχυση και ο Σταφυλίδης αναγκάστηκε να διώξει τη μπάλα στη γραμμή, με τον διαιτητή να θεωρεί πως απέκρουσε με το χέρι και να χρεώνει τον πιτσρικά αμυντικό με πιο πολύ συζητήσιμη αποβολή. Γιατί δεν ξεκαθαρίζεται αν ο Σταφυλίδης απέκρουσε με το χέρι. Εκεί, ο αγώνας άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, ο Μόντριτς έκανε το 1-2 με το πέναλτι και η Τότεναμ πίεσε πολύ για την ισοφάριση που ήθελε πάρα πολύ.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες τού ΠΑΟΚ τα έδωσαν όλα. Είτε με τον Φωτάκη σε ρόλο αριστερού μπακ, είτε με τον Σνάουτσνερ, ο ΠΑΟΚ άντεξε. Μάλιστα, στο 76' έγινε μια φάση που θα συζητηθεί πάρα πολύ: ο Κοντρέρας έδιωξε στη γραμμή, ο Ντεφόε έπεσε με δύναμη πάνω του, έκανε σκληρό φάουλ, αλλά το ματς συνεχίστηκε και ο Ντεφόε με σουτ ισοφάρισε! Τελικά, ο βοηθός που ήταν στη γραμμή του άουτ, ενημέρωσε τον ρέφερι Νιχάουζ για το φάουλ, το γκολ δεν μέτρησε και ο ΠΑΟΚ απέφυγε τα χειρότερα. Ηταν η πλέον συγκλονιστική στιγμή του ματς.

Μέχρι το τέλος η αγωνία ήταν μεγάλη, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ κράτησε το 2-1 και με το σφύριγμα της λήξης, Μπόλονι και παίκτες πανηγύρισαν μαζί με τους περίπου 2.000 οπαδούς της ομάδας.

Με λάθη σε βάρος του ΠΑΟΚ η διαιτησία του Νιχάουζ. Ο ΠΑΟΚ δίκαια διαμαρτύρεται για την αποβολή του Σταφυλίδη.

Κόκκινη: Σταφυλίδης.

Κίτρινη:Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Γκόμες, Γκαλάς, Ντεφόε, Κέιν(71' Φαλκέ), Μπασόνγκ, Ρόουζ(62' Μπέιλ), Λιβερμόρ, Πιενίαρ(67' Γουόκερ), Λένον, Μόντριτς, Τσόρλουκα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετό, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας(80' Τσιρίλο), Λαζάρ(79' Αρίας), Π. Γκαρσία, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ).
Keywords
Τυχαία Θέματα