Θρίαμβος του Ολυμπιακού στη Μόσχα

Θεμέλια πρόκρισης, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό. Στο «Λουζνίκι» και σε θερμοκρασία που έφτανε τους -14 βαθμούς, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν ανώτερη από τη Ρούμπιν
και το 1-0 ήρθε δίκαια. Ωστόσο, επρόκειτο για παιχνίδι γεμάτο ένταση και φάσεις, για ένα ματς που έμοιζε με θρίλερ, καθώς ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μέγιερι) και ο Κάρολ απέκρουσε πέναλτι.

Το γκολ της νίκης ήρθε στο 71' με σουτ του Νταβίντ Φουστέρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ενα λεπτό νωρίτερα, ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ, αλλά κεφαλιά του Μακούν σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αρλάουκις. Και στο 72', ο Καραντενίζ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μέγιερι τον ανέτρεψε, για να δείξει κόκκινη κάρτα στον Ούγγρο γκολκίπερ ο διαιτητής Μάζιτς. Παράλληλα, καταλόγισε και πέναλτυ που ανέλαβε να χτυπήσει ο Νάτσο. Ο Κάρολ, όμως, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλλα και στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έπεσε ωραία στην αριστερή του γωνία και έδιωξε τη μπάλα!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα και άξιζαν τη νίκη. Οι περίπου 200 φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Λουζνίκι» αποθέωσαν τους παίκτες τού Βαλβέρδε και πλέον ο δρόμος για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης είναι ανοιχτός. Στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός θα είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο αγώνας διεξήχθη σε συνθετικό χλοοτάπητα, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 1.000 άτομα, ενώ το «Λουζνίκι» χωρά περίπου 80.000.

Να τονιστεί ότι στο 22' ο Μέγιερι πάνω σε έξοδο, τραυμάτισε άθελά του τον Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός μπακ αντικαταστάθηκε και έπαθε διάσειση και θα έκανε εξετάσεις, καθώς εμφάνισε συμπτώματα αμνησίας.
Διαιτητής: Μάζιτς(Σερβία).

Κίτρινες:Μαρκάνο, Καραντενίζ, Παπάζογλου, Νάτσο.

Κόκκινη: Μέγιερι (72').

Ρούμπιν Καζάν: Αρλάουκις, Σαρόνοφ, Νάβας, Κουζμίν, Μποκέτι, Νέμοφ, Ραζάντσιεφ(83' Κασάεφ), Νάτσο, Καραντενίζ, Νέλσον Βαλντέζ(81' Μάρτινς), Ντιάντιουν(46' Ασάλντι).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ(32' Παπάζογλου), Μαρκάνο, Φουστέρ(74' Κάρολ), Τζιμπούρ (80' Μοντέστο), Μιραλάς, Ορμπάιθ, Μακούν, Μανιάτης.

Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1

Ρούμπιν Καζάν vs Ολυμπιακός | Το 0-1 από τον... από pklora7
Keywords
Τυχαία Θέματα