Τήρηση των δεσμεύσεων μετά τις εκλογές θέλει το Βερολίνο

«Η βοήθειά μας έχει μακροπρόθεσμη βάση και το ίδιο πρέπει να ισχύει και γα τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Ostsee Zeitung και αναφέρει ότι, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε πως είναι πιο εύκολο να υπόσχεται κανείς, παρά να εφαρμόζει.

«Αυτό είναι πρόβλημα», προσθέτει.

Εκφράζει, ωστόσο, την κατανόησή του για τους φόβους και τις ανασφάλειες των Ελλήνων πολιτών, αλλά υπενθυμίζει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν ευθύνη έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου και των Γερμανών φορολογουμένων.

Ο
υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο, σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad.

«Ιδανικά, θα ήθελε κανείς να έχει να κάνει με μία ηγεσία για την οποία θα ξέρει ότι θα υποστηρίξει το πακέτο βοήθειας μετά τις εκλογές», είπε. «Για το λόγο αυτόν είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι μετά τις εκλογές. Τότε θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτή τη δέσμευση με τη νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο» ανέφερε, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ότι μία συμφωνία θα υπογραφεί με την ελληνική κυβέρνηση πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Ο Γιαν Κις ντε Γέγκερ υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας. «Απλώς, οι όροι μας δεν έχουν εκπληρωθεί», λέει.

Παράλληλα, Φινλανδός αξιωματούχος, σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters, ανέφερε ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης θα μπορούσε να δοθεί σε... δόσεις.

«(Αρχικά) θα δοθεί μόνο τμήμα (της βοήθειας), ώστε να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Αργότερα, μετεκλογικά, ίσως (να μπορούσε) να γίνει η καταβολή όλου του ποσού», δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πάντως, παραδέχθηκε ότι, υπάρχει βελτίωση σε σχέση με την Τετάρτη, όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχουν παράσχει οι Έλληνες πολιτικοί.

«Ας πούμε ότι οι προοπτικές είναι καλύτερες σήμερα απ' ό,τι ήταν χθες», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα