Το ΟΑΚΑ «ανοίγει» ξανά

Ηταν γνωστό εδώ και λίγες ημέρες, αλλά πλέον πήρε επίσημη μορφή το «πότε». Από σήμερα, λοιπόν, ύστερα από την έκθεση εμπειρογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τη σχετική απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού, τίθενται σε επαναλειτουργία, με ειδικές προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης για την είσοδο, παραμονή και έξοδο, οι εξής χώροι του ΟΑΚΑ: η αίθουσα «Γιώργος

Κασιμάτης» στο κεντρικό Στάδιο, τα γραφεία διεύθυνσης και υπηρεσιών στο κεντρικό Στάδιο και η υπόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Ποδηλατοδρόμιο. Τονίζω ξανά ότι όπως τονίστηκε αρμοδίως, σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΕ, οι τρεις παραπάνω χώροι δεν συσχετίζονται ως προς τη στατική τους επάρκεια με τα δύο στέγαστρα Καλατράβα στο κεντρικό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο.

Μαραντόνα ή Μέσι; Πελέ!

Ο Πάπας Φραγκίσκος κλήθηκε να ανακηρύξει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών αλλά προς γενική έκπληξη δεν διάλεξε κανέναν απ’ τους δύο συμπατριώτες του: «Προσθέτω έναν τρίτο και συγκεκριμένα τον Πελέ. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι που είδα. Ο Μαραντόνα, ως παίκτης ήταν υπέροχος, αλλά ως άνθρωπος απέτυχε.

Ο Μέσι είναι πολύ σωστός, ένας κύριος. Αλλά για εμένα, από αυτούς τους τρεις, ο μεγάλος κύριος είναι ο Πελέ. Είχε μεγάλη καρδιά», σχολίασε ο 86χρονος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Γιακουμάκης κέρδισε σε ψηφοφορία τον Μέσι!

Τεράστια επιτυχία του Γιώργου Γιακουμάκη στο MLS. Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου νεοφερμένου παίκτη στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ συγκέντρωσε το 45,78% των ψήφων και αναδείχθηκε κορυφαίος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι των οκτώ Χρυσών Μπαλών.

Τρίτος κατετάγη ο Γερμανός Εντουαρντ Λέβεν. Ο Γιακουμάκης αγωνίστηκε με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ σε 27 αγώνες, εκ των οποίων στους 21 ως βασικός και κατάφερε να πετύχει 17 γκολ και να μοιράσει τρεις ασίστ.

Πήρε πίσω τους βαθμούς

Η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν ταξίδεψε στη Λέσβο για το ματς Κυπέλλου με τον Αιολικό και τιμωρήθηκε πρωτόδικα με ήττα 3-0 στα χαρτιά, 25.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πέντε βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και πέντε από το επόμενο. Η Αναγέννηση κατέθεσε ένσταση η οποία εκδικάστηκε και τα νέα ήταν ευχάριστα για την ομάδα. Εχασε μεν το ματς με 3-0 στα χαρτιά, αλλά της επιστρέφονται οι βαθμοί, ενώ μειώθηκε και το χρηματικό πρόστιμο στις 8.000 ευρώ. Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, σημειώνω,  προκρίθηκε και ο Εθνικός μετά τη διακοπή της αναμέτρησής του με τον Πανθρακικό, ομάδα που θεωρήθηκε υπαίτια και χάνει με 3-0 στα χαρτιά τον αγώνα. Παράλληλα, η ομάδα της Θράκης τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου θα παίξει και τέσσερα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Μεταγραφή ο πατέρας Μπαλτσερόφσκι!

Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωνε τη συμφωνία με τον Κέντρικ Ναν, σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε και η ομάδα με αμαξίδιο του Τριφυλλιού. Ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του Ολεγκ Μπαλτσερόφσκι, Μάρτσιν, στο εγγύς μέλλον θα φορά την πράσινη φανέλα και δεν θα έχει απλώς ρόλο τεχνικού συμβούλου. Επισημαίνω, εδώ, ότι ο πατέρας του πολωνού σέντερ των Πρασίνων ήταν ένας πολύ καλός φόργουορντ στα νιάτα του, αλλά σε ένα τροχαίο δυστύχημα το 1998 τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη και δεν περπάτησε ξανά. Οταν ο γιος του συμφώνησε με τον ΠΑΟ, είχε συμφωνήσει να έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην ομάδα, ωστόσο τελικά πείστηκε και θα φορέσει τη φανέλα της.

Η αντίδραση του Αρη

Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Αρης προκάλεσε η χθεσινή απόφαση για προφυλάκιση των εννέα οπαδών της ομάδας για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην οδό Βούλγαρη. «Αφού από ευτύχημα γλιτώσαμε έναν… νέο Αλκη, ω του θαύματος, οι εννέα φίλαθλοι του Αρη, που δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι… άλλοι οπαδοί αφέθηκαν ελεύθεροι!!! Κάτι δεν πάει καλά εδώ…», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Κιτρίνων, που συμπληρώνουν: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι αδέκαστη και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτή η αίσθηση δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Ο νοών νοείτω…».

Το ρεκόρ του Βασιλιά

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που αγωνίζεται επί 21 συνεχόμενες σεζόν στο ΝΒΑ. Είναι όμως ο πρώτος που ύστερα από 21 χρόνια παίζει όπως όταν ήταν στα… ντουζένια του.

Στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στους Κλίπερς και σε ηλικία 39 ετών, σκόραρε 35 πόντους, τους περισσότερους από όσους έχει πετύχει ποτέ κανείς στην 21η σεζόν του στη λίγκα! Είχε επίσης 12 ριμπάουντ, επτά ασίστ και έτσι οδήγησε τους Λέικερς σε νίκη με 130-125.

Γι’ αυτό τον λένε Βασιλιά των παρκέ. Μεγάλο ρεκόρ, εξάλλου, σημείωσαν και οι Σέλτικς, που κατατρόπωσαν τους Πέισερς νικώντας με 155-104.

Οι 155 πόντοι που σκόραραν συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους μετά τους 173 που είχαν πετύχει το 1959 σε έναν αγώνα με τους Μινεάπολις Λέικερς (είχαν νικήσει με 173-139)! Και επειδή πάντα κοιτώ τι κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενημερώνω πως κινήθηκε στη μετριότητα κόντρα στους Ράπτορς στο Τορόντο και οι Μπακς ηττήθηκαν με 130-111. Ο Γιάννης κατέγραψε 16 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ.

Εδωσε εξηγήσεις για την απόφασή της

Η ΑΕΚ παραχωρεί το κλειστό των Ανω Λιοσίων στη Χάποελ Χολόν προκειμένου να δώσει εκεί τους εντός έδρας αγώνες της για το BCL, αφού δεν μπορεί στο Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, όμως αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς φίλους της.

Ετσι η ΚΑΕ υποχρεώθηκε να εκδώσει μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζει πόσο πολύ έχει σταθεί στο παρελθόν με διάφορες πρωτοβουλίες στο πλευρό όχι μόνο των Παλαιστινίων, αλλά και προσφύγων από άλλες χώρες. Διότι, όπως τονίζει, «η ΑΕΚ είναι διαχρονικά η Μάνα όλων των προσφύγων», λόγω και των προσφυγικών καταβολών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα