Το πράσινο ελαιουργείο

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ που καταναλώνει παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιµες πηγές ενέργειας, όλα τα απόβλητά του, υγρά και στερεά, γίνονται κοµπόστ – εδαφοβελτιωτικό που πουλιέται στην αγορά –, ενώ για τη θέρµανσή του αξιοποιεί τον πυρήνα της ελιάς. Το ελαιουργείο του Γιώργου Κανιαδάκη στη Συκολιά Νέας Κυδωνίας στα Χανιά, είναι ίσως το µοναδικό απόλυτα οικολογικό ελαιουργείο στην Ελλάδα. Αξιοποιώντας µια τεχνική – αποτέλεσµα έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – , το ελαιουργείο έχει πετύχει να διαχειριστεί µε φιλικό για το περιβάλλον τρόπο, όλα τα απόβλητα και ιδιαίτερα τα υγρά, η διαχείριση των οποίων αποτελεί τεράστιο πρόβληµα για τα ελαιουργεία σε όλη την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα