Το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς παρουσίασε ο Ερντογάν

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θέλοντας να αποδείξει ότι είναι καλά στην υγεία του μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε και το οποίο έκανε τις φήμες να οργιάσουν, εμφανίστηκε ντυμένος πιλότος για να παρουσιάσει το νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αφού κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, «λόγω ιογενούς γαστρεντερίτιδας», που τον έκανε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του και προκάλεσε όργιο

φημών για το τι πραγματικά του συμβαίνει με την υγεία του, άρχισε τις δημόσιες εμφανίσεις.

Έτσι σε μία νέα προσπάθεια να δείξει πως είναι καλά στην υγεία του, αλλά και στο πλαίσιο  της προσπάθειας να παρουσιάσει μία Τουρκία πρωτοπόρο στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, μετά τον δορυφόρο IMECE και το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, ο Ερντογάν προανήγγειλε περισσότερα αμυντικά προγράμματα στο μέλλον.

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 1, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter από την παρουσίαση του νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς της Τουρκίας, όπου φαίνεται αγέρωχος, φορώντας μπουφάν πιλότου και γυαλιά ηλίου, ενώ σε άλλη φωτογραφία εμφανίστηκε μέσα από το πιλοτήριο.

İstikbal, gök vatan, millî muharip uçağımız KAAN! #İstikbalinYüzyılı pic.twitter.com/EuZEroqByS

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 1, 2023

Μάλιστα έκανε νέα φωτογραφία προφίλ στο Twitter την εικόνα κατά την οποία περπατάει αγέρωχος με στολή πιλότου και γυαλί ηλίου.

#YeniProfilResmi pic.twitter.com/dAAkVhp7x7

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 1, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως το νέο αεροσκάφος γνωστό ως TF-X, θα γίνει γνωστό με το όνομα «KAAN», το οποίο όπως είπε αποτελεί έμπνευση του κυβερνητικού του εταίρου και προέδρου του Κινήματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Kaan» δηλαδή Χαν είναι ένας τίτλος που χρησιμοποιήθηκε από τους ηγέτες των Τούρκων και των Μογγόλων.

«Η Τουρκία πλέον βρίσκεται τώρα σε κάθε «πεδίο» – στη στεριά, στη θάλασσα, στο υποβρύχιο, στον αέρα και στο διάστημα», είπε ο Ερντογάν στην εκδήλωση «Century of the Future» που οργανώθηκε από την Αεροπορική Βιομηχανία της Τουρκίας (ΤΑΙ).

Karada, denizde, denizaltında, havada, uzayda, her alanda varız! pic.twitter.com/9n9QuKBanp

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 1, 2023

«Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Ερντογάν το ΚΑΑΝ θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των δοκιμών σε μερικά χρόνια και μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ θα ενταχθεί στον κατάλογο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Το όνομά του είναι KAAN, είθε το σπαθί του να είναι κοφτερό!» ανέφερε σε ανάρτησή της η Αεροπορική Βιομηχανία της Τουρκίας.

Τα χαρακτηριστικά του ΚΑΑΝ

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς ΚΑΑΝ αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την TAI για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των F-16 στον απόηχο της αδυναμίας των Τούρκων να πάρουν έγκριση από το Κογκρέσο για τα κιτ αναβάθμισης.

Το αεροσκάφος, ξεκίνησε ως εγχείρημα το 2016, και παρουσιάστηκε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu έχει μήκος 21 μέτρων μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 1,8 mach χάρη στους δίδυμους κινητήρες του, οι οποίοι μπορούν να παράγουν ώση 29.000 λίβρες (13.000 κιλά) ο καθένας.

Keywords
Τυχαία Θέματα