Το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει σήμερα τον πρϋπολογισμό

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Αυτό, εξάλλου, ήταν και το μήνυμα που έστειλε στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τους οποίους συναντήθηκε χθες προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές του στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπαδήμος συζήτησε με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, τρόπους καλύτερου συντονισμού
της κυβέρνησης, αλλά και για τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του προγράμματος που εφαρμόζει.

Απ' όσα έγιναν γνωστά, δεν προκύπτει να έγινε συζήτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Το γεγονός αυτό - και με δεδομένη τη δήλωση του Λουκά Παπαδήμου από το Λουξεμβούργο ότι «εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει τον στόχο που πρέπει να ολοκληρώσει» - ενισχύει την άποψη ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες.

Άλλωστε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ και ερωτηθείς για τη δεσμευτικότητα της 19ης Φεβρουαρίου είπε ότι «η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι συμβατική, καθώς όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού συνεχίζεται σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η σημερινή είναι η τέταρτη συνεδρίαση και αν κριθεί αναγκαίο θα γίνει και πέμπτη, αργότερα στην ημέρα.

Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου, όπως έχει πει και ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ μετά από πέντες συνεδριάσεις, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.
Keywords
Τυχαία Θέματα