Τρία κρίσιμα 24ωρα για την Ελλάδα

Οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σε τρία κυρίως θέματα (τους μισθούς, τις επικουρικές συντάξεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), κατά τη νέα συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό.


Βενιζέλος: Οι διαπραγματεύσεις για το PSI έχουν, ουσιαστικά, ολοκληρωθεί

«Οι διαπραγματεύσεις για το περιβόητο PSI, για τη συμμετοχή

των ιδιωτών σε ένα σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Ακόμη και τώρα, μια από τις μεγάλες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθεί μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, είναι να διασφαλιστούν οι όροι συμμετοχής του επίσημου τομέα, δηλαδή των ευρωπαίων εταίρων μας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σ’ αυτό που λέγεται OSI, δηλαδή συμμετοχή του επίσημου τομέα στην προσπάθεια για μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όσον αφορά στο ζήτημα της τραπεζικής επανακεφαλαιοποίησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι θα γίνει με κοινές μετοχές, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» ανέφερε ο υπουργός.


Γιούνκερ: «Εξαιρετικά δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα

«Εξαιρετικά δύσκολες» χαρακτήρισε τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν υποστήριξε ότι η Αθήνα και οι ιδιώτες δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το χρέος, ώστε να αποτραπεί μια στάση πληρωμών της Ελλάδας.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Deutsche Bank, ο κ. Άκερμαν προειδοποίησε για τους κινδύνους διάχυσης σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, από μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και δήλωσε ότι ο ίδιος εμπλέκεται άμεσα στις συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.

«Διακυβεύονται τόσα πολλά, ώστε όλοι πρέπει να συμβάλλουμε», τόνισε ο κ. Άκερμαν, προσθέτοντας ότι η επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι πιέσεις που δέχονται άλλες χώρες της ευρωζώνης με μεγάλο χρέος, όπως η Πορτογαλία.

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank δήλωσε πως περιμένει ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η Αθήνα θα υπογράψουν μια εθελοντική συμφωνία για «κούρεμα» ως 70%.

«Μια στάση πληρωμών θα μας κόστιζε πολύ περισσότερο», κατέληξε ο κ. Άκερμαν.


Σόιμπλε: Δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχει ο δημόσιος τομέας στην αναδιάρθρωση του χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχει ο δημόσιος τομέας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να συμμετάσχει επιπλέον ο δ

Keywords
Τυχαία Θέματα