Β' Αθηνών: Κεντρικός στόχος κάθε επιτελείου

H παλαιά Β' Αθηνών, η οποία έως τη διάσπασή της στις εκλογές του 2019 αποτελούσε τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας και σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ευρώπης, παραδοσιακά αποτελεί βαρόμετρο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία

επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και στις τρεις εκλογικές περιφέρειες, κερδίζοντας στο σύνολο των δήμων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Δυτικού Τομέα (Περιστέρι, Ιλιον κ.λπ.). Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε αισθητά, χάνοντας στα δυτικά έως και 16 ποσοστιαίες μονάδες από τη δύναμή του σε σχέση με το 2019.

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του ΚΚΕ, το οποίο άγγιξε στο σύνολο και των τριών περιφερειών το 10%, καταφέρνοντας να εκλέξει δεύτερη έδρα σε καθεμία από αυτές.

Καθώς και οι τρεις εκλογικές περιφέρειες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων της χώρας, θεωρείται βέβαιη η εκλογή τουλάχιστον ενός βουλευτή για κάθε κόμμα το οποίο υπερβαίνει το 3%, με τη Νέα Δημοκρατία κατά κύριο λόγο να είναι ο τροφοδότης των εδρών αυτών προς τα μικρότερα κόμματα.

Η συνθήκη αυτή δημιουργεί την εύλογη αγωνία στους υποψηφίους του κόμματος οι οποίοι εκλέχθηκαν μεν τον Μάιο, πλην όμως η είσοδός τους εκ νέου στη Βουλή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κομμάτων της νέας Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα