Βλαντιμίρ Πούτιν: Όταν έπαιζε πινγκ πόνγκ σε διακοπές στη Φινλανδία

Στο φως της δημοσιότητας, έφερε το φινλανδικό κανάλι YLE, ένα ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βρίσκεται στην Φινλανδία στις αρχές του 1990, φορώντας κουστούμι και έχοντας περισσότερα μαλλιά. Εκείνη την εποχή, ήταν περίπου 40 ετών και ακόμα αξιωματικός της KGB, ενώ είχε μόλις γίνει σύμβουλος του πρώην δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Σόμπτσακ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian,

στο βίντεο του καναλιού, φαίνονται ο Πούτιν και ο Ανατόλι Σόμπτσακ να παίζουν πινγκ πονγκ εναντίον των σωματοφυλάκων του δημάρχου. Σε κάποιο σημείο, ο Πούτιν χαμογελάει και ξύνει επανειλημμένα τον λαιμό του. Στα ίδια ερασιτεχνικά πλάνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να πηγαίνει για ψάρεμα ενώ στα καρέ φάινονται και η τότε σύζυγός του, Λουντμίλα, αλλά και οι δύο κόρες του Μαρία και Κατερίνα.

Οι διακοπές του Πούτιν στην Φινλανδία

Το βίντεο γυρίστηκε σε μία βίλα εταιρικής φιλοξενίας που ανήκει σε μια φινλανδική εταιρεία, την Thomesto, και δείχνει την ομάδα να γευματίζει χαλαρά με μπύρα και κρασί μέσα σε ένα πέτρινο κτίριο. Ο Sobchak κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού. Ο Πούτιν φαίνεται να μασάει έντονα. Όταν ο δήμαρχος σερβίρει ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ο Πούτιν κάνει ένα αστείο για την οικονομία της αγοράς – που εισήχθη στη Ρωσία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Σύμφωνα με την πηγή του YLE, ο Πούτιν είπε πολύ λίγα πράγματα στη βίλα του Ράσεμποργκ. Έκανε όμως μια ερώτηση: τι θα συνέβαινε αν «ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι» περνούσαν τα σύνορα προς τη Φινλανδία. Εκείνη την εποχή, οι Ρώσοι υπέφεραν από οξείες ελλείψεις τροφίμων και βασικών αγαθών.

Δείτε το βίντεο
Keywords
Τυχαία Θέματα