Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα ζητά την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και, σε πρώτη εκτίμηση, τουλάχιστον 40 καταστήματα κάηκαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες, τα περισσότερα από τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ξαναλειτουργήσουν.

Από την πλευρά

του ΕΒΕΑ σημειώνεται ότι οι ζημιές δεν εστιάζονται μόνο στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της πόλης αλλά έχουν γίνει καταστροφές σε κτίρια και επιχειρήσεις από την οδό Συγγρού μέχρι το Παγκράτι, τα Εξάρχεια και την Πλάκα.

«Για επίθεση εναντίον του πολιτισμού», έκανε λόγο επίσης σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.

Ο κ. Καρέλλας σημείωσε τη θλίψη του για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε παραδοσιακά κτίρια του περασμένου αιώνα και σε βιβλιοπωλεία στην πόλη της Αθήνας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, αναστολή των οφειλών προς το δημόσιο αλλά και την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Θα ζητήσουμε από τον Πρωθυπουργό να απολύσει τον κ. Παπουτσή, είπε χαρακτηριστικά.

Από νωρίς το πρωί αντίστοιχη καταγραφή έχει ξεκινήσει και από τις ασφαλιστικές εταιρείες για όσες επιχειρήσεις ήταν ασφαλισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα