Υποκλοπές: Η PEGA διαψεύδει πως έκανε αίτημα στην ευρωπαϊκή εισαγγελία για έρευνα στην Ελλάδα

Σε ανακοίνωση – διάψευση προχώρησε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και του ισοδύναμου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης Predator, σχετικά με τα όσα δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, περί παρέμβασης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, μετά από αίτημα της PEGA.

Το θέμα αυτό

είχε σχολιάσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ.

Η διάψευση

Ο Jeroen Lenaers, Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και του ισοδύναμου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης (PEGA), εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που έδειχναν ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ξεκίνησε έρευνα κατόπιν αιτήματος της επιτροπής PEGA σχετικά με τη χρήση παράνομου λογισμικού κατασκοπείας Predator σε υποτιθέμενο σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της PEGA, Jeroen Lenaers (EPP, NL ), θέλει να υπογραμμίσει ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα από την PEGA προς την EPPO».

Statement by PEGA Chair Jeroen Lenaers

Today, @jeroen_lenaers Lenaers, Chair of @EP_PegaInquiry Committee, issued the following statement on foot of media reports of a request by the Committee to the European Public Prosecutor’s Office: https://t.co/QJWln1hIBQ pic.twitter.com/SD16RYV475

PEGA Committee Press (@EP_PegaInquiry) April 5, 2023

Το δημοσίευμα από το Euractiv

Το Euractiv με αποκλειστικό δημοσίευμά του, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη χρήση του διαβόητου παράνομου λογισμικού Predator για υποκλοπές στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το γνωστό ευρωπαϊκό Μέσο κάνει λόγο για σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει την ελληνική πολιτική σκηνή.

Ανάρτηση για το θέμα έχει κάνει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος το αποκλειστικό δημοσίευμα του Euractiv.

Άσχημα μαντάτα για την Κυβέρνηση #Μητσοτακη! Μετά από προτροπή του ΕΚ, η Ευρωπαία Εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για τις #υποκλοπες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ⁦@EURACTIV⁩ η έρευνα αφορά εξαγωγές του #Predator με κυβερνητική άδεια και μεγάλη φοροδιαφυγή! https://t.co/wlg2HIQOht

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) April 4, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα