Υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Νίσυρο: Εθελοντές προσφέρουν ψυχοθεραπευτική υποστήριξη μετά το κάλεσμα Κασσελάκη

Ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά που κατήγγειλαν τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο για βιασμό, αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων ξεκίνησε να προσφέρει εθελοντικά ομάδα ειδικών στην ψυχική υγεία, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα δέκα παιδιά και οι οικογένειές τους κατήγγειλαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος συνελήφθη

σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης παιδιών, της πορνογραφίας ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο 62χρονος, μιλώντας πριν τη σύλληψή του στο MEGA, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Παπαδημητριάδης: Ανταποκριθήκαμε εθελοντικά στην παρέμβαση Κασσελάκη

Μιλώντας στο in ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημητριάδης τόνισε ότι ο ίδιος και η ομάδα του ανταποκρίθηκε στην παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη και παρέχει εθελοντικά ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά που πρόσφατα βίωσαν τραυματικά γεγονότα στη Νίσυρο.

«Η παρούσα κατάσταση στα μικρά νησιά της Ελλάδας αποκαλύπτει τις δραματικές ελλείψεις στην προσφορά ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών, ένα πρόβλημα που επιτείνεται από τη γεωγραφική και οικονομική απομόνωση των κατοίκων. Η ομάδα μου αποτελούμενη από ειδικούς στην ψυχική υγεία, ανταποκρίθηκε στην παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη στη Νίσυρο και παρέχει εθελοντικά ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά που πρόσφατα βίωσαν τραυματικά γεγονότα στο νησί», υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

«Έχουμε διαπιστώσει την ίδια ανεπάρκεια και στην υποστήριξη συγγενών των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών»

Παράλληλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι έχει διαπιστωθεί κρατική ανεπάρκεια στην εξειδικευμένη υποστήριξη όχι μόνο στα μικρά νησιά της χώρας αλλά και σε ανθρώπους που έχουν υποφέρει από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών είναι κρίσιμη για την ανάρρωση ευαίσθητων πληθυσμών που έχουν υποστεί τραύμα. Έχουμε δυστυχώς διαπιστώσει την ίδια ανεπάρκεια και στην υποστήριξη συγγενών των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών, όπως και στους ανθρώπους που έχουν υποφέρει από μεγάλες φυσικές καταστροφές. Εκεί η κρατική παρέμβαση περιορίστηκε σε μια τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και σε πρώτες βοήθειες χωρίς τη θεραπεία του τραύματος», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Η συνάντηση Κασσελάκη με τον πατέρα ενός εκ των παιδιών του κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ

Για την εν λόγω υπόθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης είχε συναντηθεί με τον πατέρα ενός εκ των παιδιών που κατήγγειλε στην αστυνομία περιστατικό σε βάρος του ανήλικου παιδιού του και κινδύνευε, μάλιστα, με απέλαση, που αποτράπηκε λόγω των μαζικών κινητοποίησεων των νησιωτών.

Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε τονίσει πως «οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη», προσθέτοντας ότι «η πολιτεία οφείλει να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους καταγγέλοντες, αλλά και να τους προστατεύσει νομικά».

Δείτε βίντεο με τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον πατέρα:
Keywords
Τυχαία Θέματα