Review: Luigi's Mansion 2

If there's something strange, in your neighborhood, who ya'gonna call? LUIGI!

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Nintendo

Studio ανάπτυξης: Next Level Games

Διάθεση: Nortec Multimedia

Είδος: Action, Adventure

Κυκλοφορία: 28/3/2013

Το είδαμε σε: 3DS

Κυκλοφορεί επίσης: -

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Όταν το 2001 η Nintendo κυκλοφόρησε το GameCube και στην launch list του

δεν υπήρχε κάποιο παιχνίδι Super Mario αλλά κάτι τελείως διαφορετικό με πρωταγωνιστή τον Luigi, που μέχρι και εκείνη την μέρα ζούσε στην σκιά του αδερφού του και ήταν πάντα ο "player number two", αρκετοί απογοητεύθηκαν. Βέβαια, η χαρά δεν άργησε να επιστρέψει στα πρόσωπα τους, αφού το Luigi's Mansion αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από ένα απλό Spin-off και κάτι τελείως το διαφορετικό από τα δεκάδες άλλα που έχει κυκλοφορήσει ο Ιαπωνικός κολοσσός με θέμα το franchise του Super Mario.

Στο αρχικό Luigi's Mansion ο Luigi έπρεπε να σώσει τον αδερφό του, Mario, από μια στοιχειωμένη έπαυλη που τον κρατούσαν αιχμάλωτο τα φαντάσματα. Βασικό όπλο του γκαφατζή, φοβητσιάρη αλλά και άγαρμπου ήρωα μας ήταν μια ηλεκτρική σκούπα η οποία ρουφούσε τα φαντάσματα, όπως δηλαδή στις ταινίες Ghostbusters. Παρά την σύντομη διάρκεια του και το πολύ απλοϊκό gameplay του κατάφερε να μαγέψει του παίχτες με τα όμορφα για την εποχή γραφικά αλλά και για την διασκέδαση που πρόσφερε. Πάμε να δούμε αν η Nintendo κατάφερε το ίδιο και με το Luigi's Mansion 2.

Φεγγαράκι μου....σκοτεινό

Τα γεγονότα του Luigi's Mansion 2 διαδραματίζονται στην "Evershade Valley", όπου ο καθηγητής E. Gadd ζει και μελετά τα φιλικά φαντάσματα της περιοχής στο εργαστήριο του. Ο King Boo καταφέρνει με μια μαγική δύναμη να καταστρέψει το Dark Moon και να το χωρίσει σε πέντε κομμάτια τα οποία μοιράζονται στις πέντε διαθέσιμες βίλες του Single player. Έτσι τα φαντάσματα τρελαίνονται, γίνονται εχθρικά και ξεφεύγουν από τον έλεγχο του E. Gadd. Ο καθηγητής επιστρατεύει, με το έτσι θέλω, τον δειλό Luigi μας και του αναθέτει την εξής αποστολή, να συγκεντρώσει τα πέντε κομμάτια του Dark Moon ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στην "Evershade Valley".

Φωτίστε, σκουπίστε, τελειώσαμε - Gameplay

Κάθε έπαυλη που θα επισκεφτούμε αποτελείται από συνολικά έξι αποστολές, με την τελευταία να είναι το Boss fight, και η διάρκεια της εκάστοτε αποστολής κυμαίνεται από 15 με 30 λεπτά. Η κάθε έπαυλη αποτελείται από αρκετά δωμάτια τα οποία καλούμαστε να εξερευνήσουμε, να λύσουμε γρίφους, να πολεμήσουμε τα φαντάσματα και φυσικά να συλλέξουμε collectibles.

Στην δύσκολη αυτή αποστολή ενάντια στο εξωπραγματικό, ο καθηγητής E. Gadd εξοπλίζει τον ήρωα μας με την νέα σκούπα “Poltergust 5000” και το πρώτο DS ή αλλιώς το Dual Scream, που αποτελεί το διάδοχο του GameBoy Horror (από το πρώτο Luigi's Mansion). Το Dual Scream λειτουργεί ως χάρτης, σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των δύο και καταγράφει τα objectives καταλαμβάνοντας την κάτω οθόνη του 3DS. Ο Luigi έχει στην κατοχή και έναν φακό για να μπορεί να τυφλώνει τα φαντάσματα (βλέπε παρακάτω) ο οποίος ενσωματώνεται πάνω στο “Poltergust 5000” όταν το αποκτήσετε. Επίσης ο φακός αυτός αποκτά και έναν ακόμα λαμπτήρα ο οποίος αποκαλύπτει με το πολύχρωμο φως που εκπέμπει αόρατα αντικείμενα όπως πόρτες, σεντούκια κτλ.

Για να αιχμαλωτίσετε κάποιο φάντασμα θα πρέπει πρώτα να τα εντοπίσετε μέσα στον χώρο (συνήθως κρύβονται μέσα σε αντικείμενα) και να τυφλώσετε με τον φακό ώστε να αποκαλυφτεί ένας αριθμός πάνω στο κεφάλι τους ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά τα Hit points τους. Πατώντας το πλήκτρο R ενεργοποιούμε το “Poltergust 5000” και θα πρέπει να κρατήσουμε τον αναλογικό μοχλό στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που τρέχει το φάντασμα για να ξεφύγει μέχρι να τελειώσουν τα HP του και να το ρουφήξει η σκούπα. Φανταστείτε σαν να ψαρεύετε αλλά....φαντάσματα. Υπάρχουν αρκετά είδη φαντασμάτων τα οποία με την σειρά τους έχουν είτε διάφορα αντικείμενα για προστασία από τον φακό σας όπως γυαλιά ηλίου, ασπίδες κτλ είτε κάποια ειδική range επίθεση. Επίσης ορισμένα έχουν και παραπάνω HP, κάτι που τα κάνει πιο δύσκολα στο πιάσιμο. Η ποικιλία των φαντασμάτων αλλά και ενασχόληση σας αρκετά συχνά με γρίφους εγγυώνται ότι δεν θα βαρεθείτε αλλά και ούτε θα σας περάσουν από το μυαλό οι λέξεις "επαναλαμβανόμενο gameplay". Τέλος για τους φανατικούς gamers που αρέσκονται να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν κρυμμένα αντικείμενα έχουμε καλά νέα αφού υπάρχουν δεκάδες βάζα, σεντούκια και άλλα πολλά αντικείμενα τα οποία περιέχουν νομίσματα, χαρτονομίσματα ή μπάρες χρυσού τα οποία αποτελούν το βασικό νόμισμα του παιχνιδιού μέσα από το οποίο μπορείτε να εξασφαλίσετε αναβαθμίσεις για τον εξοπλισμό σας όπως περισσότερη διάρκεια στο πολύχρωμο φως ή πιο δυνατό ρούφηγμα με την σκούπα. Ακόμα υπάρχουν και τα πιο καλά κρυμμένα αντικείμενα μέσα στην έπαυλη τα οποία είναι διάφορα πετράδια, τα οποία είναι συνολικά 14. Τέλος υπάρχει κρυμμένο σε κάθε αποστολή και ένα φάντασμα Boo, το οποίο θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο για να το εντοπίσετε, ενώ αν τα πιάσετε όλα σε μία έπαυλη, ξεκλειδώνουμε ένα bonus level. Όποτε αν απλά ολοκληρώσετε το main quest θα σας πάρει περίπου 12-15 ώρες ενώ αν προσπαθήσετε να βρείτε τα πάντα τότε η διάρκεια του αυξάνεται κατακόρυφα.

Στοιχεία που είχαμε συναντήσει στο αρχικό Luigi Mansion όπως απλοϊκό παιχνίδι, εύκολους γρίφους και μόνο κάποια Boss fights να απαιτούν λίγο παραπάνω προσπάθεια κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους αλλά είναι απολύτως λογικό αφού ο τίτλος στοχεύει τις μικρές ηλικίες. Ωστόσο και κάποιος πιο έμπειρος gamer θα περάσει πολύ όμορφες στιγμές μαζί του.

Ghostbusters - Multiplayer

Στο Luigi Mansion 2 υπάρχει και Multiplayer mode το οποίο ονομάζεται Thrill Tower, και μπορεί να παιχτεί είτε Online είτε τοπικά. Επίσης αν κάποιος φίλος σας έχει 3DS μπορεί μέσα από το Donwload play να κατεβάσει ένα μέρος του mode και να παίξετε παρέα. Τα 3 διαθέσιμα modes του είναι τα: Hunter Mode (όπου πρέπει να πιάσουμε όλα τα φαντάσματα σε συγκεκριμένο χρόνο), Rush (όπου πρέπει να διασχίσουμε μία πίστα μέσα στο χρόνο με εμπόδιο τα φαντάσματα και το περιβάλλον) και Polterpup (όπου κυνηγάμε τα σκυλιά φαντάσματα του τίτλου). Πριν από την δημιουργία του χάρτη-δωματίου επιλέγουμε πόσους ορόφους θέλουμε να έχει η έπαυλή μας, τον βαθμό δυσκολίας κτλ. Επιπλέον, το multiplayer καταγράφει τις επιδόσεις μας, ξεκλειδώνουμε κι εκεί τις αναβαθμίσεις του Poltergust (όπως στο single player), ενώ έχει δικούς του -πιο δυνατούς- τύπους φαντασμάτων που προκαλούν τις ικανότητές μας. Μικροπροβλήματα υπάρχουν όπως Disconnects την ώρα που προσπαθούμε να βρούμε ομάδα αλλά δεν είναι ικανά να σταθούν εμπόδιο και να σας χαλάσουν το παιχνίδι.

Hello....? - Τεχνικός τομέας

Στον τεχνικό τομέα το Luigi's Mansion 2 είναι ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια που έχει στην βιβλιοθήκη του το 3DS. Τα γραφικά του είναι καρτουνίστικα αλλά υψηλής ποιότητας, πολύχρωμα και πανέμορφα. Στο 3D κομμάτι του τίτλου έχει γίνει πολύ καλή δουλεία και θυμίζει κατά πολύ το Super Mario 3D Land. Ηχητικά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αφού ναι μεν η μουσική προσπαθεί να προκαλέσει την αγωνία με διάφορα ηχητικά εφέ, τα οποία σκοπό έχουν να τρομάξουν και να μας κινήσουν την περιέργεια αλλά από την άλλη δυστυχώς δεν έχουμε ποικιλία με αποτέλεσμα να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Βέβαια στα θετικά μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις λέξεις ή τις κραυγές που ξεστομίζει η Luigi ή τις συνομιλίες μεταξύ του ήρωα μας και του καθηγητή που μόνο γέλιο βγάζουν.

Επεράσαμε όμορφα; - Συμπεράσματα

Αν είστε κάτοχος 3DS, και σας το επιτρέπει η οικονομική σας κατάσταση, πρέπει να αγοράσετε αμέσως το Luigi's Mansion 2 γιατί πρόκειται για έναν "must-have" τίτλο ο οποίος θα σας κρατήσει συντροφιά για πολλές ώρες, με το εξαιρετικό αλλά και ταυτόχρονα χορταστικό single player και το διασκεδαστικό multiplayer του. Επίσης τόσο κατά την διάρκεια του όσο και όταν πέσανε τα credits και ασχοληθήκαμε με το multiplayer νιώσαμε κάτι που είχαμε καιρό να αισθανθούμε για κάποιο παιχνίδι από την Nintendo, διασκεδάσαμε, και όσοι είστε gamers από τα 90's και μετά σίγουρα θα σας έχει λείψει αυτή η αίσθηση...

{youtube}VKuq6l9pugM{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικα:Ικανοποιητική διάρκειαΤρομερά διασκεδαστικόΠολύ καλός τεχνικός τομέαςΑνέλπιστα καλό Multiplayer....

Αρνητικά:

....αν δεν υπάρξουν DisconnectsΧαμηλή πρόκληση Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Nintendo στην χώρα μας, Nortec Multimedia, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
Τυχαία Θέματα