Magic 2014: Duels of the Planeswalkers

Στη σωστή κατεύθυνση… μπουσουλώντας

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Wizards of the Coast

Studio ανάπτυξης: Stainless Games

Διάθεση: Ψηφιακά

Είδος: Collectible card game

Κυκλοφορία: 26/6/2013

Κυκλοφορεί για: PS3 (Review), Xbox 360, PC,iOS, Android

Official SiteΣυζήτηση στο ForumTo Magic 2014: Duels of the Planeswalkers είναι το τέταρτο κατά σειρά βιντεοπαιχνίδι
βασισμένο στο ομώνυμο δημοφιλές παιχνίδι καρτών της Wizards of the Coast, που μετράει αισίως είκοσι χρόνια ζωής και έρχεται έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2013. Ετήσια, πλέον, η κυκλοφορία του ψηφιακού τίτλου με την Stainless Games στο τιμόνι της ανάπτυξης.

Όσοι έχουν παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς γνωρίζουν τον πυρήνα τους και τι θα πρέπει να περιμένουν και από το Magic 2014. Μία ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική ψηφιακή έκδοση του δημοφιλέστατου παιχνιδιού καρτών, συνοδευόμενη από συγκεκριμένο αριθμό decks και καρτών, με το κλασικό campaign mode, κάποια challenges και, φυσικά, τις διαδικτυακές αναμετρήσεις στο Multiplayer Mode. Όντως, το παιχνίδι περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία που συναντάει κανείς και στο Magic 2013, χωρίς να ξεχνάει όμως να προσθέσει τις πινελιές του.

Απλό και φιλικό προς τους αρχάριους - Το περιβάλλον του παιχνιδιού

Όσοι είναι αρχάριοι και δεν γνωρίζουν έστω και τα βασικά για το τι εστί Magic δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθόλου, αφού η Stainless Games φροντίζει με το ‘’καλημέρα’’ να τους εγκληματήσει. Ξεκινώντας το παιχνίδι, λοιπόν, ανεξαρτήτου επιπέδου γνώσης που θα επιλέξουν θα μεταβούν στο tutorial. Μέσα από συγκεκριμένα βήμα και αναλυτικά, αλλά δυστυχώς αρκετά αργά, θα μάθουν τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μπορούν πλέον να ολοκληρώσουν και να κερδίσουν μία αναμέτρηση μόνοι τους. Εννοείται πως οι ‘’βετεράνοι’’ του αθλήματος μπορούν να παρακάμψουν αυτό το στάδιο.

Το αρχικό μενού, τώρα, είναι αρκετά απλοποιημένο και οι κυριότερες επιλογές είναι εμφανής από την αρχή. Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο, το interface στις μάχες έχει υποστεί την απαιτούμενη, ελάχιστη βελτίωση. Ένα από τα παράπονα των υποστηρικτών της σειράς ήταν το ότι οι κάρτες δεν διέθεταν κανένα animation. Η Stainless Games φαίνεται να το έλαβε αυτό υπόψιν της, έστω και μερικώς. Σε συγκεκριμένες σπάνιες κάρτες προστέθηκε μερικό animation, κίνηση δηλαδή στην απεικόνιση της κάρτας, μάλλον δοκιμαστικά για να δει το studio πως θα το δεχτεί η κοινότητα. Επίσης, προστέθηκαν μερικά ακόμη deck και νεότερες κάρτες, κίνητρο για τους πιο έμπειρους.

Περιεχόμενο και διαθέσιμα modes

Πέρα από αυτά, στα modes υπάρχει το Single Player Campaign το οποίο περιέχει πέντε διαφορετικούς κόσμους, με τον κάθε ένα να περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις -με εχθρούς που ακολουθούν πάντα την ίδια στρατηγική, οπότε ακόμη και αν οι παίκτες γνωρίσουν την ήττα μία-δύο φορές, μετά θα είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσουν την αντίστοιχη νικηφόρα στρατηγική, κάτι που όμως δείχνει αρκετά βαρετό- πριν την τελική αναμέτρηση με τον Planeswalker του επιπέδου, τον οποίον νικώντας τον ξεκλειδώνεται ένα ακόμη deck. Κάθε νίκη στις τρεις αναμετρήσεις πριν τον Planeswalker ξεκλειδώνει μία κάρτα για το deck που χρησιμοποιήθηκε στη μάχη. Η αλήθεια είναι πως όλα τα deck είναι αρκετά δυνατά εξ αρχής και οι περισσότερες νέες κάρτες δεν θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Μετά την ολοκλήρωση του αρχικού campaign, γίνεται διαθέσιμο το Revenge Campaign το οποίο τοποθετεί τους παίκτες σε μάχες αποκλειστικά με δυνατότερους Planeswalkers, κάτι που σημαίνει πως εδώ υπάρχει η πραγματική πρόκληση και οι δυνατές αναμετρήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.



Όσοι βαρεθούν το Campaign μπορούν να ασχοληθούν με τα Challenges που διαθέτει το Magic 2014 και που θα τους ‘’ρίξουν’’ σε διάφορες καταστάσεις κατά μεσοίς μίας μάχης προκαλώντας τους να βρουν τη λύση. Ύστερα, υπάρχει τα Multiplayer mode που παίζονται διαδικτυακά ή offline με την χρήση της A.I, με διαθέσιμες τρεις κατηγορίες: το Free-for-All όπου έως και τέσσερις παίκτες τίθενται αντιμέτωποι στην ίδια αναμέτρηση ατομικά, mode που βρήκαμε χαοτικό και διασκεδαστικό, το Two-Headed Giant όπου δύο ομάδες των δύο ατόμων αντιμετωπίζουν η μία την άλλη κι εδώ κρίνεται σημαντική η συνεργασία των δύο παικτών και, τέλος, η νέα διαθέσιμη κατηγορία Sealed Deck Play.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα διαδικτυακά παιχνίδια δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα σύνδεσης, ενώ όταν κάποιος παίκτης αποχωρούσε κατά τη διάρκεια μιας μάχης αντικαθιστούταν άμεσα από την A.I. άκρως θετικό αφού δεν αναγκαζόμασταν να διακόψουμε τις αναμετρήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης, το avatar του κάθε χαρακτήρα μπορεί να αντικατασταθεί με κάμερα (στην έκδοση του PS3 που δοκιμάστηκε το παιχνίδι χρησιμοποιήσαμε την κάμερα του PS Move) κι έτσι οι παίκτες να βλέπουν ο ένας τον άλλον ζωντανά.

Γενικότερα, το περιεχόμενο του Magic 2014 είναι σχεδόν ίδιο με τον προκάτοχό του. Η Stainless Games προσπάθησε όμως να κάνει την καινοτομία με την προσθήκη του Sealed Deck Play που αναφέραμε παραπάνω. To συγκεκριμένο mode δίνει στους παίκτες μερικά τυχαία booster packs και με τις κάρτες που κερδίζουν από αυτά δημιουργούν ένα χρήσιμο deck. Για μεγαλύτερη ευκολία, οι παίκτες μπορούν να αφήσουν την επιλογή του deck στην A.I. Παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο mode είναι πολλά υποσχόμενο, αφού μόλις κανείς μάθει αρκετά καλά τη νοοτροπία του παιχνιδιού ή τη ξέρει ήδη μπορεί να δημιουργήσει deck, αποκλειστικά για την δική του στρατηγική, στη συγκεκριμένη φάση δεν έχει το περιεχόμενο που θα ήθελε κανείς, αφού διαθέτει μόνο έξι μάχες κι έτσι η μόνη χρήση του αυτόνομου deck έπειτα βρίσκεται στo multiplayer.

Στη σωστή κατεύθυνση… μπουσουλώντας - Επίλογος

Το Magic 2014 μπορούμε να πούμε πως είναι περισσότερο μία επανάληψη με κάποιες ‘’πινελιές’’ παρά ένα αυθεντικό sequel του Magic 2013. Είναι όμως πιο κοντά στο πραγματικό Magic, κάτι που είναι θετικό. Αν είστε υποστηρικτής της σειράς σίγουρα αξίζει να το αγοράσετε, ενώ αν είστε αρχάριος και θέλετε να μάθετε γιατί γίνεται τόσος θόρυβος γύρω από το συγκεκριμένο παιχνίδι καρτών, το Magic 2014 είναι μία πολύ καλή αρχή, με μάχες που θα σας κρατήσουν για αρκετές ώρες.


{youtube}HQDmWDPfkRA{/youtube}

Κώστας Νικολούζος

Θετικά: Πραγματική εμπειρία MagicΤο Revenge Campaign προσφέρει πρόκλησηΗ προσθήκη του Sealed Deck PlayΟμαλό Online MultiplayerΑπευθύνεται τόσο στους αρχάριους όσο και στους ‘’βετεράνους’’ του Magic
Αρνητικά:Ελάχιστες διαφορές με τον προκάτοχό τουΠεριορισμένο περιεχόμενο στο Sealed Deck PlayΤο tutorial, αν και αναλυτικό, μπορεί να κουράσει

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Wizards of the Coast στην χώρα μας, red-comm, για τις ανάγκες του Review.
Keywords
Τυχαία Θέματα