Οι πρώτες πληροφορίες του FIFA 14

Διαβάστε για όλα τα πρώτα στοιχεία του νέου FIFA

Η ώρα που όλοι οι υποστηρικτές του FIFA περίμεναν έφτασε. Άνοιξη του 2013 και οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το FIFA 14 ξεπρόβαλαν. Η εκδότρια εταιρία του franchise, EA Sports και το στούντιο ανάπτυξής του, ΕΑ Canada, αποκαλύπτουν στοιχεία που έλλειπαν

από το FIFA 13 αλλά και άλλα ολοκαίνουργια.

Στο καθιερωμένο Season Opener event της EA Sports, η πρώτη ματιά στο FIFA 14 έδειξε πως η ομάδα που εργάζεται πάνω του δουλεύει σκληρά για την διόρθωση των αδυναμιών του franchise αλλά και για την περαιτέρω βελτίωση του.

Finishing ( Τελειώματα των φάσεων - Σουτ)
Το FIFA 13 μερικές φορές ''παραποιούσε'' τα τελευταία βήματα του παίκτη προς την μπάλα πριν σουτάρει προκαλώντας κάποια αδέξια animations στο σουτ. Το FIFA 14, όχι μόνο δημιουργεί πιο πιστά animations στα σουτ, αλλά θα δείτε και νέους τύπους σουτ όπως τα βιαστικά και εκείνα εκτός ισσοροπίας. Επιπλέον, οι παίκτες θα προσπαθούν να πάρουν καλύτερη θέση για να βρουν την μπάλα. Ο παραγωγός του FIFA 14, Sebastian Enrique, λέει πως ο συγχρονισμός στο πάτημα των κουμπιών ή το γέμισμα της μπάρας του σουτ δεν θα αλλάξουν, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να συνηθίσουν τα νέα animations και τις περιπτώσεις που θα τους προσφέρουν τα ιδανικότερα σουτ.

Χάρη στη νέα φυσική της μπάλας, πλέον εκείνη στον αέρα θα έχει διαφορετικά φάλτσα, αναπηδήσεις στο έδαφος, σηκώματα, θα δημιουργεί βάθη και θα προσφέρει απρόβλεπτα σουτ. Όλα αυτά θα δημιουργούν διαφορετικά γκολ και θα επιτρέπουν στους πιο εξιδεικευμένους σκορερ να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες. Τα φάλτσα της μπάλας δεν θα επηρεάζονται από το πάτημα κουμπιού άλλα θα εξαρτόνται από παράγοντες όπως η δύναμη του σουτ, η ικανότητα του παίκτη κτλ. άρα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τέτοια σουτ θα πραγματοποιούνται πολύ συχνά ή σπάνια.


Movement ( Κίνηση )
Η αρχή μιας καλής πρώτης επαφής θα ισχύει και στην ντρίμπλα. Παίκτες όπως ο Μέσσι θα είναι σε θέση να σπριντάρουν και να ντριμπλάρουν χωρίς πρόβλημα, ενώ οι μικρότερου βελινεκούς παίκτες θα πρέπει να προσέχουν το κοντρολ στη μπάλα όταν ντριμπλάρουν. Παρ'όλα αυτά το σπριντ, την ώρα της ντρίμπλας, προς διαφορετική κατεύθυνση θα είναι δυνατόν διατηρώντας μάλιστα την ορμή του παίκτη αντί του απλού κλωτσίματος της μπάλας μπροστά.

Α.Ι. ( Τεχνιτή Νοημοσύνη )
Επιθετικά, οι παίκτες που δεν θα έχουν τον έλεγχο της μπάλας θα προσπαθούν σκληρότερα ώστε να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες. Θα τρέχουν πλάγια για να αποφεύγουν τα offside, θα προσπαθούν να ξεγελάνε τους αμυντικούς ώστε να δημιουργούν περισσότερο χώρο για τα τρεξίματά τους, καθώς επίσης θα παίζουν χρησιμοποιώντας το σώμα τους με πλάτη στο τέρμα όταν πρόκειται για κεντρικούς επιθετικούς, πασάροντας γρήγορα στους συμπαίκτες τους είτε γυρνώντας τους αμυντικούς

Απο την πλευρά τους, οι αμυντικοί θα μαρκάρουν ακόμη πιο στενά τους αντιπάλους τους και θα παρουσιάζονται λιγότερο συγχησμένοι σχετικά με τον ποιον παίκτη να μαρκάρουν σε ανοικτό χώρο. Επιπλέον, οι επιθετικοί θα πιέζουν τους αμυντικούς αν αυτοί αναλώνονται στο να αλλάζουν πάσες στο δικό τους μισό του γηπέδου. Αυτή η κίνηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτόματα ή χειροκίνητα και απομένει να δούμε αν θα δημιουργεί κραυγαλέα κενά πίσω από τους επιθετικούς, διαθέσιμα προς αξιοποίηση.

Άλλες σημαντικές πληροφορίες του Gameplay
Ως αντίθεση στον αμυντικό μηχανισμό push-and-pull που εισήχθη στο FIFA πριν μερικά χρόνια, στο FIFA 14 θα υπάρχει κουμπί ενεργής ''ασπίδας'' προς την μπάλα. Αυτή η κίνηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτόματα ή με το απλό πάτημα κουμπιού (όπως με την ντρίμπλα) και οι παίκτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σώμα τους για να προστατεύσουν τη μπάλα από τους επερχόμενους αντιπάλους. Ελπίζουμε το παιχνίδι να αναγνωρίζει σωστά την ''φυσική'' των σωμάτων των παικτών και να μην υπάρξουν περίεργα μπερδέματα στα σώματα αυτών. Οι μπροστινές μπαλιές θα έχουν περισσότερα φάλτσα για μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ οι αμυντικοί θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δεύτερο τακλιν αν έχουν παραμείνει όρθιοι μετά το πρώτο. Αυτό θα συμβαίνει με ένα εππλέον πάτημα του συγκεκριμένου κουμπιού.

Career Mode
To συγκεκριμένο mode θα επωφεληθεί από ένα εκσυγχρονισμένο hub, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στη λειτουργία Ultimate Team του FIFA 13. Το scouting στο παιχνίδι έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι παίκτες θα μπορούν να παρακολουθούν πιθανούς στόχους τους μέσα από scouts στις ικανότητες τους και σε άλλες πληροφορίες καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, όπως γινόταν στο FIFA 13. Επίσης η αναζήτηση παικτών γίνεται ακόμη πιο εξιδεικευμένη, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παίκτη και η ποικιλία των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών ακόμη μεγαλύτερη.

Η EA Canada υποσχέθηκε σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και το πρώτο ''μεγάλο'' gameplay video.

Το FIFA 14 αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το Φθινόπωρο σε PC, PS3 και Xbox 360.

{youtube}FKpW8ZgIwF8{/youtube}

{gallery}2013_Games/FIFA_14/First_Screenshots{/gallery}

Keywords
Τυχαία Θέματα