AOC Agon AG271QG Review «Gaming monitor για… υψηλές πτήσεις»!

Η γνωστή σειρά οθονών Agon της AOC στοχεύει αποκλειστικά στην απαιτητική κοινότητα των gamers, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας ενσωματώνουν μία σειρά από εξελιγμένες λειτουργίες, υψηλή ποιότητα κατασκευής και high-end χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν σημαντικά την gaming εμπειρία κάθε παίκτη, προσφέροντας όχι μόνο εξαιρετική ποιότητα εικόνας, αλλά και ταχύτατο performance.

Η τελευταία οθόνη της σειράς Agon που έφτασε στα χέρια μας είναι η 27άρα AG271QG, ένα monitor που από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζεις καταφέρνει να σου τραβήξει εύκολα την προσοχή! Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι μας επιφυλάσσει η νέα δυναμική πρόταση της AOC στο review που ακολουθεί…

Έρωτας από την… πρώτη ματιά!

Το σχεδιαστικό team της AOC γνωρίζει πολύ καλά ότι οι απαιτητικοί gamers συνηθίζουν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση ενός gaming monitor και πράγματι οι φουτουριστικές γραμμές και το αεροδυναμικό design του Agon AG271QG είναι μοιραίο ότι εύκολα μπορούν να τραβήξουν το βλέμμα και να καταστήσουν το εν λόγω monitor μία δυναμική παρουσία σε οποιοδήποτε gaming χώρο και εάν τοποθετηθεί. Το μεταλλικό και εξαιρετικά στιβαρό stand, δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του monitor σε διαφορετικές θέσεις, ενώ ένα από τα στοιχεία που σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή είναι ο δείκτης που βρίσκεται στο stand και ο οποίος σας βοηθάει να ρυθμίσετε καλύτερα την οθόνη σύμφωνα με τις ανάγκες σας, έτσι ώστε να θυμάστε και να διατηρείτε πάντα το ακριβές ύψος της (η AOC αποκαλεί τη συγκεκριμένη καινοτόμα λειτουργία με την ονομασία: Ergo Dial).

Επιπλέον, το ποιοτικό και ανθεκτικό πλαστικό από το οποίο αποτελείται η high-end οθόνη της σειράς Agon σε συνδυασμό με την ματ υφή που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, καθιστούν την AG271QG μία πραγματικά εντυπωσιακή και premium πρόταση. Τέλος, στην μία πλευρά του Agon AG271QG υπάρχει και ένα holder, στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε τα gaming ακουστικά σας.

Όσον αφορά τα διαθέσιμα πλήκτρα ελέγχου, η AOC με την περίπτωση του AG271QG επέλεξε μια πιο «παραδοσιακή» προσέγγιση, όπου τα πέντε διαθέσιμα buttons που ρυθμίζουν το OSD βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από την οθόνη. Το χαρακτηριστικό εκείνο που μας άφησε θετικές εντυπώσεις αφορούσε στην ομαλή και γρήγορη εναλλαγή των διαθέσιμων menus, όπου από ότι φαίνεται η AOC έχει διορθώσει ορισμένα από τα προβλήματα του παρελθόντος, βελτιώνοντας σημαντικά τον έλεγχο και την ταχύτητα των διαφόρων menus.

Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, η gaming πρόταση της AOC έρχεται με μία DisplayPort 1.2 και μία HDMI θύρα, ενώ επίσης διαθέτει ένα USB 3.0 hub, το οποίο περιλαμβάνει 4 θύρες (δύο στο πίσω τμήμα και δύο στα πλαϊνά). Μία μάλιστα εξ΄ αυτών είναι χρωματισμένη με κίτρινο χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως fast charging port. Επίσης, η premium οθόνη της σειράς έρχεται με δύο speakers (2×3 Watt) που προσφέρουν «basic» ήχο, όπως επίσης και θύρες: 1 x headphone out, 1 x mic in και 1 x mic out.

Σχεδιαστικά η πρόταση της AOC δεν τα πηγαίνει άσχημα, καθώς διαθέτει όλα όσα θα επιθυμούσε ακόμη και ο πιο απαιτητικός gamer, τραβώντας εύκολα την προσοχή κυρίως λόγω των επιβλητικών γραμμών της και του εργονομικού σχεδιασμού που δίνει μεγάλη ελευθερία στον gamer ώστε να την προσαρμόσει όπως θέλει.

AOC power in the inside!

Όπως κάθε gaming monitor που ανήκει στη δημοφιλή σειρά Agon, έτσι και το AG271QG ενσωματώνει μία σειρά από ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να παίζει δυνατά στην κατηγορία των high-end gaming monitors. Συγκεκριμένα, όταν αναφερόμαστε στο AG271QG δε γίνεται να μην εκθειάσουμε το IPS panel του (ανάλυσης QHD 2560×1440 pixels), το οποίο σίγουρα προσφέρει μία αρκετά πιο βελτιωμένη οπτική εμπειρία (καθαρότερα χρώματα και καλύτερες γωνίες θέασης) σε σύγκριση με τα παλαιότερα TN panels. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι αυξημένες δυνατότητες έρχονται και με το ανάλογο κόστος, καθώς στις 27 ίντσες η τιμή ανάμεσα σε ένα IPS και ένα TN panel διαφέρει σημαντικά, με το δεύτερο να είναι κατά πολύ φθηνότερο. Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε gaming monitors, το βάρος δεν μπορεί παρά να πέφτει στον χρόνο απόκρισης που προσφέρουν στον χρήστη. Και σε αυτόν τον τομέα, η 27αρά της σειράς Agon σε καμία περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς με τα 4ms (GTG) που εξασφαλίζει 100% ομαλή ροή στα animations, χωρίς ενοχλητικά ghosting effects.

To μεγάλο ατού βέβαια της Agon AG271QG στον τομέα της απόδοσης ακούει στον αριθμό 165Hz που αφορά στο ρυθμό ανανέωσης. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η διαφορά από τα «στάνταρ» 60Hz στα «overclocked» 165Hz (ή στα 144Hz) που προσφέρει το monitor της AOC είναι κάτι παραπάνω από ορατή με το γυμνό μάτι, καθώς το πέρασμα στα υψηλότερα refresh rates συμβάλλει καταλυτικά στην ομαλοποίηση του animation. Επιπλέον, η υποστήριξη του Nvidia G-Sync αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα σας εμφανιστεί ποτέ το ενοχλητικό φαινόμενο του «screen tearing». Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην τονίσουμε στην εκπληκτική ποιότητα εικόνα που προσφέρει, η οποία καταφέρνει να αποδώσει στην εντέλεια το φάσμα των sRGB χρωμάτων. Σε γενικές γραμμές, η AOC Agon AG271QG σηκώνει με άνεση το βάρος των απαιτητικών 3D τίτλων, προσφέροντας στους gamers μία απόλυτα ρεαλιστική και προπάντων απίστευτα «smooth» εμπειρία.

Χρύση «επένδυση» για το μέλλον!

Η AOC έχει ενσωματώσει στην 27αρά AG271QG ορισμένα από τα πιο κορυφαία features στον κόσμο των gaming monitors, παρέχοντας στους gamers όλα εκείνα τα εφόδια που τους δίνουν τη δυνατότητα για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους games «the way its meant to be played». Αν και η τιμή της είναι ίσως η αχίλλειος πτέρνα της (παίζει στο φάσμα των 800 με 1000 ευρώ), παρόλα αυτά οι gamers που δεν έχουν πρόβλημα να δαπανήσουν το προαναφερθέν ποσό, σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα απογοητευθούν, καθώς το εν λόγω monitor δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία σοβαρή «επένδυση» για το μέλλον.

The post AOC Agon AG271QG Review «Gaming monitor για… υψηλές πτήσεις»! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα