Assassin’s Creed: Forsaken

Όπως και κάθε παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed, έτσι και το Assassin’s Creed III δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από το –στανταράκι πλέον- βιβλίο. Η Ubisoft εξ’ άλλου προσέχει τη σειρά ως κόρη οφθαλμού, προσβλέποντας όχι απλά σε ένα franchise τίτλων αλλά σε πολλά περισσότερα (βλ. ταινίες, βιβλία, merchandizing γενικότερα και πάει λέγοντας). Έτσι λοιπόν, το Assassin’s Creed:

Forsaken έρχεται να πλαισιώσει το Assassin’s Creed III από το λανσάρισμά του (ε, ναι, κυκλοφορεί εδώ και περίπου ένα τετράμηνο) και να προσφέρει μια υπερπλήρη εμπειρία σε όσους τη ζητήσουν.

Εν αντιθέσει με όσα είχες συναντήσει στα προηγούμενα βιβλία της σειράς, αν τα έχεις διαβάσει φυσικά (αν όχι, τότε πήγαινε ΑΜΕΣΩΣ εδώ), το Assassin’s Creed: Forsaken δεν ακολουθεί την πλοκή του παιχνιδιού. Τουναντίον υιοθετεί ρόλο prequel, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία του Haytham Kenway, πατέρα του πρωταγωνιστή του Assassin’s Creed III, Connor, και φτάνοντας μέσες-άκρες μέχρι την εποχή που ο νεαρός ασασίνος… πιάνει δουλειά, τουλάχιστον βάσει του σεναρίου του τίτλου.

Η όλη δομή του βιβλίου είναι αυτή ενός ημερολογίου. Τα διάφορα κεφάλαια αποτελούν στην ουσία διαφορετικές καταχωρήσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες με τον Haytham Kenway να εκφράζεται σε πρώτο πρόσωπο, κρίνοντας πολλάκις γεγονότα και καταστάσεις –αφού τα όσα περιγράφει έχουν στην ουσία ήδη γίνει.

Σχεδόν μυρίζεις τις σελίδες :P

Παρ’ ότι σαν concept ακούγεται ενδιαφέρον –και είναι- προσωπικά έχω ενστάσεις με τον τρόπο που «ξεδιπλώνεται» η ιστορία. Μεγάλα χρονικά κενά που δεν σου επιτρέπουν να μπεις όσο θα ‘θελες στο… πετσί του ρόλου του Haytham, ελλιπείς αναφορές σε περιστατικά, περιληπτικές περιγραφές γεγονότων, είναι κάποια από τα στοιχεία που μου «χτύπησαν» άσχημα και δεν με άφησαν να χαρώ και να απολαύσω το Assassin’s Creed: Forsaken όσο θα ‘θελα. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο τα προηγούμενα βιβλία της σειράς.

Ακόμα κι έτσι όμως, δεν παύει να αποτελεί ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα με μια ιντριγκαδόρικη υπόθεση που σίγουρα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου –ειδικά αν είσαι die hard φαν της σειράς, θα το βρεις ιδιαίτερα διδακτικό. Δεν πρόκειται για τις ανδρικές… 50 αποχρώσεις του γκρι όμως ακόμα κι έτσι, τη δουλίτσα του την κάνει.

To Assassin’s Creed: Forsaken θα το βρεις ατάκα κι επιτόπου στο Public.

Keywords
Τυχαία Θέματα