BioShock Infinite – Burial at Sea (Episode 2)

Έχοντας εξ αρχής ανακοινώσει το Burial at Sea για το Bioshock Infinite ως DLC δύο επεισοδίων, η 2K Games διέθεσε επιτέλους το δεύτερο και τελευταίο μέρος της πρόσθετης ιστορίας. Σε περίπτωση που θέλεις να φρεσκάρεις λίγο τη μνήμη σου, έχουμε ήδη παρουσιάσει τόσο το κύριο παιχνίδι όσο και το πρώτο επεισόδιο, οπότε

δεν θα λέμε τώρα ξανά-μανά τα ίδια.

Όπως φαίνεται λοιπόν στο episode 1 αποχαιρετίσαμε για τα καλά τον Booker Dewitt, καθώς στο episode 2 αναλαμβάνεις αποκλειστικά και για πρώτη φορά το ρόλο της Elizabeth! Η οποία έχει χάσει πλέον τις ειδικές ικανότητες της, όπως επίσης πολλές από τις αναμνήσεις της, και έτσι είναι τώρα ένας απλός άνθρωπος. Σκοπός της είναι να βρει και να σώσει τη Sally, ένα κοριτσάκι που έχει πέσει θύμα του προγράμματος δημιουργίας little sisters.



Ως όπλα έχεις ένα πιστόλι, μία καραμπίνα, και τον «high tech» πομπό φονικών μικροκυμάτων. Αυτό το επεισόδιο δίνει έμφαση στο stealth, και μάλιστα υπάρχει ένα ειδικό επίπεδο δυσκολίας που μπορείς να επιλέξεις, το οποίο σε υποχρεώνει να αντιμετωπίζεις εχθρούς μόνο με μη φονικά μέσα! Σε αυτό το πλαίσιο (αλλά και σε κάθε περίπτωση) είσαι εξοπλισμένος με μία βαλλίστρα (crossbow) η οποία εκτοξεύει αναισθησιογόνα βέλη, αναισθησιογόνο αέριο (area effect), όπως και παραπλανητικά βέλη, που απλά κάνουν θόρυβο, τραβώντας την προσοχή των εχθρών στο σημείο που θες εσύ.

Δεν λείπουν όμως τα plasmids, και συγκεκριμένα ο δαιμονισμός, ο πάγος, αλλά και δύο εντελώς νέα. Το ένα από αυτά σου επιτρέπει να γίνεσαι αόρατος και να βλέπεις τους εχθρούς μέσα από τοίχους, ενώ το άλλο μαγνητίζει τα εχθρικά πυρά και τα προσθέτει στα δικά σου όπλα! Έχουμε όμως περισσότερες αλλαγές, καθώς η παραβίαση κλειδαριών βασίζεται σε ένα νέο σύστημα, που όχι μόνο απαιτεί lockpicks, αλλά επίσης να πατήσεις το πλήκτρο την κατάλληλη στιγμή. Ανάλογα με το σημείο του μηχανισμού που θα πετύχεις, μπορείς να λάβεις έξτρα βέλη (καλό), να ενεργοποιήσεις το συναγερμό (κακό) ή απλά να ανοίξεις την κλειδαριά (ουδέτερο).

Εκτός από την υποβρύχια Rapture θα κάνεις και ένα σύντομο ταξιδάκι επιστροφής στην εναέρια Columbia! Γενικά το episode 2 επικεντρώνεται στο stealth και στην εξιστόρηση, προσφέροντας εκπλήξεις, λύνοντας απορίες, και χαρίζοντας ένα ακόμα σουρεαλιστικό φινάλε. Διαρκεί μόνο λίγες ώρες (aka, ένα απογευματάκι), και διατίθεται δωρεάν ως τμήμα του season pass, αλλιώς κοστίζει 15€.

The post BioShock Infinite – Burial at Sea (Episode 2) appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα