Call of Duty: Ghosts

Σκύλος. Διάστημα. Νέο στόρι. Παλιά συνταγή. Αυτή είναι μια μικρή περίληψη του Call of Duty: Ghosts. Η Infinity Ward τσίμπησε τα παλιά καλά στοιχεία του παιχνιδιού προσθέτοντας και μερικά νέα.

Σενάριο και τα ρέστα

Σε αντίθεση με το Battlefield

4, το Call of Duty: Ghosts φαίνεται να δίνει αρκετά μεγαλύτερη βαρύτητα στο campaign. Οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι φυσικά τα… φαντάσματα! Τα Ghosts είναι μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που εκτελούν μυστικές αποστολές. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην Αμερική (πού αλλού;) όπου η Μέση Ανατολή έχει καταστραφεί πυρηνικά και μερικά έθνη της Νότιας Αμερικής ιδρύουν το Federation -εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση- και εξελίσσονται σε μια υπερδύναμη που προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο. Εσύ έχεις τον έλεγχο κυρίως του Logan Walker και μερικές φορές του πατέρα του Elias ή του αστροναύτη Baker. Όλα ξεκινούν με τον Elias να διηγείται την ιστορία των Ghosts στους δύο γιους του.



Gameplay

Το Call of Duty: Ghosts συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη συνταγή του. Το single-player του παιχνιδιού είναι αρκετά εμπλουτισμένο και ενδιαφέρον. Όχι, δεν προχωράς απλά με το όπλο στο χέρι σκοτώνοντας ό,τι βρεθεί στο διάβα σου –κάτι που θα ήταν πολύ λογικό για ένα FPS. Αντιθέτως, στο παιχνίδι θα πέσεις μαζί με ουρανοξύστες, θα πετάξεις ελικόπτερο, θα πολεμήσεις στο διάστημα (!), θα κάνεις καταδύσεις και φυσικά θα παίξεις σαν σκύλος (αγαπημένος ο Riley και πολύ χρήσιμος παρακαλώ). Το Ghosts πρέπει να έχει το μεγαλύτερο campaign από όλα τα Call of Duty, γύρω στις 10 ώρες.

Περνώντας στα υπόλοιπα modes, το multiplayer του Call of Duty είναι το κλασικό multiplayer που πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε (μη με βάζεις μέσα :P). Οι χάρτες είναι πολλοί και πολλές φορές το ότι είναι πολύ μεγάλοι τείνει να γίνει αρνητικό. Ένας νέος τύπος multiplayer είναι το Squads το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να χτίσεις μια ομάδα και να αντιμετωπίσεις άλλες ομάδες online. Εκτός αυτού έχουμε άλλα επτά νέα multiplayer modes τα οποία θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον, με το Kill Confirmed να έχει τραβήξει την προσοχή μου (βουτάς τη στρατιωτική ταυτότητα του θύματος και πρέπει να την μεταφέρεις σε κάποιο σημείο). Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το Extinction -το οποίο έχει αντικαταστήσει το Zombies mode- όπου εσύ και άλλοι τρεις προσπαθείτε να προστατεύσετε τη βάση και τους εαυτού σας από εξωγήινη εισβολή. Το διαφορετικό είναι πως τα εξωγήινα πλάσματα είναι πιο απρόβλεπτα και έξυπνα από τα ζόμπι… :P

Και από εμφάνιση;

Το Call of Duty: Ghosts κυκλοφορεί και στην τωρινή αλλά και στη νέα γενιά. Εγώ δοκίμασα την έκδοση του Xbox 360. Κανένα παράπονο από τα γραφικά, κανένα παράπονο από τα framerates. Το παιχνίδι κυλούσε άψογα με ωραίες λεπτομέρειες, αλλά και αποστομωτικές κομμένες σκηνές. Ο σκύλος φυσικά κλέβει την παράσταση, ο οποίος μάλιστα –όπως έμαθε ο Κηπουρόπουλος που μίλησε μαζί τους- ήταν μια έμπνευση της στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα