Deadpool

Έχεις ακούσει την ατάκα που λέει «μη μου πουλάς τρέλα, έχω τη δική μου»; Ε, λοιπόν όχι, δεν ξέρεις τι εστί μούρλα, αν δεν έχεις γνωρίσει τον Deadpool… Αν κάποιος υπερήρωας αξίζει το δικό του franchise, είναι ο «πολυλογάς μισθοφόρος». Πρόκειται ίσως για το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της χρονιάς!!!

Σενάριο και τα ρέστα

Η υπόθεση δεν έχει σημασία. Υπάρχει, αλλά υποσκιάζεται μόνιμα υπό τα αστεία, τις φάρσες και τα λογοπαίγνια του Deadpool, οπότε δεν θα την προσέξεις ιδιαίτερα. Τέλος πάντων, ορίστε το background.

Ο Deadpool, ως καλό παιδί και άξιος μισθοφόρος, αναλαμβάνει την απαγωγή ενός μεγαλοκαρχαρία. Τον τελευταίο όμως παίρνουν από τα χέρια του κάποια άλλα μέλη του X-Men franchise. Τα ίχνη οδηγούν στον «πολύ» κακό Mister Sinister, ο οποίος θέλει να φτιάξει ένα στρατό κλώνων με υπερδυνάμεις, για να κατακτήσει τον κόσμο. Ναι, στο είπα, το σενάριο δεν λέει και πολλά πράγματα, αλλά δεν πειράζει καθόλου… Τα λέει όλα ο ίδιος ο Deadpool ;)



Gameplay

Πρώτον, να σε «προειδοποιήσω» πως θα παίξεις ολόκληρο το παιχνίδι με μία έκφραση ROTFLOL στο πρόσωπο σου, ενίοτε και με τη σχετική φυσική αντίδραση :) Το παιχνίδι είναι -τι άλλο;- action τρίτου προσώπου. Ως βασικά όπλα έχεις δύο σπαθιά κατάνα, και δύο πιστόλια, όμως αργότερα θα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις περισσότερα, όπως μαχαίρια σάι, βαριοπούλες, καραμπίνες, αυτόματα, ακόμα και ένα φουτουριστικό όπλο με… «ακτίνα θανάτου». Επίσης όλα αυτά δέχονται πολλές και καλές αναβαθμίσεις. Η κίνηση του χαρακτήρα σου είναι γρήγορη και ομαλή, προσφέροντας απολαυστικά και θανάσιμα combos, με συνδυασμούς λεπίδας, σκανδάλης, εκρηκτικών, ακροβατικών και… τηλεμεταφοράς. Σε λίγες περιπτώσεις, όπου έχεις την επιλογή να ακολουθήσεις τη stealthy οδό, θα επιβραβευτείς με βίαιες και αιματηρές «fatalities». Δυστυχώς την τηλεμεταφορά του Deadpool επιτρέπεται να τη χρησιμοποιήσεις για μετακίνηση μόνο ελάχιστες και συγκεκριμένες φορές. Κρίμα, γιατί ήταν μία χαμένη ευκαιρία για να εμπλουτιστεί το σχετικά πεζό platforming. Και έτσι φτάσαμε στο χιούμορ. Εδώ το παιχνίδι τα δίνει όλα. Ατάκες, μονόλογοι, σχόλια, λογοπαίγνια, σεξιστικά αστεία, χειρονομίες, φάρσες… Όλα ξεκαρδιστικά και κυρίως δεμένα με το gameplay, με πάρα πολύ έξυπνο τρόπο! Σε κάποιες (πολύ σπάνιες) φάσεις το παιχνίδι αλλάζει «είδος», σαν top-down action ή side-scrolling platformer, με ρετρό… διάθεση, ως επέκταση του χιούμορ που λέγαμε :)

Και από εμφάνιση;

Τα γραφικά είναι αρκετά καλά, καταφέρνοντας να εμφανίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια, κυρίως τον Deadpool, αλλά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες, κάτι που είναι σημαντικό, αφού η κάμερα συνήθως βρίσκεται σχετικά μακριά. Οι περιοχές, αν και ποικίλες, δυστυχώς δεν προσφέρουν κάτι το εξαιρετικό, και απλά… υφίστανται. Όμως υπάρχει εκπληκτική σκηνοθεσία, γεμάτη ενδιαφέρον, φαντασία και χιούμορ, όπως και κάποια στοιχεία που ενίοτε κάνουν το παιχνίδι να μοιάζει με βιβλίο κόμικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife