Deuce ή όταν το Street Fighter συναντάει… το tennis!

H Facepunch Studios, μπορεί να μην αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα development studios, όμως πρόκειται για μία ομάδα με πολύ ταλέντο, όρεξη και μεράκι για δουλειά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το εξαιρετικό Garry’s Mod (το γνωστό mod για το Half-Life 2 και μετέπειτα standalone game, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία), αλλά και από το Rust, ένα ιδιαίτερο action/adventure (που συνδυάζει στοιχεία από τα S.T.A.L.K.E.R.,

Minecraft και DayZ) και το οποίο αγοράστηκε περισσότερες από 1.6 εκατομμύρια φορές μέσω Steam!

Η Facepunch ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο (εναλλακτικό) project, το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι ένα μείγμα ανάμεσα στο δημοφιλές σπορ του tennis και στο… Street Fighter! Συγκεκριμένα, ο εμπνευστής του ξεχωριστού αυτού τίτλου, Ian James, τόνισε ότι στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα διαφορετικό tennis game, το οποίο θα διαθέτει έντονα arcade και multiplayer στοιχεία. Ένα χαρακτηριστικό του gameplay που καθιστά τους αγώνες tennis του Deuce μοναδικούς, είναι η ύπαρξη ορισμένων ειδικών κινήσεων. Συγκεκριμένα, οι παίκτες χρησιμοποιώντας την ρακέτα τους, μπορούν να εκτοξεύουν πύρινες fireballs, να δημιουργούν μίνι-ανεμοστρόβιλους (που επηρεάζουν την τροχιά που έχει το μπαλάκι) ή ακόμη και να παγώνουν τον αντίπαλο τους (ως άλλοι Sub Zero)!

Εκτός από τα παραπάνω, o εμπνευστής του Deuce σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο roster με ήρωες που θα διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τους παραδοσιακούς αθλητές του tennis (τα concept σχέδια εμφανίζουν έναν μεξικανό mariachi και έναν αμερικανό redneck που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τον Novak Dkojovic). Παράλληλα, όπως συμβαίνει σε πολλά fighting games, κάθε χαρακτήρας θα διαθέτει τη δική του πίστα, ενώ ο δημιουργός του παιχνιδιού επεξεργάζεται την ιδέα να προσθέσει στις πίστες διαφορετικά περιβαλλοντικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα.

Το εναλλακτικό και ιδιαίτερο Deuce βρίσκεται στα πολύ αρχικά στάδια του development, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει. Ωστόσο, εάν κρίνουμε από τη τακτική της Facepunch, το πιθανότερο είναι το Deuce να βγει σε PC. Δείτε το video που ακολουθεί (το οποίο φανερώνει ορισμένες από τις cool ειδικές κινήσεις του παιχνιδιού) και είμαστε σίγουροι ότι (έστω και από το μικρό δείγμα) θα συνειδητοποιήσετε το πόσο διασκεδαστικός είναι ο νέος τίτλος της Facepunch.

The post Deuce ή όταν το Street Fighter συναντάει… το tennis! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα