Football Manager 2014

Θεωρείς ότι θα κατάφερνες καλύτερα στον Ολυμπιακό απ’ ότι ο Μίτσελ; Νομίζεις ότι ο Παναθηναϊκός με έναν καλύτερο προπονητή θα χτύπαγε πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι ο ιδανικός διάδοχος του Σερ Άλεξ στη Γιουνάιτεντ είσαι εσύ; Μήπως ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν είναι ο μόνος «special one»; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Το… εθνικό παιχνίδι των Ελλήνων (παρέα με

το Pro), το Football Manager είναι εδώ και θα σου επιτρέψει να αποδείξεις όλα τα παραπάνω! Το καλύτερο; «Μίλα» την ίδια γλώσσα με ‘σένα! Ω, ναι, ήγγικεν η ώρα: το Football Manager 2014 κυκλοφορεί πλήρως εξελληνισμένο!

Σενάριο και τα ρέστα

Στο Football Manager 2014 αναλαμβάνεις τον ρόλο του προπονητή (ή μάνατζερ, κατά τα αγγλικά πρότυπα) στην ομάδα της επιλογής σου –υπάρχουν πρωταθλήματα από κάθε ήπειρο του πλανήτη. Εκεί, καλείσαι να ασχοληθείς με τα πάντα, από συμβόλαια και προπονήσεις, μέχρι τακτικές και μεταγραφές προκειμένου να την οδηγήσεις στην κορυφή και να γράψεις το όνομά σου με χρυσά γράμματα στο πάνθεον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σου φαίνεται εύκολο; Απλά θυμήσου ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης στα 18 χρόνια του ως πρόεδρος του Ολυμπιακού άλλαξε συνολικά 23 προπονητές…



Gameplay

Το φετινό Football Manager κατορθώνει να είναι ακόμα πιο ρεαλιστικό σε σχέση με το περυσινό ενώ παράλληλα το gameplay του έχει… απλοποιηθεί! Πώς γίνεται αυτό; Οι μπάρες που ήταν υπεύθυνες για την αυξομείωση των πάντων στο παιχνίδι (βάθος άμυνας, επιθετικογενές παιχνίδι, σέντρες κλπ) έχουν αντικατασταθεί από απλές οδηγίες! Λογικό, έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει περίπτωση ο προπονητής να ζητήσει από τους παίκτες του να πιέσουν «20% ψηλότερα» αλλά «λίγο» ή «πολύ ψηλότερα». Τα μενού έχουν ρετουσαριστεί ελαφρώς προσφέροντας μεγαλύτερη εργονομία ενώ και τα animations παρουσιάζονται βελτιωμένα.

Κατά τα άλλα, στο Football Manager 2014 θα αναλάβεις έναν ρόλο προπονητή με ελαφρώς διευρυμένες αρμοδιότητες –που αν θες μπορείς να μειώσεις. Θα διαπραγματευτείς μεταγραφές, θα μιλήσεις στον Τύπο, θα εμψυχώσεις τους παίκτες σου, θα έρθεις σε επαφή με τον κόσμο και τη διοίκηση και βέβαια θα ασχοληθείς με την προπόνηση, την ανάδειξη νέων παικτών, το στήσιμο της ενδεκάδας και το κοουτσάρισμα της ομάδας στους αγώνες. Πέραν του τυπικού παιχνιδιού υπάρχει και το Football Manager Classic, ένα mode που υποστηρίζει cross-platform play με την έκδοση του Football Manager 2014 στο PS Vita ενώ προσφέρεται και υποστήριξη multiplayer.

Και από εμφάνιση;

Η μεγαλύτερη καινοτομία του Football Manager 2014 έναντι των προκατόχων του είναι ο πλήρης εξελληνισμός του. Η δουλειά που έχει γίνει είναι αρκετά καλή –για πρώτη φορά- και θα βοηθήσει τους νέους παίκτες να μπουν στο κλίμα τάχιστα –εμένα, ως βετεράνο, μπορώ να πω ότι με μπέρδεψε ελαφρώς αλλά είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Τα animations των παικτών και η συνολική παρουσίαση την ημέρα του αγώνα έχουν βελτιωθεί ενώ αν θες να ζήσεις την απόλυτη Football Manager εμπειρία, πρότασή μου είναι να επισκεφθείς άμεσα το FMGreece προκειμένου να κατεβάσεις τα απαραίτητα πακέτα με πρόσωπα, εμφανίσεις, λογότυπα, διαφημιστικές πινακίδες και backgrounds για το παιχνίδι!

Keywords
Τυχαία Θέματα