Knack

Και ναι, επιτέλους, έχουμε την πρώτη παρουσίαση παιχνιδιού για το PS4. Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα γενιά! Το Knack είναι ένα παιχνίδι της Sony, το οποίο κυκλοφορεί μαζί με το λανσάρισμα της κονσόλας. Αν έχεις μικρό αδερφό ή ανιψιό να είσαι σίγουρος πως θα το εκτιμήσει!

Σενάριο και τα ρέστα

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο με τα Goblins, των οποίων ο αρχηγός είναι ο Gundahar. Ένας γιατρός-επιστήμονας λοιπόν εξερευνούσε

εδώ και χρόνια κάποια λείψανα (relics) που φαίνεται να έχουν μαγικές δυνάμεις. Καταφέρνοντας λοιπόν να βρει τρόπο να τα ενώσει, δημιούργησε τον Knack. Ο Knack είναι ένα μικρό πλασματάκι (μικρό στο μάτι δηλαδή…) φτιαγμένο από αρχαία λείψανα και αποτελεί ίσως το ισχυρότερο όπλο της ανθρωπότητας ενάντια σε αυτά τα Goblins. Σκέψου το σαν ένα παραμυθάκι.



Gameplay

Το Knack μπορεί να χαρακτηρίζεται ως platformer, ωστόσο περιορίζει αρκετά την ελευθερία σου. Ως Knack είσαι ένα μικρό πλάσμα που «τρέφεται» με relics που βρίσκει στο διάβα του, τα οποία τον κάνουν ψηλότερο και δυνατότερο, και μικρότερο όταν τρως ξύλο ή στα «παίρνει» το παιχνίδι. Προχωρώντας λοιπόν στις πίστες, το βασικότερο πράγμα που κάνεις είναι να παλεύεις εχθρούς, να μαζεύεις relics και κίτρινους κρυστάλλους και να παρακολουθείς τις κομμένες σκηνές. Οι κίτρινοι κρύσταλλοι σου δίνουν τη δυνατότητα όταν μαζέψεις αρκετούς -και δεν μαζεύονται με τίποτα- να πραγματοποιήσεις μερικές σπέσιαλ κινήσεις, εκτός από τις βασικές σου κινήσεις. Οι τελευταίες είναι οι μπουνιές σου και οι επιθέσεις από ψηλά που γίνονται όταν βρίσκεσαι στον αέρα, ενώ οι «σπέσιαλ» είναι κάποιες εκρήξεις ή ανεμοστρόβιλοι που μετατρέπεις τον εαυτό σου. Πάντως, δεν θα βρεθείς ποτέ σε σημείο που δεν ήθελαν οι δημιουργοί του παιχνιδιού να βρεθείς, αφού ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις είναι ξεκάθαρος και τις περισσότερες φορές δεν σου δίνεται το δικαίωμα να τον παρακάμψεις, χάνοντας το στοιχείο της εξερεύνησης.

Σενάριο και τα ρέστα

PS4. Ξέρεις πως είναι αυτά! :P Μιλάμε για τρελές αναλύσεις και γραφικούρες. Οι κομμένες σκηνές του Knack είναι μάλιστα ακριβώς ίδιες (σε θέμα γραφικών) με το υπόλοιπο gameplay, οπότε πολλές φορές δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Επίσης, θα «πνιγείς» στο χρώμα, μιας και γίνεται ένας χαμός από χρώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο, η έλλειψη του χιούμορ είναι σημαντική σε ένα παιχνίδι αυτού του είδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife