NHL 15

Οι στίχοι από ένα τραγούδι των Locomondo αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ«, για αυτό και οποιοδήποτε σπορ έχει σχέση με το κρύο και τον πάγο, εκ φύσεως δεν είναι και πολύ στα φόρτε του. Κάτι ανάλογο λοιπόν συμβαίνει και με το χόκεϊ επί πάγου, το οποίο είναι ένα σπορ πολύ διαδεδομένο σε χώρες της Βορείου Αμερικής ή στην Ευρώπη, όμως στον ηλιόλουστο

μεσογειακό νότο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τουλάχιστον σε επίπεδο gaming δεν μπορούμε να γνωρίσουμε λίγη από τη γοητεία του συγκεκριμένου σπορ, παίζοντας κάτι διαφορετικό! Και σίγουρα το δημοφιλές NHL της EA Sports είναι το καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά.

Next-gen Ice Hockey

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το πως παίζεται το άθλημα του ice hockey (η Wikipedia περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια), πάντως αυτό που θα πρέπει να κρατήσετε είναι ότι πρόκειται για ένα σπορ, όπου συνδυάζονται η ταχύτητα, η ευελιξία και οι συχνές δυναμικές επαφές (σε σημείο μάλιστα που πολλές φορές να πέφτουν και μερικές «ψηλές»). Η EA Sports με το NHL 15 μπορεί να μην ξεχνάει την προηγούμενη γενιά κονσολών, ωστόσο είναι εμφανές ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των νέων συστημάτων, καθώς οι ανακοινώσεις της ΕΑ Sports αναφορικά με την φετινή έκδοση εξαρχής φανέρωναν μία πιο «next-gen» κατεύθυνση. Οι developers πράγματι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις δυνατότητες του Xbox One και του PlayStation 4, με αποτέλεσμα η κίνηση των αθλητών, τα ανεπτυγμένα physics, η ατμόσφαιρα και η γενικότερη οπτική απεικόνιση να αγγίζουν τεράστια επίπεδα ρεαλισμού.

Επιπλέον, τα μοντέλα των παικτών είναι καταπληκτικά όπως επίσης και ο σχεδιασμός των σταδίων, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στη ζωντάνια με την οποία το κοινό συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές, η παρουσίαση στο σύνολο της προσφέρει μία πανέμορφη εμπειρία στον παίκτη που προσεγγίζει το feeling τηλεοπτικής κάλυψης. Ωστόσο, παρά την πολύ καλή δουλειά που έχει συντελεστεί στον οπτικοακουστικό τομέα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα μικροπροβλήματα σε σχέση με τα κάπως άσχημα replays, τους επαναλαμβανόμενους πανηγυρισμούς των παικτών και το καμία φορά το εκτός τόπου και χρόνου commentary.

Game content… στον πάγο!

H game engine του NHL 15 αδιαμφισβήτητα βαδίζει σε υψηλά στάνταρ ποιότητας, παρά τις όποιες μικρές αστοχίες τεχνικής φύσεως που σε καμία περίπτωση δεν χαλούν την θετική εντύπωση που σε γενικές γραμμές αφήνει. Ωστόσο, μπορεί ναι μεν το NHL 15 να ξεχωρίζει λόγω της ποιοτικής game engine του, όμως δυστυχώς απογοητεύει εξαιτίας της έλλειψης περιεχομένου και των πάντοτε σημαντικών game modes που αναμφίβολα χαρίζουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο σε ένα οποιοδήποτε sports simulation game. Μάλιστα, αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι μία σειρά από modes, όπως για παράδειγμα το Be a GM mode και το EASHL, για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν περιλαμβάνονται στην έκδοση του Xbox One και του PS4, αλλά μπορεί κανείς να τα βρει κανονικά στις PS3 και Xbox 360 editions του παιχνιδιού. Αυτό που διακρίναμε είναι ότι στο NHL 15 υπάρχει μία γενικότερη έλλειψη περιεχομένου (κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο λειψό career mode) Tα προσχήματα κάπως σώζει το Hockey Ultimate Team Mode, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους gamers του NHL 15 να δημιουργήσουν τη δική τους dream team. H EA αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα με τα ελλειπή game modes, υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει ώστε να διορθωθεί η κατάσταση μέσω μελλοντικών διαδοχικών patches.

Εναλλακτική διασκέδαση για λίγους…

Το NHL 15 είναι ένας τίτλος που κακά τα ψέματα ελάχιστοι gamers θα ασχοληθούν μαζί του, λόγω κυρίως του άγνωστου θέματος του, καθώς όπως και να το κάνουμε το ice hockey είναι ένα σπορ που δεν πουλάει στη χώρα μας. Παρόλα αυτά, για εκείνους που έχουν βαρεθεί το FIFA και το ΝΒΑ 2Κ και σκέφτονται να δοκιμάσουν κάτι πιο εναλλακτικό από τον χώρο των sports sims, τότε δεν χάνουν τίποτα να ρίξουν μία ματιά στο NHL 15, το οποίο παρά τις ομολογουμένως σημαντικές ελλείψεις του (ειδικότερα στον τομέα του content που φανερώνει μία μεγάλη προχειρότητα), μπορεί να χαρίσει στους gamers μία εναλλακτική αθλητική εμπειρία παιχνιδιού για ένα μικρό χρονικό διάστημα (που θα ήταν σαφώς μεγαλύτερο εάν δεν απουσίαζαν τόσα game modes). Ευελπιστούμε ότι το NHL 16 θα είναι πολύ πιο πλήρες και πλούσιο.



The post NHL 15 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife