Pokemon Go Tips: Κόλπα, Μυστικά και Συμβουλές!

Είτε είστε νέος προπονητής στο Pokemon GO, είτε έμπειρος και βετεράνος ποκεμονοπιάστης, σίγουρα χρειάζεστε μερικά Pokemon Go Tips! Το παιχνίδι ούτως ή άλλως αλλάζει διαρκώς αυτές τις ημέρες, ενώ (κυρίως λόγω Internet), οι φήμες οργιάζουν για διάφορα μυστικά, κόλπα και περίεργες τακτικές και κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά ισχύει… Μη φοβάστε, το επιτελείο ειδικών (με επικεφαλής τον Dr.Oak), δίνει απαντήσεις…

–Πώς να αποκτήσετε γρήγορα τον πρώτο σας Pikachu. Υπάρχει ένα

κρυφό κόλπο για να βρείτε γρήγορα το πρώτο σας Pikachu, αλλά λειτουργεί μόνο στην αρχή και όταν φτιάξετε τον χαρακτήρα σας. Στο tutorial του παιχνιδιού (και πριν ακόμα βγείτε στους δρόμους για να κυνηγήσετε άγρια Pokemon), το παιχνίδι θα δημιουργήσει κοντά σας τρία συγκεκριμένα Pokemon, για να επιλέξετε με ποιο θα ξεκινήσετε(Bulbasaur, Charmander ή Squirtle). Το κόλπο εδώ είναι να ΜΗΝ επιλέξετε κανέναν από τους τρεις και να περπατήσετε μακριά. Αν φύγετε αρκετά από το σημείο με τα τρία Pokemon, αυτά θα εμφανιστούν και πάλι μπροστά σας. Ξανά, μην επιλέξετε και φύγετε μακριά. Κάντε το αυτό 4-5 φορές και θα δείτε ότι την επόμενη φορά μαζί με τα τρία Pokemon θα εμφανιστεί ως επιλογή και ο Pikachu. Αν πάντως επιλέξατε ήδη το αρχικό σας Pokemon, δεν πειράζει. O Pikachu δεν είναι πάρα πολύ σπάνιος και σίγουρα θα τον πετύχετε σύντομα στην άγρια φύση.

–Εντοπισμός Pokemon. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο μηχανισμός εντοπισμών δεν δουλεύει σωστά. Το σύστημα με τις πατούσες δεν λειτουργεί, οπότε δεν μπορείτε να κρίνετε την απόσταση που σας χωρίζει από ένα επιθυμητό Pokemon που θέλετε να πιάσετε. Με άλλα λόγια, τουλάχιστον μέχρι να βγει κάποιο patch, μπορείτε μόνο να προχωράτε και να ελπίζετε ότι θα πετύχετε στην τύχη κάποιο Pokemon. Όσο για τα πράσινα φύλλα, πρέπει να γίνει σαφές ότι οι τοποθεσίες αυτές είναι spawn points και δεν διασφαλίζουν ότι θα βρείτε 100% κάποιο Pokemon εκεί. Θεωρήστε ότι είναι ‘φωλιές’ όπου μερικές φορές εμφανίζεται εκεί κάποιο Pokemon- μέσα σε μια ώρα, θα εμφανιστεί εκεί ένα Pokemon, θα μείνει για 15 λεπτά και μετά θα εξαφανιστεί. Με άλλα λόγια, ρίχτε μια ματιά στα πράσινα φύλλα, αλλά μην θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρείτε κάτι εκείνη τη στιγμή.

-Έξυπνη χρήση για το Τυχερό Αυγό. Το σπάνιο Lucky Egg διπλασσιάζει ΟΛΑ τα XP που παίρνετε, αλλά μόνο για 30 λεπτά, οπότε χρησιμοποιήστε το μόνο μετά από οργάνωση. Το κυριότερο είναι να μην βιαστείτε και να ΜΗΝ κάνετε τις εξελίξεις όταν έχετε αρκετές μπάλες. Κρατήστε τις όλες για να τις κάνετε μόνο όταν έχετε ενεργοποιήσει το Lucky Egg, για μια τρελή έκρηξη ΧΡ. Βρείτε ένα καλό σημείο με κόσμο και κίνηση και πολλά PokeStops όπου μπαίνουν συχνά Lures. Βάλτε κι εσείς ένα Lure ή ένα Incense και για το επόμενο μισάωρο… μη σηκώσετε κεφάλι! Κάντε πρώτα τα Evolutions και μετά πιάστε ακόμα και το πιο ασήμαντο Pokemon (αντί για 100, θα δίνει 200 ΧΡ)!

-Πόσες καραμέλες χρειάζεται κάθε εξέλιξη; Τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και είναι απαραίτητα για να οργανωθείτε. Μην ξεχνάτε όμως να κρατάτε τις εξελίξεις ώστε να τις κάνετε όλες μαζί με τη χρήση ενός Τυχερού Αυγού, για περισσότερα ΧΡ. Κάποια Pokemon θέλουν λίγες καραμέλες, ενώ το γνωστό ψάρι (ως αστείο περισσότερο), απαιτεί έναν σκασμό από 400 καραμέλες. 12 Candy χρειάζονται τα: Caterpie, Pidgey, Weedle. 25 Candy χρειάζονται τα Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Rattata, Nidoran, Oddish, Poliwag, Abra, Machop, Bellsprout, Geodude, Ghastly, Eevee, Dratini. 50 Candy χρειάζονται τα: Metapod, Kakuna, Pidgeotto, Spearow, Ekans, Pikachu, Sandshrew, Clefairy, Vulpix, Jigglypuff, Zubat, Venonat, Diglett, Meowth, Psyduck, Mankey, Growlithe, Tentacool, Slowpoke, Magnemite, Doduo, Seel, Grimer, Shellder, Drowzee, Krabby, Voltorb, Exeggcute, Cubone, Koffing, Ryhorn, Horsea, Goldeen, Staryu, Omanyte, Kabuto. 100 Candy χρειάζονται τα: Ivysaur, Charmeleon, Wartortle, Nidorina, Nidorano, Gloom, Poliwhirl, Kadabra, Machoke, Weepinbell, Graveler, Haunter, Dragonair. 400 Candy χρειάζεται το διαβολικό Magikarp!

-Η Eevee και οι τρεις εξελίξεις της. Πρόκειται για το μοναδικό Pokemon του οποίου την εξέλιξη μπορείτε να καθορίσετε εσείς, ανάλογα με το όνομα που θα του δώσετε. Πρόκειται για μια αναφορά στα Eevee Brothers από το αυθεντικό άνιμε, που λέγονταν Rainer, Pyro, Sparky και είχαν (αντίστοιχα) από ένα Vaporeon, Flareon και Jolteon. Αν λοιπόν δώσετε το αντίστοιχο όνομα σε ένα Eevee πριν την εξέλιξή του, θα μεταμορφωθεί στο αντίστοιχο Pokemon! Sparky = Jolteon, Rainer = Vaporeon, Pyro = Flareon.

-Πιάσιμο Δύσκολων Pokemon. Εκτός από τα καλά χτυπήματα κοντά στον κύκλο και το πανίσχυρο Curveball, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας με δύο τρόπους. Από το επίπεδο 10 και πάνω μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις δυνατές, μπλε Poke Balls και από το επίπεδο 7 και πάνω, να «γλυκαίνετε» το υποψήφιο θύμα με Razz Berries. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Ένα τέτοιο μούρο ισχύει για ΜΙΑ μόνο πετυχημένη βολή. Αν ταΐσετε το Pokemon και αστοχήσετε με τη μπάλα, το Razz Berry δεν χάνεται. Αν όμως το πετύχετε, μπει μέσα στη μπάλα και δραπετεύσει, τότε το Razz Berry πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθεί.

-Τι παίζει με το Incense; Το Incense θα σας δημιουργήσει ορισμένα νέα Pokemon, μόνο για εσάς (δεν μπορούν να τα δουν οι άλλοι παίκτες), τα οποία δεν είναι απαραίτητα αυτά που βλέπετε στη λίστα Nearby. Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι θα πρέπει να κινείστε μέσα στην ακτίνα επιρροής του και να μην είστε ακίνητοι: το δόλωμα φέρνει περίπου 1 Pokemon για κάθε πέντε λεπτά που είστε σταθεροί… ή για κάθε 200 μέτρα/1 λεπτό κίνησης. Σημειώστε ότι μπορεί να συνδυαστεί με το τοπικό Lure, καθώς τα δύο δολώματα λειτουργούν σε διαφορετικά timers.

-Χρωματιστοί κύκλοι, Είδη βολών και Χτυπημάτων. Θα έχετε παρατηρήσει έναν κύκλο, μέσα στο στόχαστρο όπου ρίχνετε τη μπάλα, ο οποίος γίνεται μικρός. Σημειώστε ότι το χρώμα του κύκλου δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι να πιάσετε το συγκεκριμένο Pokemon (με αυξανόμενη δυσκολία, ξεκινά από πράσινο, μετά κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο). Αν καταφέρετε να συγχρονίσετε το ρίξιμο της μπάλας ώστε να χτυπήσει το Pokemon στο σημείο του κύκλου όταν είναι μικρός, τότε θα πάρετε ένα μπόνους πόντων. Όσο πιο μικρός ο κύκλος, τόσο πιο μεγάλο το μπόνους. Το Nice (10XP παραπάνω) είναι σχετικά εύκολο, αλλά τα Great (50 XP) και Excellent (100) είναι πολύ δυσκολότερα. Υπάρχει επίσης και το Curveball, ένα στριφογυριστό χτύπημα με φάλτσο. Περιστρέψτε τη μπάλα αρκετές φορές για να κάνει σβούρα και ρίξτε στο Pokemon με γωνία (το φάλτσο είναι δυνατό και θα δώσει πλάγια τροχιά στη βολή). Αν σημαδέψετε καλά στο πλάι, το Curveball θα χτυπήσει και θα δώσει ένα μπόνους των 10XP ενώ δυσκολεύει πολύ το Pokemon να αποδράσει. Σημειώστε ότι, όσο πιο καλό το χτύπημα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πιάσετε το Pokemon και να μην διαφύγει.

Τι μπορεί να βγει από ένα αυγό που… κλωσσάω; Είναι συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των αυγών, τα οποία ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες. Από τα αυγά 2 χιλιομέτρων βγαίνουν τα: Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Caterpie, Weedle, Pidgey, Rattata, Spearow, Pikachu, Clefairy, Jigglypuff, Zubat, Geodude, Magikarp. Από τα αυγά 5 χιλιομέτρων βγαίνουν τα: Ekans, Sandshrew, Nidoran, Vulpix, Oddish, Paras, Venonat, Diglett, Meowth, Psyduck, Mankey, Growlithe, Poliwag, Abra, Machop, Bellsprout, Tentacool, Ponyta, Slowpoke, Magnemite, Farfetch’d, Doduo, Seel, Grimer, Shellder, Gastly, Drowzee, Krabby, Voltorb, Exeggcute, Cubone, Lickitung, Koffing, Rhyhorn, Tangela, Kangaskhan, Horsea, Goldeen, Staryu, Tauros, Porygon. Από τα σπάνια αυγά 10 χιλιομέτρων, βγαίνουν τα: Onix, Hitmonlee, Hitmonchan, Chansey, Mr. Mime, Scyther, Jynx, Electabuzz, Magmar, Pinsir, Lapras, Eevee, Omanyte, Kabuto, Aerodactyl, Snorlax, Dratini.

–Μπόνους αναλώσιμων στο δέκατο PokeStop! Έχετε παρατηρήσει μερικές φορές ότι ένα PokeStop θα σας δώσει υπερβολικά πολλά πράγματα, για παράδειγμα πολλές μπάλες, αυγά, κ.λπ (ενώ άλλες φορές παίρνετε, 2 ή 3 μόνο μπαλίτσες); Δεν είναι τυχαίο! Το δέκατο (10) διαφορετικό PokeStop που θα επισκεφθείτε (μέσα σε 30 λεπτά) θα σας ανταμείψει ΠΑΝΤΑ με κάτι παραπάνω! Θα πάρετε πάνω από 6 αντικείμενα, 100 ΧΡ και ένα σίγουρο αυγό (αρκεί να έχετε φυσικά ελεύθερη θέση αυγού!).

-Είδη Pokemon και αδυναμίες τους. Όλοι συμφωνούμε ότι οι μάχες είναι απλές και γρήγορες, αλλά υπάρχει κι ένα στοιχείο στρατηγικής, καθώς κάποια είδη Pokemon είναι πιο αποτελεσματικά εναντίων άλλων. Ακολουθεί η λίστα με τις κατηγορίες και σε ποια είδη είναι αδύναμες. Στις μάχες πάντως προτιμήστε τις απλές επιθέσεις (με γρήγορα taps) και ΠΑΝΤΑ όταν ξεκινάει μια μάχη, κάντε 1-2 dodges στην αρχή για να αποφύγετε εύκολα τις πρώτες επιθέσεις του εχθρού.

Normal: αδύναμα σε Fighting
Fire: Water, Ground, Rock
Water: Electric, Grass
Electric: Ground
Grass: Fire, Ice, Poison, Flying, Bug
Ice: Fire, Fighting, Rock, Steel
Fighting: Flying, Psychic, Fairy
Poison: Ground, Psychic
Ground: Water, Grass, Ice
Flying: Electric, Ice, Rock
Psychic: Bug, Ghost
Bug: Fire, Flying, Rock
Rock: Water, Grass, Fighting, Ground, Steel
Ghost: Ghost
Dragon: Ice, Dragon, Fairy
Steel: Fire, Fighting, Ground
Fairy: Poison, Steel

-Επιλογή Ομάδας. Μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά οι τρεις ομάδες που ξεκλειδώνονται στο επίπεδο 5 (η μπλε Team Mystic, η κόκκινη Team Valor και η κίτρινη Team Instinct) τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν δίνουν στους παίκτες τους κάποια πλεονεκτήματα. Η καλύτερη συμβουλή είναι να επιλέξετε την ομάδα που έχουν οι φίλοι σας (για να μπορείτε πιο εύκολα να επιτίθεστε σε εχθρικά gyms). Σκεφτείτε επίσης και τις τάσεις στην περιοχή και τη γειτονιά σας- αν στην πόλη/χωριό σας, τα gyms δεν είναι ποτέ κίτρινα (για παράδειγμα), αν πάρετε Instict θα δυσκολευτείτε να κρατήσετε ένα γυμναστήριο ή να επιτεθείτε σε ένα εχθρικό. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν στις τρεις ομάδες τα ακόλουθα ποσοστά προτίμησης: Team Mystic 38%, Team Valor 36%, Team Instinct 26%.

–Σβήστε το AR. Μπορεί να έχει πλάκα το Augmented Reality, ειδικά στην αρχή- αλλά αν απενεργοποιήσετε την κάμερα και το γυροσκόπιο για να μην προβάλετε πια το Pokemon στον αληθινό κόσμο, βγαίνετε κερδισμένοι. Υπάρχει λιγότερο lag, μειώνεται η χρήση μπαταρίας, το σημάδι γίνεται πιο εύκολο. Εξάλλου, αν ποτέ χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το AR (αν εμφανιστεί ένα Ratata πάνω στο κεφάλι ενός φίλου και θέλετε να το φωτογραφίσετε), μπορείτε πάντα να επαναφέρετε το AR στη στιγμή.

-Μην ξεχνάτε τον κώδικα συμπεριφοράς. Δεν θα σας εξασφαλίσει περισσότερα ΧΡ και δεν θα πιάσετε σπάνια Pokemons, αλλά βοηθάει και να περάσετε καλύτερα, αλλά και να αποδείξετε ότι είστε άξιος προπονητής. (1) Σεβαστείτε τον χώρο όπου παίζετε και μην ενοχλείτε τον κόσμο γύρω σας. (2) Μην ‘κλέβετε’ άδεια γυμναστήρια τη στιγμή που κάποιος μόλις νίκησε τους φύλακές του, είναι αγενές! (3) Μη χρησιμοποιείτε hacks και εξομοιωτές GPS…όχι μόνο είναι lame, αλλά αργά ή γρήγορα θα αποκλειστεί ο λογαριασμός σας. (4) Μην οδηγάτε ενώ παίζετε- δώστε στον συνοδηγό να παίξει αν χρειάζεται (εξάλλου, με ταχύτητες άνω των 15 χλμ/ώρα δεν εκκολάπτονται τα αυγά σας). Κυρίως, (5), προσοχή στο περιβάλλον σας όπως παίζετε – δεν χρειάζεται να έχετε κολλημένο το πρόσωπο στην οθόνη! Πάνω από όλα, διασκεδάστε υπεύθυνα, κάντε νέες παρέες, περπατήστε και γνωρίστε την πόλη σας, πάντα με συνέπεια και προσοχή!

Έχετε κι εσείς κάποια συμβουλή; Γράψτε την ως comment και αν είναι αρκετά καλή, θα την συμπεριλάβουμε στο άρθρο με αναφορά (φυσικά) στο όνομά σας!

The post Pokemon Go Tips: Κόλπα, Μυστικά και Συμβουλές! appeared first on gameslife.

Keywords
pokemon, tips, pokemon, μυστικα, tips, augmented reality, βγείτε, patch, lucky, egg, βομβα mall, candy, μπλε, νέα, συγκεκριμένο, nice, παντα, water, fire, ice, poison, fighting, rock, bug, dragon, team, δημοσκοπηση, lag, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, ξανα, αποτελεσματα, βγαινουν, βγείτε, αδεια, γωνια, σβουρα, τυχη, φημες, ωρα, lucky, αυγο, αυγα, αρθρο, βετερανος, βρειτε, γειτονια, γινει, γινεται, δεδομενο, δυστυχως, δειτε, δειχνει, δολωματα, δωσει, δολωμα, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εκρηξη, εξελιξη, ισχυει, κινηση, κυκλος, λογια, μακρια, ματια, μπλε, μπορειτε, ομαδα, παντα, ονομα, περιβαλλον, πιθανοτητες, πλακα, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συντομα, τρια, φυση, φυσικα, φυλλα, φορα, χρωμα, augmented reality, bug, candy, water, dragon, egg, ειδη, φυλακες, φιλοι, fighting, fire, ice, lag, μεινει, μια ματια, μπροστα, nice, ομαδες, patch, παιχνιδι, poison, ψαρι, rock, team, τυχερο
Τυχαία Θέματα