Razer Leviathan Review: To sound system «κτήνος» που βρυχάται!

Η Razer είναι ένα όνομα στην κατηγορία των gaming peripherals, το οποίο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει συνδεθεί με μία σειρά από περιφερειακά, τα οποία αναμφίβολα προσφέρουν έναν διαφορετικό αέρα στους gamers που αναζητούν επιδόσεις, ευκολία χρήσης και άνεση. Πρόσφατα, η Razer αποφάσισε να αφήσει για λίγο τον παραδοσιακό χώρο των gaming mice και gaming keyboards και να ρίξει τα δίχτυα της για πρώτη φορά στην κατηγορία των sound systems.

Η προσπάθεια της ακούει στο όνομα Leviathan και όπως μπορείτε να φανταστείτε και από την ονομασία του πρόκειται για μία συσκευή με «κτηνώδεις δυνατότητες», παραπέμποντας στο μυθολογικό θαλάσσιο τέρας της Παλαιάς Διαθήκης…

Πρώτες εντυπώσεις

Με το που αντικρύζει κανείς της συσκευασία του Leviathan της Razer καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με μία premium συσκευή, η οποία φέρει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τόσα χρόνια τοποθετούν την Razer στην κορυφή. Τα περιεχόμενα του κουτιού είναι τοποθετημένα με μεγάλη μαεστρία και απλώς αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την classy αίσθηση, η οποία χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της Razer. Το Leviathan είναι ένα σύστημα ήχου 5.1, το οποίο απαρτίζεται από ένα sound bar που φέρει στο εσωτερικό του 4 ενσωματωμένα ηχεία υψηλής πιστότητας, τα οποία σε συνδυασμό με το ομολογουμένως επιβλητικό subwoofer μπορούν να παράγουν ισχύ ήχου που φτάνει τα 60watt RMS.

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Leviathan είναι το compact μέγεθος του, το οποίο βοηθάει ώστε το Leviathan να χωράει και να τοποθετείται με χαρακτηριστική ευκολία σχεδόν παντού. Το sound system της Razer μπορεί να πλαισιώσει οποιοδήποτε γραφείο (μπροστά από την οθόνη του PC), αλλά και οποιοδήποτε slim τηλεόραση, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο. Η αλήθεια είναι ότι οι designers της Razer έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας ένα sound-system, το οποίο ξεχωρίζει για τις compact διαστάσεις του, χωρίς ωστόσο να στερείται δυνατοτήτων. Τα πλήκτρα ελέγχου του sound system της Razer βρίσκονται προσεκτικά τοποθετημένα στο επάνω τμήμα της sound bar, επιτρέποντας την εύκολη και άνετη πλοήγηση.

Το Leviathan έχει αρχικά κατασκευαστεί με πρωταρχικό στόχο να καλύψει τις ανάγκες των gamers, ωστόσο όπως κάθε sound bar που σέβεται τον εαυτό του, το σύστημα ήχου της Razer δύναται να συνδεθεί με μία σειρά από διαφορετικές συσκευές, καθώς διαθέτει το παραδοσιακό Aux audio jack 3.5″ αλλά και optical input, ενώ παράλληλα υποστηρίζει Bluetooth 4.0 (με τεχνολογία aptX και εμβέλεια που φτάνει μέχρι τα 10 μέτρα), όπως επίσης και λειτουργία NFC επιτρέποντας έτσι τη διασύνδεση με smartphones, tablets και άλλου είδους mobile συσκευές που υιοθετούν τα συγκεκριμένα πρότυπα. Αναμφίβολα, το Razer Leviathan μπορεί να συνεργαστεί με χαρακτηριστική άνεση με δεκάδες συσκευές, προσφέροντας και άλλες δυνατότητες στους users πέραν του gaming.

Ποιότητα και ήχος από άλλο πλανήτη!

Ως γνωστόν, Razer και ποιότητα συμπορεύονται, οπότε και το Leviathan δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. To Leviathan διαθέτει πιστοποίηση Dolby Virtual Speaker, Dolby Digital (AC-3) και Dolby Pro Logic II, κάτι που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν κάνει «συμβιβασμούς». Η surround αίσθηση που παράγουν τα ενσωματωμένα ηχεία του sound bar είναι εκπληκτικής ποιότητας, ενώ παράλληλα ο crystal clear ήχος που παράγουν διακρίνεται για τα μοναδικά επίπεδα έντασης που «γεμίζει» με χαρακτηριστική άνεση οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, όσο μεγάλος και εάν είναι. H καθαρότητα και η ζωντάνια του ήχου διατηρείται αναλλοίωτη ακόμη και όταν η ένταση είναι υψηλή, καθώς η «παραμόρφωση» του ήχου είναι μία άγνωστη έννοια για το Leviathan. Όσον αφορά το πανίσχυρο μπάσο που πηγάζει από το subwoofer του Leviathan εδώ μιλάμε ότι το sound system της Razer μοιράζει… αφόρητο πόνο! Χωρίς αμφιβολία, το subwoofer του Leviathan είναι μία κατηγορία από μόνο του, εκτοξεύοντας τη συνολική ακουστική εμπειρία στη… στρατόσφαιρα! Πιστέψτε μας, με το Leviathan οι gaming βραδιές σας δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό που ήταν πριν και θα σας προτείναμε εάν αγοράσετε το Leviathan να αρχίσετε να παίζετε παλιούς τίτλους ξανά από την αρχή, έτσι ώστε να τους βιώσετε με την πλήρη ηχητική τελειότητα που χαρίζει το σύστημα ήχου της Razer.

Ένα άκρως πετυχημένο πείραμα!

Το Razer Leviathan κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο, χαρίζοντας στους users μία ηχητική εμπειρία υψηλού επιπέδου, ενώ το στα plus της συσκευής είναι ότι μπορεί να συνεργαστεί με δεκάδες άλλες συσκευές εκτός από gaming consoles και gaming PCs. Η τιμή του μπορεί να είναι κομματάκι τσιμπημένη (199 ευρώ), ωστόσο δεν θα πρέπει να παραλείπετε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα sound system από το «επάνω ράφι». H Razer μας εξέπληξε ευχάριστα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν είναι καλή μόνο στο να σχεδιάζει τα πλέον ανεπτυγμένα gaming mice και gaming keyboards. Χωρίς αμφιβολία, το πείραμα της Razer να εισέλθει στον κόσμο των sound peripherals στέφεται από πλήρη επιτυχία, ανοίγοντας μας παράλληλα την όρεξη για τη συνέχεια!

The post Razer Leviathan Review: To sound system «κτήνος» που βρυχάται! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα