Sphero

Για άλλη μια φορά σου φέρνουμε το extreme gaming στην πόρτα στα μάτια σου! :P Εντάξει, τον όρο «extreme» τον χρησιμοποιούμε λίγο περίεργα. Δεν εννοούμε πως είναι κάτι τρελό και δύσκολο, αλλά πως είναι κάτι το διαφορετικό που δεν το βλέπεις συχνά. Βέβαια, τα πάντα τείνουν προς το διαφορετικό στις μέρες μας, αφού τα κλασικά παιχνίδια με το απλό χειριστήριο και τα «τζαμάτα» γραφικά για πολλούς έχουν καταντήσει βαρετά.

Ας μην στα πολυλογούμε όμως. Όλη αυτή η εισαγωγή (ναι, μεγάλη, ξέρω :P) ήταν για να σου παρουσιάσουμε το Sphero!

Το Sphero είναι ακόμα ένα γκάτζετ το οποίο συνδυάζει τον εικονικό με τον πραγματικό κόσμο (augmented reality). Πρόκειται λοιπόν για μια στρογγυλή άσπρη μπαλίτσα –την οποία θα δεις και στις εικόνες εδώ γύρω- η οποία χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την iOS ή Android συσκευή σου. Η συσκευή σου μπορεί να είναι είτε ταμπλέτα είτε smartphone, αρκεί να έχει κάποιο προαναφερθέν λογισμικό και Bluetooth.



Το Sphero μπορείς να το κρατάς στο χέρι σου ή να το έχεις στο… πάτωμα! Και η φάση είναι πως δεν κάθεται ακίνητο! Μέσα από την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσεις, μπορείς να ελέγξεις τη σφαίρα για να πάει όπου εσύ θες! Από την άλλη, όταν το κρατάς στο χέρι σου, μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν χειριστήριο σε πολλά παιχνίδια.

Υπάρχουν πάνω από είκοσι δωρεάν παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για το Sphero. Ένα από αυτά που δοκιμάσαμε εμείς είναι το Zombie Rollers, στο οποίο κρατάς στο χέρι σου το Sphero και το χρησιμοποιείς σαν χειριστήριο για να ελέγξεις έναν τύπο που βρίσκεται μέσα σε μια μπάλα και κατρακυλάει ποδοπατώντας… ζόμπια (όχι που θα χάναμε παιχνίδι με ζόμπια, δεν είσαι με τα καλά σου :P)! Ένα παιχνίδι ακόμα, που είναι διαδραστικό με το περιβάλλον σου, είναι το Sharky The Beaver. Τσέκαρε την εμπειρία του Κηπουρόπουλου στο MWC 2013. Επίσης, με την εφαρμογή Sphero μπορείς να «οδηγήσεις» ο ίδιος το Sphero σου, κάνοντας βόλτες μέσα στο σπίτι (ή και στην εξοχή, γιατί όχι; :P).

Η μπαταρία του Sphero είναι ενσωματωμένη, ενώ μετά από μια πλήρης φόρτιση, θα σου κρατήσει περίπου μία ωρίτσα «οδήγησης», ενώ αν το χρησιμοποιείς μόνο σαν χειριστήριο δεν τελειώνει ποτέ! :P Αν έχεις λοιπόν οποιαδήποτε συσκευή Android ή iOS που να έχει Bluetooth (οκ, όλες έχουν μπλε δόντι πλέον) και ψήνεσαι για το Sphero, τότε θα το βρεις στο MyBanana στα 135,50€.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife