The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Ο Link έρχεται στη μικρή οθόνη της φορητής κονσόλας, σε 3D αλλά και… ζωγραφιστός.

Σενάριο και τα ρέστα

Το σενάριο δεν έχει να ζηλέψει από προηγούμενους τίτλους της σειράς, αφού είναι κλασικό και συνηθισμένο σενάριο Zelda. Ο Yuga, ο «κακός» της υπόθεσης, είναι ένας μάγος που έχει βάλει σκοπό να φυλακίσει τους επτά Sages μέσα σε… ζωγραφιές και με τη δύναμή τους να αναγεννήσει τον αρχαίο δαίμονα Ganon. Εσύ σαν Link πρέπει πρώτα να αποδείξεις ότι είσαι

άξιος να κρατήσεις το Master Sword, και έπειτα να βάλεις ένα τέλος στον Yuga.



Gameplay

Το A Link Between Two Worlds θυμίζει υπερβολικά τα προηγούμενα παιχνίδια του franchise, σε σημείο που οι τοποθεσίες μερικών Dungeon είναι οι ίδιες. Το παιχνιδάκι έχει πολύ ζουμί και σίγουρα μπόλικες δραστηριότητες: θα εξερευνήσεις έναν ή μάλλον δύο αρκετά μεγάλους κόσμους, ενώ έχεις στη διάθεσή σου πολλά αντικείμενα όπως σπαθιά, ασπίδες, μπούμερανγκ, τόξο, βόμβες, μαγικά ραβδιά, για να κατατροπώσεις τους εχθρούς σου με… τον τρόπο σου.

Μια ευπρόσδεκτη αλλαγή –σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια πάντα- είναι ότι αυτά τα αντικείμενα ενώ είναι κλειδιά για την ολοκλήρωση των Dungeons, τα έχεις διαθέσιμα εξ” αρχής. Το μόνο κακό στην υπόθεση είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα νοικιάζεις από τον Ravio και όταν θα πέσεις στη μάχη θα τα χάσεις. Το γεγονός ότι μπορείς να ξεκινήσεις με όποιο dungeon θες, δε σημαίνει ότι το παιχνίδι θα “ναι και εύκολο. Ουκ ολίγες θα ‘ναι οι φορές που θα τριγυρνάς άπραγος τα dungeons για να βρεις τρόπο να προχωρήσεις παραπέρα. Επίσης, ένα ακόμη από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα του Link να γίνεται ένα με τον τοίχο σαν ζωγραφιά, δίνοντάς σου άλλη μια διάσταση για να εξερευνήσεις. Τα bosses έχουν ποικιλία στους μηχανισμούς και στην αντιμετώπισή τους κάνοντας κάθε σου μάχη ξεχωριστή.

Και από εμφάνιση;

Τα γραφικά είναι απίστευτα και ποτέ δε θα βαρεθείς τις περιοχές. Ακόμα και εάν απλά εξερευνείς τους δύο κόσμους για μυστικά περάσματα και αντικείμενα, το κάθε ένα έχει τη γλύκα του. Το 3D δίνει μεγαλύτερο βάθος αλλά και φοβερά εφέ, οπότε σου συνιστώ να το ‘χεις ανοιχτό. Ο ήχος στα Zelda πάντα ήταν υπέροχος και ο νέος τίτλος δεν αποτελεί εξαίρεση, τόσο με τις παλιές κλασικές μελωδίες της σειράς όσο και με νέες νότες.

The post The Legend of Zelda: A Link Between Worlds appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα