VR games στο PC; Η Nvidia αναφέρει ότι απαιτούν 7 φορές περισσότερη ισχύ!

Τις τελευταίες μέρες ακούμε διαρκώς για τα νέα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας τα οποία δικαιολογημένα συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, η νέα αυτή τεχνολογία φέρνει για τους PC gamers στην επιφάνεια και ένα μεγάλο ερώτημα, καθώς το ζήτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο τα σημερινά PCs θα έχουν τις δυνατότητες να «σηκώσουν» τα απαιτητικά VR games.

H

Nvidia επιχείρησε να ξεδιαλύνει το τοπίο, προσγειώνοντας μάλλον «ανώμαλα» στην πραγματικότητα χιλιάδες PC gamers, καθώς ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι για να μπορέσει ένα VR-based game να τρέξει κανονικά σε ένα PC θα πρέπει από πριν ο κάτοχος του να έχει βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο γνωστός κατασκευαστής GPU, ένα VR game στο PC απαιτεί 7 φορές μεγαλύτερη δύναμη από έναν συμβατικό τίτλο. Αυτή η διαπίστωση μεταφράζεται στο ότι τα περισσότερα VR games θα τρέχουν σε ανάλυση 3024×1680 pixels στα 90 frames-per-second, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το σημερινό στάνταρ των απλών games που τρέχουν στα 1080p και στα 30 ή 60fps. Για αυτό και η ίδια η Nvidia συστήνει στους PC gamers τουλάχιστον μία τελευταίας γενιάς GTX 970 ή για ακόμη καλύτερες επιδόσεις μία 980 Ti.

Παράλληλα, η Nvidia θα ξεκινήσει σύντομα να τρέχει το πρόγραμμα VR Ready, το οποίο θα ενημερώνει τους PC gamers για το εάν το PC τους θα είναι ικανό να τρέξει VR games. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, κάτι μας λέει ότι για να απολαύσουμε τα VR games «the way it’s meant to be played» μάλλον θα πρέπει να βάλουμε αρκετά βαθειά το χέρι στην τσέπη!

The post VR games στο PC; Η Nvidia αναφέρει ότι απαιτούν 7 φορές περισσότερη ισχύ! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα