Valentino Rossi: The Game

Πόσα racing videogames που ασχολούνται με τον επαγγελματικό μηχανοκίνητο αθλητισμό φέρουν στον τίτλο τους ονόματα διάσημων οδηγών; Η μνήμη δεν βοηθά ιδιαίτερα, αλλά χωρίς πολύ-πολύ προσπάθεια έρχονται στο νου τα Nigel Mansell’s World Championship Racing (σε SNES και Gameboy), Richard Burns & Tommi Makkinen Rally και φυσικά η δημοφιλής σειρά Colin Mc Rae. Όλα αναπαριστούν, με περισσότερο ή λιγότερο ρεαλισμό, αποκλειστικά

τους θρύλους της τετρακίνητης οδήγησης – είναι καιρός να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος της… μοτοκίνησης. Και ποιος άλλος πέρα από τον Valentino Rossi θα μπορούσε να έκανε την τιμή στην φετινή έκδοση του Moto GP; O εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποκτά το δικό του βιντεοπαιχνίδι το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να εντρυφήσουμε στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό που τα περισσότερα modes της φετινής έκδοσης είναι προσαρμοσμένα στον «Γιατρό». Από την Rossipedia, την εγκυκλοπαίδεια που συνοπτικά προχωρά σε γραπτή αναφορά της αγωνιστικής πορείας του Rossi στα circuit του Moto GP μέχρι το Career mode και την ενσωμάτωση του «VR46 mode», τρόπο τινά μια ψηφιακή ακαδημία μύησης στα μυστικά της μοτοσυκλέτας από τον ίδιο τον Rossi. Tο VR46 αποτελεί την ατραξιόν του τίτλου, με events που εκτείνονται πέρα από τους παραδοσιακούς αγώνες ταχύτητας αλλά και πέρα από δίτροχα οχήματα. Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν από αγώνες αντοχής σε χώμα μέχρι drifting με το τετρακίνητο Ford Mustang – η ποικιλία είναι εκτιμητέα αλλά ο ελλιπής χειρισμός των αυτοκινήτων που παραπέμπει σε αβοήθητο πλεούμενο, καθιστούν τους συγκεκριμένους αγώνες προβληματικούς το λιγότερο.

Πάντως το Career παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον ξέχωρα από το VR46. Για αρχή φτιάχνουμε τον προσωπικό αναβάτη μας όπως ακριβώς θέλουμε επιλέγοντας το όνομα του, την εξωτερική του εμφάνιση, το στυλ οδήγησης και τα αξεσουάρ του (γάντια, κράνος, μπότες, όλα από επώνυμα brands όπως AGV, Shoei κτλ). Το σημαντικότερο όμως όλων είναι τα skills του αναβάτη, τα οποία αναβαθμίζονται ξεχωριστά μέσω του point system που επιβραβεύει συγκεκριμένα τις οδηγικές επιλογές σας ανά διαδρομή (π.χ. σε διαδρομή με στενές φουρκέτες και συχνά φρεναρίσματα, ο αναβάτης θα ανεβάσει την μπάρα του braking). Σταδιακά από προπονήσεις και αγώνες προετοιμασίας μεταβαίνετε σε διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού, σε διαδρομές Dirt ή Rally, ενώ σε μεταγενέστερα στάδια διαχειρίζεστε την δική σας ομάδα συμμετέχοντας παράλληλα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto GP. Υπάρχει δηλαδή αρκετό ζουμί για να σας κρατήσει απασχολημένος ο τίτλος για πολλές-πολλές ώρες.

Δυστυχώς, ο χειρισμός δεν είναι το φόρτε του τίτλου, ωστόσο η αίσθηση όμως ευτυχώς είναι απολαυστική και ρεαλιστική, ενώ το πλήθος των «βοηθειών» στην οδήγηση παρέχει μια κλιμακούμενης δυσκολία δύο τροχούς. Τα βοηθήματα περιλαμβάνουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αντιστοίχιση των φρένων σε μόνο ένα κουμπί αντί για μπρος/πίσω φρένο, ορατή γραμμή οδήγησης κ.α. Χωρίς τα βοηθήματα και όσο ανεβαίνουμε στις κατηγορίες των Superbikes με τα 1000 κυβικά, o χειρισμός είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και απαιτείται απόλυτη προσήλωση στην διαδρομή και στους χρόνους αντίδρασης.

To multiplayer μόνο με την μορφή split screen δίνει κάποιο κίνητρο ενασχόλησης, αν και τουλάχιστον μέχρι και την ώρα συγγραφής του άρθρου, οι servers παραμένουν απελπιστικοί άδειοι. Σαν αποτέλεσμα, οι περισσότεροι αγώνες καταλήγουν με μόνο 2-3 αντιπάλους και το υπόλοιπο grid συμπληρώνεται από αναβάτες που ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη. Αν και λειτουργική επιλογή αντίκειται κάπως στον σκοπό του online play, έτσι δεν είναι;

Σε ότι έχει να κάνει με τον οπτικό τομέα, εδώ μπορούμε να εντοπίσουμε και την αχίλλειο πτέρνα του Valentino Rossi: The Game. Ειδικότερα, η graphics engine μοιάζει «παλιά» σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, ενώ οι μηχανές διαθέτουν μεν πιστή απεικόνιση και τα επίσημα decals των αθλητών, αλλά χωλαίνουν αρκετά με την επιβλητική απεικόνιση του Ride. Οι πίστες από την άλλη αποτελούν πιστά αντίγραφα των circuit του MotoGP αλλά τα άτονα textures και τα εφέ φωτισμού δεν πείθουν ιδιαίτερα. Τουλάχιστον ο ρυθμός ανανέωσης διατηρεί σταθερό ρυθμό και η κίνηση είναι φυσική και ομαλή. Τέλος, οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από τον ήχο δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς ο ήχος των μηχανών ήταν υποτονικός.

Παρά τα όποια χτυπητά προβλήματα του όμως, το Valentino Rossi: The Game είναι μια ασφαλής πρόταση για τους φίλους των αγωνιστικών μηχανών, ιδιαίτερα αν συγκαταλέγονται στους οπαδούς της Milestone και της σειράς Moto GP. Το βαρύγδουπο όνομα του Rossi δεν χρησιμοποιήθηκε μάταια τελικά…

Ανάπτυξη: Milestone S.r.l Έκδοση: Milestone S.r.l Διάθεση: Namco Bandai

The post Valentino Rossi: The Game appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα