Πήγαμε στο LEC Summer Finals 2019… This is our story!

Σάββατο. Αν είσαι φοιτητής – και δεν έχεις εξεταστική – δεν διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες μέρες. Αν όμως εργάζεσαι, το σαββατοκύριακό σου είναι ιερό. Το Σάββατο, συγκεκριμένα, είτε θα κάνεις τις δουλειές της εβδομάδας, είτε θα είσαι βόλτα όλη μέρα έξω, είτε θα αράξεις και θα λιώσεις όλη μέρα στα games.

Το σαββατοκύριακό που μας πέρασε – συγκεκριμένα, την 7η & 8η Σεπτεμβρίου – όμως, εγώ δεν έκανα τίποτα από αυτά. Αποφάσισα να πάω στον ημιτελικό του LEC Summer

Finals 2019, που διεξήχθη στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ “Νίκος Γκάλης”, στο Ο.Α.Κ.Α. Ό,τι και να γράψω είναι λίγο.

Είσοδος

Μπαίνοντας μέσα, οδηγήθηκα στο Community Room, όπως το ονόμαζαν, στο οποίο κάθε ομάδα που συμμετείχε είχε το δικό της booth με merchandise, στο οποίο εκτός από πωλητές, υπήρχαν και διάφοροι executives των οργανισμών, που καλωσόριζαν το κοινό και προσέγγιζαν τους επισκέπτες, έτσι ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα connection με τους fans.

Εκτός από τις ομάδες, booths – περίπτερα, ελληνιστί – είχαν και οι χορηγοί επικοινωνίας όπως η Cosmote, τα ίντερνετ καφέ Battlenet Gaming Stations – Powered by ASUS, τα δημητριακά LION, το Red Bull, η Kia, η Shell, η Beko, τα Foot Locker, η DXRacer, η Alienware, η Logitech, και πολλοί άλλοι. Οι περισσότερες – αν όχι όλες – εταιρείες είχαν στήσει κάποιου είδους lan party, στο οποίο 5 (ή και παραπάνω) άτομα μπορούσαν να παίξουν – τι άλλο – League of Legends ματσάκια με την παρέα τους.

Φυσικά, σε μια περήφανη βιτρίνα, υπήρχαν όλα τα κύπελλα των Ευρωπαϊκών-Βαλκανικών Πρωταθλημάτων του League of Legends ανά τα χρόνια. Επίσης, από ένα τέτοιο event δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι cosplayers.


Στο δια ταύτα.

Ο αγώνας της Schalke 04 εναντίον των Fnatic, ήταν περισσότερο διαδικαστικό παρά actual, “αγχωτικό” ματς, την πρώτη μέρα. Pick-άροντας την Κάρμα, κατά σειρά παιχνιδιών οι Nemesis, Bwipo και Rekkles, οι Fnatic και στους 3 αγώνες είχαν το προβάδισμα από νωρίς, κλείνοντας έτσι, με μεθοδικότητα, τη σειρά των αγώνων. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, καθώς κατά τη διάρκεια του Summer Split, οι Fnatic και οι G2 eSports απέδειξαν περίτρανα πως είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του LEC, απέχοντας κατά πολύ από τις υπόλοιπες, σε θέμα ποιότητας.

Η τελετή έναρξης του τελικού ήταν ένα ultra-λαμπερό γεγονός, το γήπεδο ήταν αρκετά πιο γεμάτο απ’ ότι το Σάββατο, και ο παλμός του κοινού σχεδόν απτός. Έχοντας νικήσει εύκολα την προηγούμενη μέρα την Schalke 04, οι Fnatic μπήκαν δυναμικά στο ματς, και νίκησαν το 1ο παιχνίδι, σχεδόν αβίαστα. Ωστόσο, οι παίκτες της G2 Esports “ανασκουμπώθηκαν” άμεσα, και με συνοπτικές διαδικασίες πήραν το 2ο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το 3ο ματς κύλησε αργά, μιας και πήρε στους Fnatic 43 μακρά λεπτά για να εξασφαλίσουν το 2-1, στέλνοντας τους – εμφανώς ανήσυχους – G2 στα αποδυτήρια.

Αποφασισμένοι να πάρουν το 4ο ματς, οι Πρωταθλητές του Spring Split ισοφάρισαν και οδήγησαν τους Fnatic σε ένα καταιγιστικό Best of Five τελικό!

Με άγριες διαθέσεις – και ιδιαίτερα επιθετικά picks από τους Fnatic – ξεκίνησε το τελευταίο και πολλά υποσχόμενο 5ο ματς, ωστόσο οι G2 δεν πτοήθηκαν και μέσα σε λίγα λεπτά επέβαλαν τους δικούς τους ρυθμούς.

Μετά την κατακρεούργηση του Baron, οι G2 ισοπέδωσαν σαν οδοστρωτήρας το αντίπαλο Nexus – πράγμα λογικό, καθώς ο Caps βρισκόταν σε πραγματικά εξαιρετική φόρμα και ο Jankos να είναι ο MVP της διοργάνωσης. Επίσης, οι Perkz και Jankos είχαν πάνω από 1000 Kills, κάνοντας έτσι ένα μίνι ρεκόρ, στο πλαίσιο του LEC.

Στην τελετή λήξης του τελικού, οι νικητές βραβεύτηκαν και – μετά τις απαραίτητες δηλώσεις –  έδωσαν συνεντεύξεις στους media reporters που βρίσκονταν στο στάδιο, φέρνοντας εις πέρας αυτό το καταπληκτικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό event, που όμοιό του δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα!

Δες το βίντεο με αποσπάσματα από όλο το Event

The post Πήγαμε στο LEC Summer Finals 2019… This is our story! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα