Σε ψυχιατρική κλινική επ’ αόριστον ο hacker του GTA 6

Ο 18χρονος Arion Kurtaj, ο περίφημος hacker πίσω από το leak του Grand Theft Auto 6 του προηγούμενου έτους, καταδικάστηκε σε επ’ αόριστον κράτηση σε ψυχιατρική κλινική, σύμφωνα με το BBC. Ο νεαρός, που κρίθηκε ένοχος για 12 κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη και εκβιασμό, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο νοσοκομείο, εκτός εάν οι γιατροί διαπιστώσουν ότι «δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο».

Ο Kurtaj λέγεται ότι είναι μέλος μιας διεθνούς

ομάδας hacking που ονομάζεται Lapsus$, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για hacks στις Uber, Nvidia και Rockstar Games. Συνολικά, οι εταιρείες δήλωσαν ότι η ζημιά που προκλήθηκε από το hack τους κόστισε «σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με το BBC. Η Rockstar Games δήλωσε ότι ξόδεψε 5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάκαμψή της μετά το χακάρισμα, χωρίς να υπολογιστούν οι χιλιάδες ώρες εργασίας του προσωπικού της.

Ο Kurtaj ήταν σε θέση να κατεβάσει και αργότερα να διαρρεύσει περισσότερα από 90 βίντεο του παιχνιδιού, το οποίο βρισκόταν υπό ανάπτυξη. Πλάνα σχεδόν μιας ώρας δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ Grand Theft Auto, επιβεβαιώνοντας ότι το παιχνίδι θα διαδραματίζεται στο φανταστικό Μαϊάμι, πιο γνωστό ως Vice City στο franchise, και θα διαθέτει έναν playable γυναικείο χαρακτήρα. Το πρώτο trailer του GTA 6 αποκάλυψε ότι αυτός ο χαρακτήρας ονομάζεται Lucia και συνδέεται με έναν άλλον ήρωα που ονομάζεται Jason.

Ο Kurtaj φέρεται να προκάλεσε βλάβη σε πολλούς ανθρώπους και εταιρείες, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει το hacking. Παράλληλα, ήταν βίαιος κατά τη διάρκεια της κράτησής του, με «δεκάδες αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές» να συνδέονται με το όνομά του.

The post Σε ψυχιατρική κλινική επ’ αόριστον ο hacker του GTA 6 appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα